вторник, август 9, 2022

Адвокат закопа Лютви Местан за катастрофата със загиналото бебе, той плаши със съд

Политикът бил репресиран от прокуратурата

Последно

Не моят клиент, Юсеин Тефик, е причинител на катастрофата. Това заяви пред БТВ Николай Димитров, адвокат на семейството, чието бебе загина при катастрофата с Лютви Местан.
„Клиентът ми е имал 18 фиша за 15 години зад волана, но неговият автомобил се управлява от няколко души. 4 от наказателните постановления са по-тежки – за превишена скорост“, каза още защитникът му.

„Единствената причина за катастрофата е неспирането на знак „Стоп“. Между 110 и 122 км/ч се е движил клиентът ми. Дори и да е превишил скоростта, то в случая няма връзка със загиналото му бебе„, допълни той.
„Няма нито едно доказателство, което да сочи, че моят клиент е виновен. Имаше опит да се отнеме книжката на Юсеин Тефик. Обжалваме това пред съда“, разкри адв. Димитров.

Лимузината на Лютви Местан

„Във всички вариации на експертизи Лютви Местан е виновен за катастрофата„, категоричен бе той.
„Загиналото бебе на моя клиент е било в кошче, но без колан. Експертизата показва, че дори да е било с колан е щяло да почине„, завърши защитникът на мъжа, чието бебе загина при катастрофа с Лютви Местан.
Адвокат Николай Димитров разкри, че майката на загиналото бебе е бременна отново.

Местан: Съпреживявам трагедията, но фактите за катастрофата бяха грубо манипулирани

Вече 15 месеца съпреживявам трагедията от 14 април м.г. Вината обаче е правна категория, а аз няма да поема чужда вина. Това заяви в сутрешния блок на БТВ Лютви Местан по повод катастрофата с негово участие, при която загина бебе.
„Месеци наред се разпространяваше снимка на ударената моя кола, за да докажат че са се движели в една посока – към Гърция. Бях ударен челно, след като бях завършил маневрата и бях освободил лентата на другия шофьор. Той няма място в лентата за пътя за Гърция или предимство в чужда лента. Тези факти бяха ясни на прокуратурата още в деня на огледа“, каза още той.

„Обвинен съм, че не съм спрял на „Стоп“. Прокуратурата знае, че това е недоказуемо. Прокуратурата ми наложи репресия и ми отне правото на справедлив процес. Още на първия ден ми отнеха шофьорската книжа на основата на клеветнически обвинения“, коментира Местан.
„14 са тежките обвинения за скорост на пътя на другия шофьор – Юсеин Ахмед“, заяви бившият политик.

„Фактите за катастрофата бяха грубо манипулирани. Искам само справедлив и обективен процес. Унищожиха се доказателства по катастрофата – там където имаше 3-метрови храсти, които пречеха на видимостта ми, бяха изсечени след катастрофата, за да докажат, че съм имал видимост“, каза Местан.
„Не съм се срещал със семейството, не искам и да се срещам. Обвинен съм не защото съм виновен, а защото се казвам Лютви Местан. Ще съдя прокуратурата за клевета, но след като приключи процесът по катастрофата“, допълни още той.

Лютви Местан коментира и снимките от спалнята на премиера Бойко Борисов:
„Кой има политически интерес от скандал покрай снимките на Борисов? Премиерът изброи много имена, но след над 10 години управление си няма и на идея, кой може да е този човек. Кой технически има възможност да направи снимки на премиера? Това има значение от начина на живот на охраняваното лице. Охраняваните от НСО не спят с тях в една стая. Кой е можел да направи тези снимки, може да каже самият премиер“, завърши Местан.

Най-нови

Късметче на деня за 8 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 8 август 2022 година Ако се колебаеш, най-добре поискай съвет от свой приятел. Понякога приятелите...

Седмичен хороскоп за 8 – 14 август 2022 година: Несигурност за Близнаците, рискове за Раците

Седмичен хороскоп за 8 - 14 август 2022 година ОвенОвните, женени и с деца, ще имат приятни задължения тази...

Ясно е за кои зодии всичко в живота е на шега

С ежедневните предизвикателства, суматохата и хаоса – не можем да отречем факта, че животът е труден! Докато преминават през ежедневните задължения на...

Лична драма: Безскрупулно измами две жени, сега ще си плати

Беше прекрасен есенен ден и възползвайки се от топлото време, със съпруга ми се разхождахме в града. Разговаряхме за дребни неща, планирахме...

Зуека се отпусна в Испания, стана неузнаваем (Снимка)

Зуека напусна България, установи се в Испания и явно начина му на живот там много му се отразява. Как точно - оставяме...

Още интересни публикации