петък, септември 22, 2023

Бойко Борисов с ултиматум към Радев: Незабавно да смени Демерджиев

Причината е убитият край Елхово граничен полицай Петър Бъчваров

Последно

Христо Кидиков възмутен от далавера в болница

Възмутен от здравната система у нас е естрадният ветеран Христо Кидиков. 76-годишният певец не...

Бившата на Рачков показа новия мъж

С нов мъж подръка разходи перфектна фигура в тузарски столичен хотел плеймейтката Анита Димитрова.

Нова дата за приемане на еврото в България

Новата целева дата за приемане на еврото в България е не по-късно от 1 януари 2025 г.

Президентът Румен Радев трябва незабавно да смени служебния вътрешен министър Иван Демерджиев.

За това настоя лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заради случая с убития край Елхово граничен полицай Петър Бъчваров.

„Преди две години това нямаше как да се случи. Това не беше тема за българското общество. Изключително слабо ръководство на МВР“, категоричен бе Борисов.

Той заяви, че някой трябва да поеме политическа отговорност за смъртта на полицаите. „Вътрешният министър, като неговия предшественик обикаля и се занимава с неща, които не са му работа.

В същото време – нулево справяне с границата, полицейска кръв по улицата, катастрофи с полицаи, пияни и дрогирани полицаи.

В двете крайности – герои с чадъри над тях. Навсякъде е пълно с мигранти. Как може да няма оставки„, обрисува картината в МВР през последните две години Борисов.

И обясни, че имало сигнали от Турция, че техните каналджии ставали все по-нагли и имало престрелки между тях и жандармерията.

На мястото на Радев щях да извикам главния секретар, две години той какво е предлагал и какво не е предлагал, кого е уволнявал и кого не е уволнявал в „Гранична полиция“, защото другите служби са горе-долу тайни, но Гранична са на фронта.

При мен беше лесно, защото турските граничари подпираха нашите и обратно, и всичко си вървеше както трябва. Имаше държавна повеля от двете държави – да има нула миграция.

Сега и при турците е трудно“, заяви лидерът на ГЕРБ. Борисов допълни, че преди две години е нямало как да стане такъв инцидент. „Екипите ни с Турция работеха перфектно заедно.

Сега, абсолютно незащитени, неработещи системи, напръскали оградата с компресори, уж я боядисали. Оградата е на МВР, не е на областните управители и той само обикаля да обяснява какви мерки щял да вземе.

Една след друга смени, чегъртане от Рашков, после чегъртане на хората на Рашков и резултатът е навсякъде мигранти, Балканският път се върна в България“, категоричен бе Борисов.

„От две години не сме на власт. Защо две години не е поддържана оградата на границата с Турция? При мен нямаше нито дупки, нито мигранти. Само пари от Брюксел и високи оценки.

Мелони искаше да дойде, да види как се пази границата. Казах й, че вече няма какво да й покажа. Преди две години беше прекрасно в сравнение със сега. Сега е разграден двор.

Самият Демерджиев каза, че при Рашков е имало чадър за вкарване на мигранти. При Борисов и ГЕРБ имаше нула миграция.

България беше държавата, която се справяше най-добре с мигрантската криза„, това каза Бойко Борисов по темата с охраняването на границата и нелегалните мигранти.

„Парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и на ПП показаха съвсем различно ниво днес. Професионални разговори, идеи и политики.

Хората искат точно това и всички искаме да стане“, така Борисов коментира срещата на ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ днес.

„Българите ще видят едно огромно мнозинство по много теми. Има два подхода оттук нататък. Анализ от Горанов и Асен Василев, за да продължат двете партии разговорите на експертно ниво“, каза още той.

Войната в Украйна няма как да свърши. Нито една от страните няма да се предаде. Считам, че Запорожие е огромен риск за нашия регион, затова трябва да имаме парламент.

Решения трябва да се взимат“, каза още Борисов. Лидерът на ГЕРБ заяви, че днес няма победители и победени. „Хората искат правителство, не ги интересува кой ще го направи.

Ние не каним за коалиционни партньори, който и да е от тях. С тези стъпки ще им дадем шанс, за да не отидем отново на избори“, заяви Борисов.

„Във всички случаи ще предложим състав на правителство. Ако други партии се присъединят към тези политики, тогава ще говорим. Искам да водим разговори. Няма значение кога това ще се случи.

Преди една седмица днешната среща нямаше как да се случи, а днес се проведе един нормален разговор между две партии. Хората искат разумни хора в парламента“, каза той.

„Всеки трябва да сложи народа и държавата на първо място. Да остави егото и партията настрани. В такъв случай и с Нинова може да водим разговор. Всички партии, освен „Възраждане“, са приемливи за управление.

Само с общи усилия може да се излезе от кризата. Хората очакват да се взимат решения в тази тежка зима. После може пак да ходим на избори“, обясни Борисов.

Най-нови

Бившата на Рачков показа новия мъж

С нов мъж подръка разходи перфектна фигура в тузарски столичен хотел плеймейтката Анита Димитрова. Бившата на Рачков и гаджето...

Нова дата за приемане на еврото в България

Новата целева дата за приемане на еврото в България е не по-късно от 1 януари 2025 г. Това е...

Лоши новини за Юксел Кадриев

Съдебна битка срещу общината и кмета на столичния квартал "Красно село“ е подел Юксел Кадриев. Новинарят вече шест месеца...

Хеликоптер падна край Гоце Делчев, няма връзка с пилота

Хеликоптер е паднал край село Гърмен. Населеното място се намира недалеч от град Гоце Делчев. За...

Вижте как застреляният Светльо Младенов и бандата му заплашват с палки младеж в София и го обират

С две палки бандата на Светльо Младенов заплашва младеж, че ще го набие, а след това го обира.

Още интересни публикации