сряда, октомври 4, 2023

Ако имаме някой от тези симптоми, не бива да ги пренебрегваме

По този начин задълбочавате проблема си

Последно

Почина големият фолклорен певец Васил Лазаров

Почина емблематичният фолклорен певец Васил Лазаров, съобщиха в социалните мрежи негови колеги. "Напусна ни...

Бирджан, който изпя чалга версия на „Мила Родино“, се размина със затвора

Без затвор ще се размине певецът Бирджан Хайрединов, който поруга българския химн "Мила Родино" и го превърна...

Парамедик: Извикаха ни за инфаркт, а човекът беше изпил 8 текили, 4 водки, 2 мастики и 4 бири

"Имахме сигнал за „инфаркт без дишане“, а се оказа, че човекът е приел 8 текили, 4 водки,...

Съществуват симптоми на неразположение, които твърде често хората пренебрегват и по този начин задълбочават проблема си, пишат от zdrave.to. Кои са те и за какво трябва да внимавате, проверете в списъка по-долу:

Болката в гърдите, която се разпространява до ръката или челюстта, често е симптом на инфаркт. Ако едното око се зачерви и се разболее без причина, можем да говорим за остра глаукома със затваряне на ъгъла, която е съпроводена от слепота. Внезапно и много тежко главоболие може да е признак за мозъчен кръвоизлив. Болка в мускулите на краката или спазми е вероятен признак на венозна тромбоза. Ако кръвен съсирек попадне в белите дробове, очаквайте огромни неприятности.

Остра болка при преглъщане на храна е симптом на рак на хранопровода или животозастрашаваща язва Хроничното хъркане може да означава повишен риск от сърдечносъдови заболявания или увеличаване на размера на сливиците. Ако имате запек и коремна болка, може да имате запушване на червата, което може да доведе до много сериозен здравословен проблем.

Усещането за слабост от едната страна на тялото или лицето е сигурен знак за инсулт. Внезапното замъглено виждане не е задължително свързано с очни заболявания. Диабетът и високото кръвно налягане могат да бъдат фактор за това. Ако забележите, че вашите бенки или лунички са се променили – незабавно се обърнете към лекар. Същото се отнася и за женските гърди. Ако нещо се случи с гърдите ви, което ви се струва необичайно, не трябва да отлагате посещението в болницата. Кръвта в урината е симптом на сериозни проблеми с пикочния мехур или бъбреците. Може да е инфекция или тумор. Бързата и необяснима загуба на тегло сигнализира за хормонален дисбаланс или рак.

Око (на латински: oculus, на гръцки: ophthalmos) е чифтен сетивен орган при човека и животните, който притежава способност да възприема електромагнитното излъчване на светлинните вълни и така да обезпечава основната сетивна и когнитивна функция – зрението. При човека органът око е само компонент на цялостния зрителен апарат, който включва периферен, проводников и централен отдел. При различните организми очите са устроени по различен начин. Единствената функция на най-просто устроените очи е да разграничава тъмнина и светлина. По-сложно устроените предполагат по-развито зрение. Най-висшеустроени видове от класовете Бозайници, Птици, Влечуги и Риби имат по две очи, които могат да са разположени в една равнина и дават възможност за възприемане на триизмерен образ (стереозрение), както е например при човека.

При други видове – като заека и хамелеона – очите са в различни равнини и виждат два отделни образа (монокулярно зрение). Посредством очите организмът набавя около 90% от информацията в околния свят. Зрителният орган представлява периферната част на зрителния анализатор. Освен очната ябълка органът на зрението се състои от допълнителни елементи, които имат и защитна функция в процеса на управление на зрението. Предаването на информацията от окото става по проводни пътища (зрителен нерв) до корови и подкорови центрове (в главния мозък). Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да започнете нова диета или да използвате каквито и да е средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Най-нови

Бирджан, който изпя чалга версия на „Мила Родино“, се размина със затвора

Без затвор ще се размине певецът Бирджан Хайрединов, който поруга българския химн "Мила Родино" и го превърна в пошъл кючек.

Парамедик: Извикаха ни за инфаркт, а човекът беше изпил 8 текили, 4 водки, 2 мастики и 4 бири

"Имахме сигнал за „инфаркт без дишане“, а се оказа, че човекът е приел 8 текили, 4 водки, 2 мастики, 4 бири.

Тайните архиви на Ватикана предсказват края на света

Тайните архиви на Ватикана, или както са познати Archivum Secretum Apostolicum Vaticanum, са предмет на множество догадки, след като никой не знае...

Нешка Робева: Управляват ни сатанисти, извратени, алчни до садизъм типове

До Траян Антов… И, може би други… Не им прощавай, Господи, те знаят какво вършат!

Откриха Питагоровата теорема на плочка, векове по-стара от Питагор

Ако изучавате математиката достатъчно дълго, знаете че Питагор е важна историческа фигура в развитието на математиката. Но може би...

Още интересни публикации