сряда, септември 27, 2023

Бившият премиер от соца Гриша Филипов има тайна внучка в САЩ (снимки)

Величка е агент на недвижи имоти, баща й проф. Лъчезар Филипов се отказал от нея и майка й

Последно

Късметче на деня за 27 септември 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 27 септември 2023 година Работи за щастието си сега, а...

Валери Божинов козирува на Бойко, подари му екип на „Левски“

Хитово видео с Бойко Борисов сподели в социалните медии култовият футболист Валери Божинов. Докато...

Богослов: Предстоятелят на Руската православна църква е висш офицер от КГБ

„Защо трябва да сме учудени, след като предстоятелят на Руската православна църква е висш офицер от КГБ...

Семейна драма тресе родата на видния БКП функционер Гриша Филипов. След 40 години мълчание се оказа, че покойният министър-председател на България има тайна внучка в Америка, която едва ли е наясно с биографията си и кръвната си връзка с прочутия комунистически деец, който не е между живите вече 28 години.

Синът на Гриша Филипов – покойният проф. Лъчезар Филипов, който изследваше НЛО, едва малко преди смъртта си през 2021 година призна, че има „незаконно дете“, за което никога не е говорил. „Истината е, че имам дъщеря, която е от брак, който не признавам.

Не говоря за него, защото за мен тази връзка нищо не означаваше. От нея имам дъщеря Величка. Не знам дали точно думата е тайна за тази дъщеря, но в публичното пространство не се знае за нея. Тя се казва Величка, носи името на моята майка и в момента живее в Щатите.

Величка е агент на недвижи имоти.

Вече сигурно е 40-годишна, но не поддържам връзка нито с нея, нито с майка й“, разкри тогава астрофизикът. Проф. Филипов потвърди, че е признал дъщеря си навремето, но впоследствие с майката на наследничката си се скарали жестоко и така той се отказал и от двете.
Проучване на „Ретро“ установи, че тайната внучка на Гриша Филипов наистина живее в Америка, по-точно в градчето Форт Лоутън Бийч в щата Флорида, което се намира на брега на океана.

Пред американските си приятели тя не е известна като Величка, а като Вили, а фамилията й вече не е Филипова като на известния й дядо, а Елингър като на нейния съпруг. По професия тя е агент на недвижими имоти, но списъкът й с хобита е безкраен. Вили се занимава с гадателство, със спасяване на животни в беда, пътуванията и фотографията също са сред хобитата й.
Заедно с мъжа й все още не са родители, но пък се грижат за няколко кученца.

Пред американските си приятели тя не е известна като Величка, а като Вили, а фамилията й вече не е Филипова, а Елингър като на нейния съпруг.

От българските роднини Величка поддържа връзка единствено с братовчедка си – писателката Людмила Филипова.
Гриша Филипов има общо трима синове. Орлин, Лъчезар и Чавдар. Големият – Орлин Филипов, беше икономист. Дълго време заемаше поста генерален директор на „Мултипликационни филми“ в кинематографията. Умира млад при мистериозни обстоятелства.

По-малкият му брат Чавдар го намира починал, но така и не се разбира дали си е отишъл от естествена смърт. Людмила Филипова е негова дъщеря, има и сестра Ани. Самият Чавдар, който бил служител на министерство, е убит пред дома си, а разследването е прекратено.

Припомняме, че след 9 септември 1944 г. Гриша Филипов е ръководител на Отечествения фронт в Ловешко. След това е член на Бюрото на Околийския комитет на БКП в Ловеч и сътрудник на Областния комитет на БКП в Плевен. После е служител в Министерството на индустрията. През 1951 г. завършва икономика в Москва, след което работи в Комитета за наука, изкуство и култура. Преподавател е по политикономия във Висшия машинно-електротехнически институт.

От 1958 г. работи в апарата на Централния комитет на БКП, а от 1964 г. – на Министерския съвет. По това време ръководи работна група, разработила Новата система на планиране и ръководство на народното стопанство. През 1968 г. става първи заместник-председател на Държавния комитет по планиране с ранг на министър. От 1971 г. е член на Държавния съвет. Той е министър-председател на НРБ (1981 – 1986), след което отново е член на Държавния съвет до края на 1989 г.

Най-нови

Валери Божинов козирува на Бойко, подари му екип на „Левски“

Хитово видео с Бойко Борисов сподели в социалните медии култовият футболист Валери Божинов. Докато лидерът на ГЕРБ и бивш...

Богослов: Предстоятелят на Руската православна църква е висш офицер от КГБ

„Защо трябва да сме учудени, след като предстоятелят на Руската православна църква е висш офицер от КГБ и по-голямата част от Светия...

Кошмарна присъда чака заловените ни шпиони в Англия

Петима български граждани бяха задържани под стража, след като се явиха пред лондонски съд, обвинени в шпионаж в полза на Русия.

За 2 години: Сиренето, кашкавалът и яйцата поскъпнаха с рекордните 50%

Млякото, сиренето, кашкавалът и яйцата са поскъпнали с близо 50 на сто за две години. Годишната инфлация към края...

Вкарват Славчо Пеев в санаториум

На специално лечение в санаториум ще се подложи актьорът ветеран Славчо Пеев. Комедийната звезда на Сатирата е започнал да...

Още интересни публикации