неделя, януари 29, 2023

Ани Салич се моли на Преподобна Стойна

Новинарката тайно посетила чудотворното село Златолист

Последно

3 зодии ще имат невероятен късмет през февруари

Крайно време е да узнаем кои ще са онези две зодии, на които им е писано да...

3 молитви за късмет ни пазят от най-тежките беди и неволи

Молитва за успех в бизнеса и работата Тази молитва може да бъде изразена във...

Тв звездата Ани Салич е потърсила упование в духовната учителка на Баба Ванга – неканонизираната светица Преподобна Стойна.

Новинарката преди дни посетила последния дом, в който е живяла една от най-силните лечителки, които някога са се раждали по нашите земи.

Журналистката пътувала до черквата „Св. Георги“ в с. Златолист, където е живяла Преподобна Стойна до последния си дъх, посетила храма, запалила свещ, отбила се и до гроба на светицата.

Присъствието й там не останало незабелязано, макар тв звездата да била дискретна и да не се набивала прекалено на очи, пише вестник „Ретро“.

Така и обаче на останалите посетители не им станало ясно каква е била целта на визитата на Салич на чудотворното място.

Там всеки ден се тълпят хора от цяла България с всякакви проблеми и молят за спасение. Дали журналистиката е посетила мястото от любопитство, или пък е търсила решение за свой проблем, чудят се те.

Според преданията след пренощуване там мнозина оздравяват от нелечими болести благодарение на силите на Преподобна Стойна. Приживе тя помагала на всеки, дошъл при нея в черквата.

Живяла в пост и молитва и спяла в малка стаичка, където днес хората оставят икони, цветя и свои снимки по тавана, за здраве. Преподобна Стойна е погребана в двора на черквата, където е оформен малък мемориал.

В средата под купола в „Св. Георги“ има мраморна плоча, където тя е заставала и се е молила. Говори се, че тогава дори не е допирала земята, но това е било пазено в тайна.

Сега туристите, сред които и Ани Салич, събуват обувките си и стъпват върху плочата, защото има поверие, че камъкът излъчва сила, с която лекува болните.

Всеки, стъпил на камъка, се вглежда в иконата на Исус Христос, поставена на високо в центъра на иконостаса, точно срещу плочата.

Ако образът леко се раздвижи, сякаш се размива, значи, че душата на човека е вече пречистена. Тв водещата е силно вярваща и редовно посещава църкви и манастири, за да търси уединение.

Преди време тя съдейства и за откриването на храм в село Рударци, където всъщност живее от години.

Строежът на храма бил зациклил, а новинарката подсигурила достатъчно средства, с които да се сложи дограма и да се направи покрив на светата обител.

След като научила, че отварянето на вратите на църквата е под въпрос, с казуса занимала даже висши духовници, защото Светият синод не искал да я признае.

За да убеди българската църковна институция, че храмът трябва да заработи, Салич се свързала дори с Пловдивския митрополит Николай и го завела на мястото, където с негово съгласие строежът продължил и храмът бил завършен.

Най-нови

3 зодии ще имат невероятен късмет през февруари

Крайно време е да узнаем кои ще са онези две зодии, на които им е писано да живеят в разкош през втория...

3 молитви за късмет ни пазят от най-тежките беди и неволи

Молитва за успех в бизнеса и работата Тази молитва може да бъде изразена във всяка трудна ситуация, свързана с...

Племенницата на Галена е абсолютно неузнаваема (Снимка)

Племенницата на певицата Галена заби звучен и много болезнен шамар на Меди, който от две години се мъчи да стане и продуцент,...

Цецо от „Семейни войни“ откровен до болка за трудностите и мечтите

Няма как да не сте гледали поне веднъж "Семейни войни" и да не ви е разсмял чаровният Цветомир Иванов, когото всички наричат...

Софка разкри на феновете си за какво си харчи парите

Софи Маринова е една от най-търсените фолк певици у нас и държи един от високите хонорари в бранша. Всеизвестен факт е, че...

Още интересни публикации