петък, декември 2, 2022

Антонина Стоянова с рекордна пенсия

Съпругата на Петър Стоянов се прибра от Женева, не спира да работи

Последно

Каримански ни попари: Невъзможно е минималната работна заплата да стане 860 лева

Ако дефицитът на Бюджет 2022 е бил толкова добър, да приемем, че и за 2023 г. ще...

Проф. Георги Рачев: Пролет в началото на декември

До средата на декември се очертава да е топло с нетипично високи температури за това време на...

Бившият на Ани Салич съсипан, няма пари за осигуровки

Бранко Салич – бившият съпруг на новинарката Ани Салич, продължава да бъде в критично финансово положение.

Бившата първа дама Антонина Стоянова се е пенсионирала от сладкия си пост в Женева и е напуснала известния швейцарски град.

Съпругата на президента Петър Стоянов се е завърнала окончателно в България.

Заради стажа си като експерт в Световната организация по интелектуална собственост, който натрупа след приключването на мандата на мъжа й на „Дондуков“ 2, Антонина успяла да вземе пенсия рекорд.

През тази година бившата президентша отпразнува 70-годишен юбилей. Хора от обкръжението й издават, че получавала чужбинска пенсия в размер на няколко хиляди лева.

Нейният съпруг, с когото са набори, пък прибира над 4 бона месечно, докато минималната пенсия у нас е едва 467 лева.

По закон бившите държавни глави на България получават пожизнени пенсии, които се определят на 60% от основното възнаграждение без добавките на действащия президент.

Най-висока номинална заплата в страната взема именно Румен Радев, чието възнаграждение гони 10 бона.

Половината от тях под формата на пенсия получават предшествениците му.

Пенсиите на семейство Стоянови са напълно достатъчни, за да живеят охолно, но бившата първа дама Антонина продължава да работи и отскоро оглавява нов бизнес.

Освен че все още поддържа активна фондацията си „Ценности“, с която организира редица изложби и събития у нас и в големи европейски столици, тя вече е собственик и на академия „Живей елегантно“.

В школата е съдружничка с добрата си приятелка Богдана Карадочева. ВИП училището за дами предлага различни обучения, лекции и семинари на всевъзможни теми.

Някои от тях са: социален етикет, бизнес етикет, гурме култура, държавен и дипломатически етикет, психология на успеха, изграждане на медиен образ.

Цените на курсовете за желаещите да подобрят обноските си вървят по няколко стотака, а някои достигат и хиляда лева, разказват запознати.

Оскъпяването идвало и от звездните лектори, които Антонина е поканила в школата си.

Сред тях са световноизвестната графиня Мари дьо Тили, Мадлен Алгафари, Мариана Векилска, Силвия Лулчева, Марта Вачкова, Гого Лозанов, най-различни професори и експерти.

Преди дни е преминало и едно от последните обучения на тема „Как да бъдем дами“, което струва 180 лева на калпак за лекция от 2 часа.

Самата Антонина твърде рядко води семинарите.

Целия си личен опит и тънкостите на протокола и етикета обаче тя е предала на дъщеря си Теофана, която продължава да живее в Женева и да работи на висока позиция във финансова институция.

Нейният по-голям брат пък е бизнесмен в Пловдив. Засега бившият президент и жена му все още не са изпитали радостта да станат баба и дядо.

Най-нови

Проф. Георги Рачев: Пролет в началото на декември

До средата на декември се очертава да е топло с нетипично високи температури за това време на годината, обяви проф. Георги Рачев...

Бившият на Ани Салич съсипан, няма пари за осигуровки

Бранко Салич – бившият съпруг на новинарката Ани Салич, продължава да бъде в критично финансово положение. Оказва се, че...

Бебе и сватба за Алекса и Елица от „Игри на волята“

Любовта между Алекса и Елица от тазгодишния сезон на "Игри на волята" се превърна в една от основните теми редом до дуелите...

Скръбна вест: Само на 20 години почина знаково лице от протестите

Почина един от активните участници в протестите у нас през 2021 година. 20-годишният Павел Динев от Бургас е напуснал този свят, съобщиха...

Обвиниха и Юлиан Вергов за побоя над Диана Димитрова

Публикацията отпреди няколко дни на Диана Димитрова, от която стана ясно, че тя е станала жертва на физически тормоз, шокира всички. Моментално...

Още интересни публикации