четвъртък, септември 28, 2023

Адвокат закопа Лютви Местан за катастрофата със загиналото бебе, той плаши със съд

Политикът бил репресиран от прокуратурата

Последно

Хилари Клинтън се заяде с Путин за НАТО: Жалко, Владимир, сам си го предизвика

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън се заяде вчера с руския президент Владимир Путин във връзка...

Късметче на деня за 28 септември 2023-а: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 28 септември 2023 година "Ще имате голям късмет с каквото...

Прочут лекар: Само заешкото месо не е токсично

Все повече хора по света се опитват да ограничат консумацията ма месо, тъй като се притесняват, че...

Не моят клиент, Юсеин Тефик, е причинител на катастрофата. Това заяви пред БТВ Николай Димитров, адвокат на семейството, чието бебе загина при катастрофата с Лютви Местан.
„Клиентът ми е имал 18 фиша за 15 години зад волана, но неговият автомобил се управлява от няколко души. 4 от наказателните постановления са по-тежки – за превишена скорост“, каза още защитникът му.

„Единствената причина за катастрофата е неспирането на знак „Стоп“. Между 110 и 122 км/ч се е движил клиентът ми. Дори и да е превишил скоростта, то в случая няма връзка със загиналото му бебе„, допълни той.
„Няма нито едно доказателство, което да сочи, че моят клиент е виновен. Имаше опит да се отнеме книжката на Юсеин Тефик. Обжалваме това пред съда“, разкри адв. Димитров.

Лимузината на Лютви Местан

„Във всички вариации на експертизи Лютви Местан е виновен за катастрофата„, категоричен бе той.
„Загиналото бебе на моя клиент е било в кошче, но без колан. Експертизата показва, че дори да е било с колан е щяло да почине„, завърши защитникът на мъжа, чието бебе загина при катастрофа с Лютви Местан.
Адвокат Николай Димитров разкри, че майката на загиналото бебе е бременна отново.

Местан: Съпреживявам трагедията, но фактите за катастрофата бяха грубо манипулирани

Вече 15 месеца съпреживявам трагедията от 14 април м.г. Вината обаче е правна категория, а аз няма да поема чужда вина. Това заяви в сутрешния блок на БТВ Лютви Местан по повод катастрофата с негово участие, при която загина бебе.
„Месеци наред се разпространяваше снимка на ударената моя кола, за да докажат че са се движели в една посока – към Гърция. Бях ударен челно, след като бях завършил маневрата и бях освободил лентата на другия шофьор. Той няма място в лентата за пътя за Гърция или предимство в чужда лента. Тези факти бяха ясни на прокуратурата още в деня на огледа“, каза още той.

„Обвинен съм, че не съм спрял на „Стоп“. Прокуратурата знае, че това е недоказуемо. Прокуратурата ми наложи репресия и ми отне правото на справедлив процес. Още на първия ден ми отнеха шофьорската книжа на основата на клеветнически обвинения“, коментира Местан.
„14 са тежките обвинения за скорост на пътя на другия шофьор – Юсеин Ахмед“, заяви бившият политик.

„Фактите за катастрофата бяха грубо манипулирани. Искам само справедлив и обективен процес. Унищожиха се доказателства по катастрофата – там където имаше 3-метрови храсти, които пречеха на видимостта ми, бяха изсечени след катастрофата, за да докажат, че съм имал видимост“, каза Местан.
„Не съм се срещал със семейството, не искам и да се срещам. Обвинен съм не защото съм виновен, а защото се казвам Лютви Местан. Ще съдя прокуратурата за клевета, но след като приключи процесът по катастрофата“, допълни още той.

Лютви Местан коментира и снимките от спалнята на премиера Бойко Борисов:
„Кой има политически интерес от скандал покрай снимките на Борисов? Премиерът изброи много имена, но след над 10 години управление си няма и на идея, кой може да е този човек. Кой технически има възможност да направи снимки на премиера? Това има значение от начина на живот на охраняваното лице. Охраняваните от НСО не спят с тях в една стая. Кой е можел да направи тези снимки, може да каже самият премиер“, завърши Местан.

Най-нови

Късметче на деня за 28 септември 2023-а: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 28 септември 2023 година "Ще имате голям късмет с каквото и да се захванете, днес...

Прочут лекар: Само заешкото месо не е токсично

Все повече хора по света се опитват да ограничат консумацията ма месо, тъй като се притесняват, че то е пълно с токсини...

Алена: Наводнения заливат България до март 2025 г.

До март 2025 г. още много наводнения ще залеят и България, и света, защото са очаквани. Кога ще се...

Марги Хранова продава хамбургери, за да се издържа

Звездата на българската естрада Маргарита Хранова е подхванала ново начинание, с което да подсигурява повече финанси в семейната хазна.

Новият ерген Алек изоставен след 9-годишна връзка

Деветгодишна връзка, която накрая приключва, е имал новият ерген Александър Младенов. Хубавецът се сблъсква с любовните трепети за първи...

Още интересни публикации