петък, ноември 25, 2022

Ако планирате ваканция в Гърция, на границата ви дебне сериозен капан

Същото се отнася и за българите, тръгнали с коли за други места в чужбина

Последно

Късметче на деня за 25 ноември 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 25 ноември 2022 година "Покажи на какво си способен, остави...

Красива, но и надарена от Бога с доброта: Така всички ще запомнят Анахид Тачева

Тя беше най-красивото лице на БНТ. Телевизията трябва достойно да се раздели с нея. Жалко, че така...

Иван Кокинов, който намушка ученичката Селин 19 пъти: Кучето мръсно оцеля

Часът е около 8 вечерта, 27 юни 2021 г. Две момичета и техен приятел излизат от блок...

Който прави планове да ходи на море в Гърция или да пътува из Европа, преди да си приготви банските и хавлиите за плажа, трябва да провери дължи ли глоби на КАТ. В противен случай на границата ще си има неприятности, защото МВР вече проверява за невръчени и неплатени глоби на 9 гранични пункта.

Ако не вярвате, вижте справката – само за една седмица на ГКПП Калотина са връчени глоби за над 300 хил. лв., а платените на място са над 12 хиляди, пише 24 часа. Отнасят го не само шофьорите, но и пътниците в автомобила – така че мърдане няма. Най-после се намери начин да се събират старите глоби за пътни нарушения. И то ефективен.

Сега остава да се затегне и режимът за чужденците нарушители, защото те много често се измъкват заради усложнената процедура при плащането на глобите. Крайно време е КАТ да има данни за тях в електронен вид и на границата да им събира глобите. Само така ще настане ред по пътищата на България, защото водачите ще знаят, че няма измъкване при нарушение.

Неплатени фишове за над 360 000 лева са засечени на „Калотина”

Над 1928 неплатени фиша за повече от 363 700 лева са засечени до момента на ГКПП „Калотина”. От 3 юни на пункта работи система, която показва имаме ли неплатени глоби към „Пътна полиция”, предаде Нова телевизия.
На място през ПОС терминал са платени над 12 000 лева.

Огромни опашки пред столичния КАТ

Отново има огромни опашки пред столичния КАТ. Този път основно от шофьори, които бързат да платят глобите си, за да нямат проблеми на границата. Както вече ви информирахме, чрез нова система на граничните пунктове започват да се проверяват всички водачи и пътници за дължимото към пътна полиция.

От „Пътна полиция” обясниха струпването на шофьори в КАТ с три фактора. Единият е желанието на нарушителите да си платят бързо старите задължения, защото скоро ще пътуват в чужбина. Отделно обаче много книжки изтичат скоро и сега е моментът за подмяната им. Честата дезинфекция на сградата също оказвала влияние. А на всичкото отгоре днес в КАТ с часове чакаха и шофьори, които са си платили санкциите, но системата на „Пътна полиция“ не е отчела това и не могат да пътуват в чужбина.

Новината, че водачи и пътници не могат да напуснат страната, докато имат неплатени актове и фишове, предизвика и първото сериозно струпване на хора пред КАТ от месеци насам. Основно от шофьори, които вече всъщност не дължат нищо на Пътна полиция.

Въпреки многократните опити на някои шофьори да разрешат подобни казуси в миналото, и днес им се наложи да се редят на опашка. Димитър Димитров продал автомобил преди 5 години. Оттогава три пъти му връчват фиш за превишена скорост, въпреки че не е карал колата. „В момента, ако спра на границата, пак този фиш е на мое име. Просто аз дължа някакви 400 лева за нещо, което аз не съм го направил. Управител съм на фирма, Вдруги ден тръгвам за чужбина, на границата какво да правя? Кой ще дойде да ми плати тези нерви и разправии? Мисля, че не е коректно”, коментира той.

Оказва се и че единственият начин да разбереш дали и какви неплатени глоби имаш, е да отидеш в „Пътна полиция”. Пътни експерти настояват да се направят спешни промени, за да не се образуват опашки. „Да се даде възможност във всички общински и държавни услуги, където си вадиш паспорт или си сменяш шофьорска книжка, там да бъдат връчвани тези наказателни постановления. Там да се връчват, за да може да не се струват на границата хора и да стават километрични опашки”, каза Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.
Обсъжда се и вариант за въвеждането на пос терминали в патрулките на пътниците полицаи, за да могат шофьорите да плащат на място санкциите си, когато ги спрат на пътя.

Най-нови

Красива, но и надарена от Бога с доброта: Така всички ще запомнят Анахид Тачева

Тя беше най-красивото лице на БНТ. Телевизията трябва достойно да се раздели с нея. Жалко, че така бързо си тръгна от екрана...

Иван Кокинов, който намушка ученичката Селин 19 пъти: Кучето мръсно оцеля

Часът е около 8 вечерта, 27 юни 2021 г. Две момичета и техен приятел излизат от блок 33 на бургаския кв. “Изгрев”...

Сбогом, „Газпром“: Германия посрещна първия си кораб с втечнен природен газ

Първият кораб, специално предназначен за връщане на втечнен природен газ (ВПГ) обратно в газообразното му състояние, пристигна в Германия днес, предаде ДПА.

Завесата падна: Ето го бебето на Лиляна Павлова (снимка)

Лиляна Павлова е станала майка за втори път преди 40 дни. Новината потвърди нейната вече пораснала първородна щерка София,...

Скръбна вест: Почина любим глас от БНР

Почина дългогодишната журналистка от програма "Христо Ботев" на БНР Грациела Ингелска. Това съобщи нейната сестра Силвана Ингелска за БНР.

Още интересни публикации