четвъртък, септември 28, 2023

Алекс Раева откровена до болка: Искам второ дете, дори страданието в любовта ни прави по-добри

Човек е по-щастлив без фейсбук и инстаграм, предизвиква бившата тръпка на Слави Трифонов

Последно

Нови разкрития за дрогирания шофьор, убил Стела н а АМ „Тракия“

Пет от глобите на шофьора от АМ "Тракия" са за превишена скорост на стойност 1100 лева, съобщава...

Синоптикът Петър Янков: Първият сняг може да се очаква след около 10 дни

Синоптикът Петър Янков съобщи, че температурите в края на септември ще бъдат между 25 и 28-29 градуса.

Продават колата на покойния Берлускони в Бургас

Луксозна лимузина, в която се е возил Силвио Берлускони, бе обявена за продан в Бургас, съобщава „Телеграф“.

Алекс Раева придоби популярност през 2001 г., когато стана беквокалистка в „Шоуто на Слави” заедно с Деси Добрева. Родена е в семейството на актьорите Илия Раев и Наталия Бардская, а сестра й Веселина също е актриса и преподавател в НАТФИЗ. Прабабата на красивата изпълнителка Любов Тарновская е с руска кръв и по нейна линия, Алекс дори е потомствена баронеса. През 2006-та година, тя напуска „Куку-Бенд” и заедно с DJ Дончо стават много успешен и търсен тандем на клубната ни сцена. В последните няколко години гласовитата певица стана част от чил-аут и ню-джаз групата Mind Trips, с която през 2018-та издадоха албум „My”. Почти всички текстове на групата са написани от Алекс, с изключение на „She is killing you”, който е на Мария Игнатова. Двете красавици се допълват много добре и като водещи на „България търси талант” и „Х фактор”, както и в сериала „Полицаите от края на града”. През миналата година Алекс стана майка за първи път, а сега се завърна на екран в шоуто „Маскираният певец”. Алекс даде обширно интервю за trud.bg.

Алекс, от този сезон ти си част от панела в популярното шоу „Маскираният певец”, заедно с Азис и Владо Пенев. Как си партнирате с тях и има ли вече участник, за който си сигурна, че знаеш кой стои зад маската?
Честно казано, все още абсолютно не съм сигурна за никого и направо не знам какво ще правя – жестоко объркана съм! В началото, аз дадох лична заявка, че ще съм много екзактна и веднага ще ги позная, защото имам голям опит от други формати, но тези страхотни костюми на Кремена абсолютно ме объркват, а и самите участници максимално се стараят да не ги познаем. В момента имам нужда от подобно разсейване от майчинството, още повече че няма да го има напрежението от воденето, защото на този етап не бих могла да се ангажирам по този начин. С Азис сме стари кримки и се познаваме отдавна, били сме в общи компании и мисля, че добре тъчем заедно, защото имаме и сходно чувство за хумор. При Владо ми харесва това, че той пък е точно противоположното на нас с Азис. Със сигурност ми е забавно и готино в компанията на всички тези хора.

Какво мислиш за протеста на родителите срещу носенето на маски в училищата?
Ох, много е объркано всичко. Аз се опитах да се поставя най-вече на мястото на децата, защото това е много различно изживяване за тях и не им е обяснено така, както трябва. Не мисля, че маските ще предпазят децата повече, отколкото ако им се обясни как наистина да се пазят. Тези ограничителни мерки много ме подтискат, може би така е правилно – не искам да съдя никого, но тези ограничения променят и нашите взаимоотношения. Вече я няма тази топлота и близост, която можехме да си позволим преди, а светът ни кардинално се промени. Що се отнася до децата, тепърва в живота им ще има много ограничения и е жестоко те да започнат още на тази възраст, затова съм за протеста на родителите.

Покрай ангажиментите ти в шоуто и фактът, че стана майка, има ли опасност музикалните ти проекти да останат на заден план и имаш ли вдъхновение в момента?
Определено съм вдъхновена, но е факт, че сега за първи път разбирам какво е да си изтощен физически. Преди съм си мислела, че е много тежко да имаш три часа лайв, но това да си майка е много по-трудно – поклон пред всички майки. Не слагам себе си на първа линия, защото имам горе-долу добре спящо дете, но при това физическо изтощение е наистина трудно да кажеш старт! Тази трудност не идва от мен, а от това, че в група Mind Trips сме седем души, като всички без един, имаме деца и е много трудно да се съчетаем, но все пак записваме нов албум. Не бързаме, защото искаме музиката да ни доставя удоволствие, без пресиране и очакване на всяка цена да направим нещо.

Какви песни пееш на малката Лиа и тя музикална ли е?

Още докато бях бременна имах няколко участия и общо взето доста я „натрових” с музика – фънк, джаз и други по-весели неща. В този период не съм изпълнявала тежки и сърцераздирателни песни, а всичко беше усмихнато и тя се наслади на това. Сега, като се пусне музика и Лиа веднага започва силно да се поклаща в ритъм и веднъж майка ми се притесни от това и ме попита: „Абе, Али – тя така ме нарича; детето да няма някакъв неврологичен проблем?” До такава степен се тресе, като чуе музика, че тя се чудеше дали това е нормално. (Смее се.) Определено дава сигнали, че е музикална, но сега – дали има талант е рано да се каже. Не държа да продължава моята професия, а искам само да е щастлива – дори кофи за боклук да чисти, ако е щастлива – няма страшно!

Коя беше първата й думичка?
Банално, но първата й дума беше „мама” – сори. Каза я много целенасочено, защото тогава бяхме на море, а аз се бях затворила в караваната да чистя и тя просто се разревала нещо навън и я чух: „Мама, мама”. Случи се в присъствието на мъжа ми, иначе щеше да е трудно да му докажа, че това е била първата й дума. (Смее се)

Кои черти от теб и кои от баща й би искала да вземе дъщеричката ви?
Бих искала да е емоционална като мене, въпреки че това е нещо много пагубно на моменти, но пък така вкусът на живота е друг. От баща си, бих искала да вземе неговото спокойствие, което той дава и на мен и винаги мога да се облегна на силното му рамо. Дано да вземе тези качества от него, както и високия му ръст – да не е джудже във фамилията, казано на шега.

Не криеше, че искаш да станеш майка. Виждаш ли някакъв пръст на съдбата, че Лиа се роди навръх Илинден, когато твоят баща празнуваше имения си ден?
Как мога да не виждам, трябва да съм кон с капаци, за да не забележа това. Още, като забременях, започнах да сънувам баща ми, а преди това не го бях сънувала. Вярвам, че това, което ми се случи е един подарък от баща ми, от съдбата и от Бог, убедена съм в това. Мога да кажа, че през годините доста поработих над егото и над характера си. Постарах да стана по-добра за себе си и за хората около мен и мисля, че под някаква форма съм възнаградена за това. Всичко с баща ми се случи толкова бързо и неестествено – съдбата здраво ме зашлеви и след това няма как да не усетиш отново нейната намеса, с появата на малката Лиа – точно на имения му ден. Откакто си отиде баща ми, той присъства даже по-силно в мисълта и в съзнанието ми, дори често водя диалози с него в безсънните ми нощи. Следите, които оставя един родител ги осъзнаваш по-силно, след като вече го няма. Преди това човешките същества сме така потънали в ежедневието и битовизма се случва да ни отдалечи от това близко общуване, а след като някой любим човек си отиде остават разсъжденията и разговорите, които водим приглушено с него и след това.

Кои са уроците, които си научила от родителите ти и ти на свой ред би искала да предадеш на дъщеричката ви?
Бих искала да й дам свободата, която те са ми давали. Интересна свобода, защото родителите ми са ме контролирали много и са ми давали много насоки, но също така са оставили в мен чувството на свобода да си мисля, че избора го правя аз. За мен е важно, така да комуникирам с детето си – да я насочвам и уча, но да я оставям сама да прави избора си и да си троши главата. Майка ми е много забавна и всяка вечер с мъжа ми ни изпраща есемеси с нейни философски разсъждения за деня и за политическата обстановка в страната, а също така и за руската култура. Страхотно е Лиа да има такава баба и ми се иска тя да учи в руска детска градина. Искам да се запознае с корените на своите прадеди и това да стане по най-естествения начин.

Би ли направила профил в социалните мрежи на Лиа, както вече направиха много популярни личности?
Не, категорично не бих. Също така, не бих сложила обеци на детето си и каквото и да било, преди то да може да направи само своя избор. Не бих направила профил на детето си, защото тя има право да води свой личен живот и аз нямам право да й създам някакъв такъв живот преди тя да го пожелае. Аз лично имам фен профил в социалните мрежи, където споделям определени неща от моето ежедневие, но в никакъв случай няма да използвам детето си за да извличам дивиденти – да имам повече лайкове под снимката, защото това на мен не ми дава нищо и не мисля, че е редно.

С Мария Игнатова ще играете ли отново вашето комедийно шоу и защо го кръстихте „Без грам #ИнстаСрам”? От какво в родната действителност социални мрежи те хваща срам и пародирате в него?
Много се надявам отново да го играем, но трябва да е под някаква друга форма, защото много неща се промениха. В шоуто ни пародираме някои личности в инстаграм и социалните мрежи, които са известни с нищото си и е много забавно да следиш как те трупат фен маса. Не осъждам толкова тях, а тези, които им се кефят, но явно критерият им е по-нисък. Тъжното е, че такива хора са много по-напористи от другите, които наистина могат и правят нещо смислено. Повечето хора, известни с нищо са нереални и на снимките, които публикуват. В профилите си в мрежата, те живеят и представят един живот, какъвто биха искали да имат, а не реалния им. Убедена съм, че тези, които живеят в социалните си профили, всъщност не са щастливи, за разлика от другите, които нямат фейсбук и инстаграм. Срещам и такива личности и виждам, че те са наистина щастливи, но аз не мога да си позволя да нямам профил там, защото моята работа е свързана с това. Хубавото е, че така имам възможност да подкрепя неща, които имат кауза и съвпадат с моето мислене. Сега например, рекламирам маратонки от рециклирани материали от плажовете.

В какви роли се превъплъщаваш във вашето шоу?
В шоуто аз доста се самоиронизирах, защото много ми харесва да се самоизяждам пред публиката. Ние го играхме, скоро след като бях родила и бях доста пищна. Моят скеч беше точно за това – какво е да си бременна и да родиш и колко е приказно в кавички, макар че, всички знаем всъщност колко е хубаво да си майка. Разказах всяка една неприятна подробност около бременността, а точно пред мен имаше група от млади момичета, които обаче не се смееха, а по-скоро май ги шокирах с тези откровения – дано да са преодолели този стрес и да се решат да имат деца. (Смее се)

Мислиш ли вече за второ дете?
Откровено казано, много искам и второ дете и ако пак забременея със сигурност ще се радвам.

Какво те накара да се влюбиш в бащата на Лиа – Любомир, и имате ли общи хобита и страсти?
Да, имаме общи хобита и страсти – той също е дайвър, а освен това и двамата имаме хоби да плаваме на платноходни лодки. Чудя се, как не сме се виждали преди, но ето че Бог си е имал план да ни срещне в определен момент, ние по-добре да не му се месим. Оказа се, че през 2007-ма сме били на едно и също място в едно заведение. Той е бил там с негов приятел, който ме е видял и му казал, че тази вечер ще пее Алекс Раева, а Любо го попитал: „Коя е тази?” Виждаш ли, животът среща хората, когато са готови да се видят.

Той умее ли да ти прави комплименти, които да те карат да се усещаш обичана жена?
Да, определено. Мисля, че би ми било трудно, ако мъжът до мен не ми създава усещане, че съм харесвана, обичана и важна. Той умее по много деликатен начин да ме накара да се чувствам красива в очите му, това е прекрасно чувство и затова самата аз имам мотив да отслабна и да влезна в старите си дънки.

Кой е най-важният урок, който си научила за любовта?
Че любовта не е нещо, от което можеш да се предпазиш и не трябва, а трябва да влизаш в боя смело. Любовта трябва да се изживява, защото дори болката в нея ни прави по-добри и мислещи и без нея няма как да станем по-смислени хора. Любовта ни държи на едно емоционално ниво, а като я няма животът става по-безвкусен, като без никаква подправка.

Най-нови

Синоптикът Петър Янков: Първият сняг може да се очаква след около 10 дни

Синоптикът Петър Янков съобщи, че температурите в края на септември ще бъдат между 25 и 28-29 градуса. В началото...

Продават колата на покойния Берлускони в Бургас

Луксозна лимузина, в която се е возил Силвио Берлускони, бе обявена за продан в Бургас, съобщава „Телеграф“. Сребристото „Ауди“...

България е страната на чудесата: Перничанка стана сестра на баща си

Набедиха по погрешка жена за длъжник на ВиК и я осъдиха да плаща чужди борчове. Абсурдният случай е от...

Намериха тленните останки на двама тийнейджъри, изчезнали преди 23 години

Джереми Сайдс има свой канал в Ютуб, в който участва в разплитането на криминални загадки от миналото. Последният му...

Иван Костов: Радев да осъзнае, че управлението на службите вече не е негова функция

България още не е осъзнала през специалните си служби, че е обект на хибридна агресия на Руската федерация. Това...

Още интересни публикации