сряда, юли 28, 2021

Божков като Ванга през 2009-а: Хората ще замерват с домати и яйца Министерския съвет

Бизнесменът предрича преди десетилетие, че феновете на Борисов лесно ще се превърнат в негови врагове

Последно

Късметче на деня за 28 юли 2021 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 28 юли 2021 година Днес е много подходящ момент да...

Късметче на деня за 26 юли 2021 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 26 юли 2021 година Ако се появи възможност за пътуване...

Съмненията, че зад бурните антиправителствени протести миналото лято стои дългата ръка на олигарха в изгнание Васил Божков, продължават да витаят в публичното пространство. Колкото и Мая Манолова и нейните „отровни“ дружки да твърдят, че нямат нищо общо с хазартния бос, фактите сочат някои интересни зависимости, пише lupa.bg. Както и странни пророчества на хазартния бос с десетилетна давност, които могат да се обяснят или с негови екстрасензорни способности, или с отдавнашен план за дестабилизация на страната в подходящия момент.

„С Бойко се познавам, него го поддържа обикновеният човек. Но това ще бъде, докато хората огладнеят и им стане студено. Тогава любовта преминава в другата крайност”, тези пророчески думи на Васил Божков са изречени през 2009-а година. И още – баровецът дори предрича, че тези, които днес викат „Осанна”, утре ще отидат пред Министерския съвет и ще хвърлят яйца и камъни. Да ви напомня на някои събития и лица от последните месеци.

Работата стана дебела: САЩ удариха Божков и Пеевски по закона „Магнитски“

Заплахата на Божков е изречена по адрес на кабинета Борисов 1, който вдига данъка на хазартните оператори на 15 %. Това кара бизнесмена да даде едно от изключително редките си интервюта. „Системата днес е много близка на тази преди 10 ноември”, казва в интервюто си Божков. Според него парламентът изпълнява волята на премиера. „Това не знам дали го има в развитите демокрации”, коментира хазартният бос. Той твърди, че в момента се оформя новосъздаден приятелски кръг. „Схемата е като всички досега. Но в момента всичко се прави по-грубо, по-безпардонно, няма никакво съобразяване със законите”, казва Васил Божков.

Бизнесменът признава, че приема като личен удар срещу него увеличаването на данъка върху хазарта. „Хазартният бизнес спира да функционира или ще функционира изключително слабо. Това означава, че няма да има оборот и данъци”, прави простата сметка Божков. А за Иван Костов, който най-силно натискаше за увеличението на хазартния данък, Васил Божков казва следното: „Костов е странен човек. Спомням си, че говореше с една теменужка. Той съсипа „Балкан”, подари „Кремиковци” за 1 лев, възползва са от РМД-тата на Виденов. Сега му е много важно да се изявява отново по медиите и някой да го коментира.

Тогава на Божков отговори съпредседателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев. Според него твърдението на бизнесмена, че премиерът Борисов затварял държавата, било чиста злоба. „Явно, че се е почувствал доста засегнат, явно, че му се бърка в джоба директно, но мисля, че по този начин той не изказва мнението на обикновения човек”, добави Велчев, като припомни социологическото изследване, според което хората предлагаха данъкът върху хазарта да се повиши не до 15%, ами даже на 19-20%.

БСП пък се солидаризира с Божков. Бившият министър на икономиката Петър Димитров окачестви като събитие проговарянето на хазартния бос, което си било знаково. „Аз съм съгласен, че Васил Божков говори много рядко, но когато си отвори устата, се чува много силно това, което казва”, коментира червеният депутат. Според него именно шефът на „Нове холдинг” е изпълнил ролята на малкото момченце от приказката, което казва, че царят е гол.

Васил Божков гърми с тежката артилерия: Купува телевизия

„Много силна е констатацията, че се затваря държавата, тъй като в момента първо, че сме захапали цялото си минало и ръфаме всичко – като почнете от майки с деца, инвалиди и свършите с БАН. Значи, всичко е виновно, че е съществувало преди 5 юли тази година и се наказва. От тази гледна точка явно че, смилайки миналото, не можем да произведем бъдеще”, заключи Петър Димитров. Той призна, че споделя по-голямата част от констатациите на Васил Божков.

Най-нови

Късметче на деня за 27 юли 2021 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 27 юли 2021 година Остави разума на заден план и се заслушай в желанията на...

Късметче на деня за 26 юли 2021 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 26 юли 2021 година Ако се появи възможност за пътуване – грабни я! Така ще...

Топ 5 на зодиите, които напълняват адски бързо

Пица, бургери, рула или суши - не им пука какво ядат сутрин или за вечеря. Основното нещо е максимално удовлетворяващо! Осъзнавайки какво...

Лична драма: Съпругът ми ме превърна в робиня

Беше сватбеният ми ден, пишат от skafeto.com. С наведена глава умолявах татко този брак да не се състои. Стоях обляна в сълзи...

Тъщата на Рачков го въвлича в семейния бизнес

Нaпук нa cлухoвeтe зa прoтивoрeчивитe oтнoшeния c мaйкaтa нa младата си изгора Aнитa, Димитър Рaчкoв е в прекрасни отношения със своята бъдеща...

Още интересни публикации