сряда, септември 27, 2023

Бойко Борисов свали картите на масата: Наясно са, че видя ли кръв, тръгвам (Видео)

Мъчно ми е за полицаите и за невинно битите, заяви премиерът

Последно

Късметче на деня за 27 септември 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 27 септември 2023 година Работи за щастието си сега, а...

Валери Божинов козирува на Бойко, подари му екип на „Левски“

Хитово видео с Бойко Борисов сподели в социалните медии култовият футболист Валери Божинов. Докато...

Богослов: Предстоятелят на Руската православна църква е висш офицер от КГБ

„Защо трябва да сме учудени, след като предстоятелят на Руската православна църква е висш офицер от КГБ...

Премиерът Бойко Борисов коментира в Министерския съвет протестите в страната, исканията за оставка, както и вота на недоверие срещу правителството на ГЕРБ и „Обединени патриоти“, внесен от БСП. Прекрасно знам какво могат Мая Манолова, Румен Петков и всички, които са там. Мъчно ми е за полицаите и за невинно битите, защото знаят, че видя ли кръв и тръгвам. Затова бяха и червените пликове с боя на снощния протест – за да наподобяват кръв, коментира Борисов.
Нека да мине Европейският съвет и ще говорим пак. Ако трябва Каракачанов да отиде в парламента и да обясни колко полицаи са ранени, каза Борисов.

Икономическата криза идва в цял свят с огромни темпове. Нито един индикатор няма, че нещо ще се подобри, а ще става все по-лошо. Към този момент нито сме спрели увеличението на доходите, нито проектите. С огромни усилия приходните агенции поддържат ниво на приходи, което ни дава възможност да не теглим заем. Влизайки в подобна ситуация, държавата трябва да бъде много контролирана. Имам идея в тази посока, в в петък и събота има Европейски съвет, а там сме договорили много пари за България. Това е първата среща на живо и е много важна, коментира Борисов, цитиран от 24chasa.bg.

Миналия петък, когато влязохме в Чакалната на евро, не беше контрапротест, а се бяха събрали хора, които да поздравят правителството за свършената работа, след което мирно и тихо си отидоха. Едното беше свързано с безспорния успех на България за влизането в Чакалнята. Винаги съм бил на страната на протестиращите и съм се срещал с тях. Мъчно ми е, че разединението на нацията в момента е толкова силно, че не знам как ще преодолеем следващите месеци. Сутринта с Щаба имах разговори – България е единствената страна в света, която счита, че коронавирус няма и пандемията е отминала. В същото време никой нито вярва, нито мисли, нито изпълнява. Аз съм тревожен от това, което докторите казва, че наесен това ще ни изиграе лоша шега, заяви Борисов.

Тези, които се опитват да ми вменят пръст в съдебната власт, нека знаят, че не се познавам с нито един човек от съдебната власт, затова нека да си оставим съдии и прокурори да работят, както считат за правилно, коментира още Борисов.
Няма да коментирам вчерашните записи, защото е ясно, че само аз и Горанов сме проблемът. Защо? Защото вече всичко е под наблюдението на Европейския банков съюз и банките у нас вече няма да могат да фалират, заяви премиерът по повод вчерашните записи на бизнесмена Васил Божков с журналисти и политици, в които се споменават имената на премиера и на финансовия министър Владислав Горанов.

Обръщам се към президента и опозиционните партии: предстоят много тежки месеци и тогава всички ще питат „Къде ние единението, съгласието и защо те така правят“. Има няколко месеца до изборите. До края на седмицата работим по поръчката за машините, нужни за машинното гласуване. Някой не иска да има машинно гласуване, защото при едни предсрочни избори – машинно гласуване няма да има. Коронавирусът спря процеса на вкарване на каквито и да е стоки, дори маски не можеха да се внесат, каза премиерът.

Грешно е да се пренебрегват хората, които протестират за социални придобивки, защото в други години тези хора са по Гърция или по морето на работа. Заради кризата доходите им паднаха, и колкото и да се опитваме с 60/40 да им помогнем, не е същото като да работи икономиката. Ако успеем да държим така финансите на държавата, ще успеем да завършим годината все едно сме 2018/2019 г. и това ще е максимумът, който може да се постигне. Така че да се концентрираме върху справедливите искания, да мине Европейския съвет, да се видим с коалиционните партньори утре, и да видим какво правим, допълни Борисов.

Когато извън България видят, че държавата е дестабилизирана, нямат доверие, няма инвеститори, всички чакат да видят какво ще стане по-нататък. Емоциите никога не са били добър съветник, България много пъти е тръгвала по такъв път и след това горчиво се е вайкала. Дадох пример с Партийния дом – след атаката му можете да видите анализа на Световната банка – били сме еднакви с Унгария, след това 12 години следва пълен застой, и след 2009-та година се движим успоредно нагоре с Унгария.

Единствения сувуререн е народа, той определя какво да е управлението. Побеждавали сме много пъти само в честни избори, ясно е как се прекратява мандат. Само че с кадрите от президентството съм разочарован, и това, което видях там, не очаквах да е в такива огромни мащаби, каза Борисов.
Пазете се, коронавирусът не е минал – от отличници вече сме в червените зони на почти всички държави, това си го правим ние сами, с поведението си. Всичко вече е в ръцете на всеки индивидуално, припомни Борисов.

Най-нови

Валери Божинов козирува на Бойко, подари му екип на „Левски“

Хитово видео с Бойко Борисов сподели в социалните медии култовият футболист Валери Божинов. Докато лидерът на ГЕРБ и бивш...

Богослов: Предстоятелят на Руската православна църква е висш офицер от КГБ

„Защо трябва да сме учудени, след като предстоятелят на Руската православна църква е висш офицер от КГБ и по-голямата част от Светия...

Кошмарна присъда чака заловените ни шпиони в Англия

Петима български граждани бяха задържани под стража, след като се явиха пред лондонски съд, обвинени в шпионаж в полза на Русия.

За 2 години: Сиренето, кашкавалът и яйцата поскъпнаха с рекордните 50%

Млякото, сиренето, кашкавалът и яйцата са поскъпнали с близо 50 на сто за две години. Годишната инфлация към края...

Вкарват Славчо Пеев в санаториум

На специално лечение в санаториум ще се подложи актьорът ветеран Славчо Пеев. Комедийната звезда на Сатирата е започнал да...

Още интересни публикации