сряда, юни 7, 2023

Бойко Борисов отбеляза тъжна годишнина: Майка ме научи да различавам доброто от злото

Премиерът: Лъжците говорят, че сме фалирали страната, но оценката на Moody's ги обори

Последно

Късметче на деня за 7 юни 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 7 юни 2023 година Каквото търсиш, това ще намериш. Затова...

Тъжно: Ласка Минчева няма повече да проходи, мускулите й са атрофирали

Легендарната режисьорка Ласка Минчева вече четири години е на легло и шансовете й да проходи са нулеви.

Трусове в ефира: Билалов, Нана и Сашо Кадиев слизат от екран

Три от най-обичаните лица в родния тв ефир слизат от малкия екран. Нана Гладуиш...

На 10 октомври се навършиха 22 години от смъртта на майката на премиера Бойко Борисов – Венета Борисова. През годините министър-председателят неведнъж откровено е споделял как заедно със сестра си – д-р Красимира Иванова, са водили жестока битка за живота й. Тя си отива след злокачествено заболяване, с което не успява да се пребори.

„Майка ми, Бог да я прости, умря от рак. Ние със сестра ми си продадохме каквото имахме, за да й купуваме молекула за борба с рака“, сподели преди време премиерът. На 16-годишнината от нейната смърт пък й посвещава красиви слова във фейсбук профила си, където пише: „Много я обичах и ми е много тъжно за нея. Мама Мецанка беше най-добрата жена на света, тя ме научи да различавам доброто от злото. Често ми казваше „никога не прави това, което на теб не искаш да ти се случи“. До ден днешен от този принцип се ръководя в действията си. Благодарение на нея съм това, което съм. Знам, че тя ме гледа отгоре и е важно за мен да одобрява моите решения“.

Малкият Бойко с майка си Венета.

Венета Борисова е била начална учителка в Банкя, а учениците й и до ден днешен я споменават единствено с добро. Тя била по-либералната от двамата родители на Борисов, но въпреки това се придържала към правилото – строга, но справедлива.
Правела всичко възможно със сестра му да имат пълноценно детство. „Гледахме 5 прасета и 15 кокошки. Всяка сутрин ставах, отивах на училище, връщах се. Косях трева.

За зимата гледахме по 40 бройлера, а аз ходех за трева, за да изгледаме прасетата. Имахме нива с 3,5 декара царевица и мога да ви покажа как се коси трева, как се загърля. Пържени яйца и картофи – това ядях. Майка ми ме наричаше „картофено момченце“. Агнешко ядяхме само за Гергьовден“, разказва за детските си години премиерът.
На Венета – майката на Борисов, е кръстена и неговата единствена дъщеря, която също била изключително привързана към своята баба.

Премиерът: Лъжците говорят, че сме фалирали страната, но оценката на Moody’s ги обори

Премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Кирил Ананиев обсъждат оценката на Moody’s, която повиши дългосрочния рейтинг на България.
„В полунощ, когато ви се обадих, получихме прекрасна новина от кредитната агенция Moody’s, която повишава дългосрочния рейтинг на страната в чуждестранна и местна валута BAA1 със стабилна перспектива“, обърна се Ананиев към премиера.

„Ами тея, където говорят, че държавата била зле, че не се правело нищо..“, вмъкна Борисов. „Нали беше „уж“ фалирала икономическата ни политика„, допълни той.
„Гледай какво още пише – успешното приключване на реформите“ – ама нали не се правеха реформи у нас, повтори Бойко Борисов. „Валутният борд на страната е подкрепен от солидна парична и макроинокомическа политика, нали „уж“ щяхме да сме фалирали страната. Такива лъжи лъжците говорят“, каза ядосано Борисов, докато чете оценката.

„Тук ни казват Moody’s, че сме напред, а те обясняват, че сме назад. Това оборва всички приказки на „умни и красиви“, „грозни“, на всички лъжци!“, отсече премиерът, четейки оценката и анализа на кредитната агенция.
„Да, и пише, че сега влизаме в банковия съюз и чакалнята, но имаме фискална мощ над средното за останалите държави в тази кредитна категория. Значи България пак е по-добре. С какво да угодим тогава на нашата опозиция? Не мога да разбера. Представи си, че това го пишеше за Румъния, а ние не бяхме в банковия съюз?! Какви щяха да ги говорят? Moody’s казват, че имам балансирана държавна политика по отношение на фискалния бюджет!“, каза още Борисов и благодари на Кирил Аниниев.

Поздравявам те, Ананиев, за бюджетната позиция на правителството“, допълни той. И новият бюджет ще бъде така направен, че хем да е за хората и всеки отделен обикновен човек, за малките, големите населени места“, заяви премиерът.
Премиерът припомни, че хората в Родопите за разлика от много други, виждат точно това, за което говори Moody’s – строи се, повишават се доходите, вдигат се пенсиите.

Най-нови

Тъжно: Ласка Минчева няма повече да проходи, мускулите й са атрофирали

Легендарната режисьорка Ласка Минчева вече четири години е на легло и шансовете й да проходи са нулеви. Това каза...

Трусове в ефира: Билалов, Нана и Сашо Кадиев слизат от екран

Три от най-обичаните лица в родния тв ефир слизат от малкия екран. Нана Гладуиш и Михаил Билалов няма да...

Правнучката на Тато с нова любов (снимки)

Най-голямата правнучка на Тодор Живков е на крилете на любовта. Людмила Стефанова, първородната дъщеря на дизайнерката Жени Живкова, показа...

Лелята на Ангел Христов от братятя Галеви: В тая България само се чудят кои да издирват

"Изядоха го детето, изядоха го, докато такъв, та онакъв, та това, та онова“, казва през сълзи лелята на Ангел Христов пред bTV.

Късметче на деня за 6 юни 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 6 юни 2023 година Човекът е част от Вселената и Вселената е вътре в човека....

Още интересни публикации