вторник, март 21, 2023

Анализ: Вместо пенсии българите получават геноцид под звуците на Траурния марш

Навсякъде другаде биха изритали тази пасмина отдавна

Последно

Късметче на деня за 21 март 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 21 март 2023 година Днес за теб е емоционален ден....

Шарън Стоун през сълзи: Загубих половината си пари от фалита на банките

“Загубих половината си пари заради това нещо с банките.” Това разкри през сълзи актрисата...

Турци провалят “Сървайвър”

“Сървайвър” е големият губещ формат в тв ефира, отстъпвайки драстично с незадоволителни рейтинги пред всички останали предавания.

Унижението в България е начин на живот. Ако това е живот, де… Социалният министър, който всъщност е погребалният министър Сачева обикаля тв студиата, разцъфнала като магнолия в двора на Боса. Навсякъде се хвали, как властта увеличила с 6,7% пенсиите, пише в анализ Фрог нюз. Над 2 млн възрастни българи щели да се облажат от тази правителствена добрина. Средната пенсия и тази година ще остане около 420 лева.

По всички показатели, свързани с пенсиите сме на последно място на Балканите и Европа. Не само в ЕС – сред всички! В Косово и Албания средната пенсия е по-висока от тези у нас.
Че сме на дъното го знаем отдавна. Че не сме мръднали нито на йота откакто ГЕРБ е на власт – също е известно. Десет години вече.
От корупция България губи годишно около 11 млрд евро. Това сочи Евростат. 16 милиарда от ДДС не са стигнали до хазната.

Но магнолията Сачева грее и ни убеждава каква невероятна загриженост проявява управлението. И те искали да дадат повече, но нямало пари.
Ами спрете да крадете!
Сачева не казва нищо за корупцията, която изтезава българите от години. За унижението да не говорим – то отдавна не се брои. Трябва да сме им благодарни дори. Защото въобще ни разрешават да шаваме и да дишаме. С маски – без маски, с маски – без маски…
Тези, а и предишни управляващи, които ни се изредиха, случиха на овчи народ. Няма друг такъв! Навсякъде другаде биха изритали тази пасмина отдавна.

Нагли,
крадливи,
лъжци,
циници,
подли,
коварни,
зли,
коравосърдечни,
алчни,
лицемери,
прости,
неуки,
брутални,
надменни,
отмъстителни,
жестоки,
неблагодарни…

Пропускаме ли нещо?
Спрете да крадете, бе, шибаняци! Простата сметка показва, че ако корупцията намалее само с 30%, средната пенсия ще скочи поне с 200 лева отгоре. Обяснете на родителите си, на бабите и дядовците си. Защото ако не се крадеше толкова, можеше поне 1 милион от заминалите да са тук сега. А да сте чули синдикален бос да говори за корупцията? Няма и да чуете. Сит на гладния не вярва.

Но българинът не мисли за това и не излиза да налага виновните за дереджето му с тояги и камъни. Научиха го да си трае и да хитрее на дребно. Да гепи два чувала царевица от съседа, да вари тайно ракия и да се прави на болен за допълнителни 20 лева. После в селото се появява човекът с каскета и почва да обяснява, че може да бори не само осем джуджета, но и десет малки негърчета дори… За разбойниците не споменава – свои хора са. Някъде към обед избръмчава джипа с групата по лъскане имиджа на властта, а подире им търчат мисирките с микрофоните.

Представете си тази картина и кажете: има ли по-красива страна от България? Ня-ма. Красива, но населена… И по-загубени, и по-излъгани от българите няма.
Шопеновия траурен марш, а не „Мила Родино“ кънти в главите ни.

Най-нови

Шарън Стоун през сълзи: Загубих половината си пари от фалита на банките

“Загубих половината си пари заради това нещо с банките.” Това разкри през сълзи актрисата Шарън Стоун по време на...

Турци провалят “Сървайвър”

“Сървайвър” е големият губещ формат в тв ефира, отстъпвайки драстично с незадоволителни рейтинги пред всички останали предавания. Оказва се,...

Д-р Емилова: Отслабването с инжекции за диабет може да отключи рак

Пролетта е сезон за пречистване на тялото. Неслучайно пролетните пости са най-дългите - 48 дни, защото организмът трябва да...

Бояна Шарлопова се изпокара с доведената си дъщеря

Бързо разбрах, че в живота има много мъже, но повечето от тях са с малко „м“, твърди бизнес дамата, цитирана от "Марица".

Пълен обрат: Васил Драганов се обясни в любов на Андреа „Кебапчиева“

„Една голяма любов за съжаление приключи грозно и драматично. 18 години Андреа беше най-близкият ми човек. Много се обичахме.

Още интересни публикации