вторник, март 28, 2023

Адвокат закопа Лютви Местан за катастрофата със загиналото бебе, той плаши със съд

Политикът бил репресиран от прокуратурата

Последно

Глория шокира с признания за бременността си

Глория рядко говори за личния си живот, камо ли да прави чак толкова болезнени признания. Изключението е...

Еленко Божков: САЩ и Франция ще изградят 4 ядрени блока в Козлодуй и Белене

Предстои окончателното подписване на т.нар. „фийд“ (инженерингов) договор за изграждането на два блока по технология AP 1000...

Посрещаме чудотворната десница на св. Георги в София

„Очаква се Негово светейшество патриарх Неофит да благослови донасянето на десницата на свети Георги, която се пази...

Не моят клиент, Юсеин Тефик, е причинител на катастрофата. Това заяви пред БТВ Николай Димитров, адвокат на семейството, чието бебе загина при катастрофата с Лютви Местан.
„Клиентът ми е имал 18 фиша за 15 години зад волана, но неговият автомобил се управлява от няколко души. 4 от наказателните постановления са по-тежки – за превишена скорост“, каза още защитникът му.

„Единствената причина за катастрофата е неспирането на знак „Стоп“. Между 110 и 122 км/ч се е движил клиентът ми. Дори и да е превишил скоростта, то в случая няма връзка със загиналото му бебе„, допълни той.
„Няма нито едно доказателство, което да сочи, че моят клиент е виновен. Имаше опит да се отнеме книжката на Юсеин Тефик. Обжалваме това пред съда“, разкри адв. Димитров.

Лимузината на Лютви Местан

„Във всички вариации на експертизи Лютви Местан е виновен за катастрофата„, категоричен бе той.
„Загиналото бебе на моя клиент е било в кошче, но без колан. Експертизата показва, че дори да е било с колан е щяло да почине„, завърши защитникът на мъжа, чието бебе загина при катастрофа с Лютви Местан.
Адвокат Николай Димитров разкри, че майката на загиналото бебе е бременна отново.

Местан: Съпреживявам трагедията, но фактите за катастрофата бяха грубо манипулирани

Вече 15 месеца съпреживявам трагедията от 14 април м.г. Вината обаче е правна категория, а аз няма да поема чужда вина. Това заяви в сутрешния блок на БТВ Лютви Местан по повод катастрофата с негово участие, при която загина бебе.
„Месеци наред се разпространяваше снимка на ударената моя кола, за да докажат че са се движели в една посока – към Гърция. Бях ударен челно, след като бях завършил маневрата и бях освободил лентата на другия шофьор. Той няма място в лентата за пътя за Гърция или предимство в чужда лента. Тези факти бяха ясни на прокуратурата още в деня на огледа“, каза още той.

„Обвинен съм, че не съм спрял на „Стоп“. Прокуратурата знае, че това е недоказуемо. Прокуратурата ми наложи репресия и ми отне правото на справедлив процес. Още на първия ден ми отнеха шофьорската книжа на основата на клеветнически обвинения“, коментира Местан.
„14 са тежките обвинения за скорост на пътя на другия шофьор – Юсеин Ахмед“, заяви бившият политик.

„Фактите за катастрофата бяха грубо манипулирани. Искам само справедлив и обективен процес. Унищожиха се доказателства по катастрофата – там където имаше 3-метрови храсти, които пречеха на видимостта ми, бяха изсечени след катастрофата, за да докажат, че съм имал видимост“, каза Местан.
„Не съм се срещал със семейството, не искам и да се срещам. Обвинен съм не защото съм виновен, а защото се казвам Лютви Местан. Ще съдя прокуратурата за клевета, но след като приключи процесът по катастрофата“, допълни още той.

Лютви Местан коментира и снимките от спалнята на премиера Бойко Борисов:
„Кой има политически интерес от скандал покрай снимките на Борисов? Премиерът изброи много имена, но след над 10 години управление си няма и на идея, кой може да е този човек. Кой технически има възможност да направи снимки на премиера? Това има значение от начина на живот на охраняваното лице. Охраняваните от НСО не спят с тях в една стая. Кой е можел да направи тези снимки, може да каже самият премиер“, завърши Местан.

Най-нови

Еленко Божков: САЩ и Франция ще изградят 4 ядрени блока в Козлодуй и Белене

Предстои окончателното подписване на т.нар. „фийд“ (инженерингов) договор за изграждането на два блока по технология AP 1000 с американската ядрена компания „Уестингхаус“...

Посрещаме чудотворната десница на св. Георги в София

„Очаква се Негово светейшество патриарх Неофит да благослови донасянето на десницата на свети Георги, която се пази в църквата „Свети Георги“ в...

Виктор Николаев ходел с пистолет

Тв водещият от Нова тв Виктор Николаев призна в тв ефира, че по едно време се е движел въоръжен.

Актьорът Иван Джамбазов си отиде от мъка след самоубийството на сина му

На 90-годишна възраст миналия петък ни напусна големият български актьор Иван Джамбазов. Ветеранът от киното и театъра има повече...

Луната разкри нова тайна, учените са удивени

Изследователи откриха нов и възобновяем източник на вода на Луната в проби, взети от китайска мисия, предаде Асошиейтед прес.

Още интересни публикации