вторник, ноември 9, 2021

Бойко Борисов унищожи президента Радев: Той е злото в тази държава

Мен ме глобиха 300 лв. с игумена на Рилския манастир, а тези хора ходят без маски в парламента

Последно

Драмите в семейство Каролеви: Синът на Владо и дъщерята на Весела Тотева

Връзката със сина ми и дъщеря ми е много силно емоционална, казва в телевизионно интервю Владимир Каролев...

Иван Костов разгроми правителствата на Борисов и Радев: Не се справят

"Нито правителството на Борисов, нито правителствата на Радев се справят с епидемията. България се намира във фаза...

Късметче на деня за 9 ноември 2021-а: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 9 ноември 2021 година "Мислете позитивно в днешния ден, защото...

С какво право мен ме глобиха 300 лв. с игумена на Рилския манастир, а тези хора ходят без маски в парламента. Това попита в началото на брифинга в централата на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов, показвайки снимки на Асен Василев и Стойчо Кацаров в парламента.

Мика Зайкова казва, че има пари, същото казва и Асен Василев и признава, че моделът „Борисов“ е оставил в държавата в прекрасно състояние. Имало пари и излишък. Тогава защо обясняват някои партии, че не можело да се вдигнат пенсиите. Кое е вярно? Юмрукът на Радев роди партии и коалиции, които доказаха, че не могат да управляват, а и не разбират материята.

Цветан Василев от Белград: Бойко Борисов е минало, Трифонов обслужи задкулисието

А тя е, че бюджетът е най-важният политически закон и се изпълнява от правителство с мнозинство. Но за да угодят на диктатора Радев, решиха да искат актуализация на бюджета и направиха така, че залагат бюджетът не само до края на годината, но и за следващото правителство за следващата година“, коментира Борисов.

Помните ли 50-те лева, които давахме на пенсионерите? Сега станаха 120 лева. Тошко Йорданов днес каза, че нямало приходи. А защо Румен Радев се е концентрирал само да си спечели изборите и оставя следващото правителство да се самоубие като намали всички тези разходи, които са неразумни. За да може да обяснява пак, че е добър служебният му кабинет, а всъщност за създава и залага хаос. Как си представят да вържат дефицита до 3 процента? Правителствата, които аз съм управлявал, винаги са били на излишък и бяхме втори в ЕС по най-малък външен дълг и с най-ниския дефицит.

С тези разходи обаче не знам на колко процента ще отидем, сигурно вече сме над 5%. ЕС търпеше такова нещо заради COVID кризата, но сега всичко се вдига като икономиката, защото не проспаха като Кацаров и Радев златните месеци за ваксинация и сега не затварят никъде. Само у нас се затварят, защото Кацаров си отиде на море, а Радев дори не знаем дали е ваксиниран, каза още бившият премиер пред журналистите.

„Напомням, че ще дойде наказателна процедура от ЕС за свръхдефицит и оттам следва, че правителството ще трябва за една година да ореже всички разходи и да се самоубие. Радев в момента самоубива следващо редовно правителство. Аз в такъв годеж няма да вляза, защото това съм го изживял с постната пица на Дянков, след като фалираха КТБ и трябваше над 6 млрд. лв. да възстановим. Народът тогава ни вярваше и удържахме, но сега кой може да има такова доверие?!

Ние вчера казахме, че не е страшно да има и по 120 лв. за три месеца, но е страшно да заложиш за догодина да няма приходи, а разходите да се вдигнат с милиарди“, посочи Борисов, цитиран от novini.bg. „Защо Нинова и Йорданов не кажат, че вчерашното решение изисква увеличение на данъците? Не си купувайте изборите на Радев с тези пенсии за догодина. Надявам се, че Европа няма да ни остави пак с 3 долара пенсия, но ни гледат и се чудят какво става. Те се бият за ваксини, а ние ги даряваме. Къде са мерките за бизнеса, къде е помощта?
Нали Радев говореше за Севера и Северозапада, къде са им парите за инфраструктурните проекти, които те ги взеха и ще ги похарчат. Спряха проектите“, припомни Борисов за пътищата. „Държат се Каримански и Асен Василев за главата, чудят се и ДПС, а преди седмица ИТН и ДПС имаха годеж и щяха да правят Каримански шеф на БНБ“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Христо Стоянов разгроми Румен Радев: Комунизмът се връща, поръчан от Белград и Дубай

Ако има там хора със здрав разум и Тошко Йорданов е искрен за бюджета, да седне с колегите и да видят как да вържат актуализацията на бюджета, за да не оставим така държавата. Макар че се видя, че те няма да спрат да лъжат и се угажда само на исканията на Радев. Затова и не отварят Изборния кодекс да се броят квитанциите и ще лъжат отново на изборите, защото всичко е подчинено на това Радев да стане президент. Всичко се прави в името на това, дори и държавата да фалира, обяви Борисов.

Бившият финансов министър Кирил Ананиев бе категоричен, че предлаганите решения за бюджета в парламента са без аналог в историята на България.
„Дори за следващата година се залагат над 70 предложения, които ангажират над 3 млрд. лв., които ако се приемат, дефицитът ни ще бъде незапомнен“, предупреди Ананиев и бе категоричен, че ще влезем в процедура по поемане на дълг след санкции на ЕС.

Томислав Дончев припомни, че ГЕРБ още преди седмица са предупредили, че има риск от хаос заради преразхода в предложенията на всички партии за бюджета.
Всеки се опитва да предложи нещо за своите избиратели и при липса на мнозинство, както и фактът, че го предлага назначено служебно правителство, води до тази ситуация. Аматьорщина е изобщо вкарване на подобна актуализация от подобно правителство, което е назначено и няма легитимност. Бащата на ситуацията в момента е президентът, а майките са партиите, които решиха, че са на промяната. Не ни чака нищо добро, обяви Дончев.

На въпрос относно кой ще е кандидатът на ГЕРБ за президент Борисов уточни, че на първо място трябва да се разбере кога ще са изборите и дали ще са 2 в 1.
„Първо трябва да знаем кога са изборите и дали са 2 в 1, за да кажем кандидат. Всеки път това ви го обяснявам и винаги едно и също ме питате. Има значение дали е в един ден или не е. Защо все едно и също ме питате“, ядоса се на журналистите Борисов.
Злото за тази държава е Радев и това е единственият проблем и ние трябва да имаме кандидат срещу него, защото сега никой не му противостои, допълни той.

Този фарс трябва да приключи – има срок и трябва дасе разпусне парламента и да отиваме на избори. Той бави, за да си гарантира изборите и да имат време да си направят партия“, каза лидерът на ГЕРБ по повод това кога трябва да се разпусне парламентът. Бившият премиер изказа и своето виждане относно скандала между Татяна Дончева и ИТН.

Касичка. И двамата са много уязвими и затова почват да бягат в обясненията. Тошко каза половин милион за депутат, чух го. А колко е таксата да свалиш главен прокурор или да свалиш ГЕРБ от власт? Представяте ли си какви десетки милиони са се развъртели, понеже освен ГЕРБ няма друга здрава сила в държавата. Но народът се усети и сега пак ще ги победим, както винаги. И сега в България сме първа сила дори с техните машини, заяви на финала Борисов.

Най-нови

Иван Костов разгроми правителствата на Борисов и Радев: Не се справят

"Нито правителството на Борисов, нито правителствата на Радев се справят с епидемията. България се намира във фаза на силно ускорено разпространение на...

Късметче на деня за 9 ноември 2021-а: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 9 ноември 2021 година "Мислете позитивно в днешния ден, защото така привличате щастието на ваша...

Трогателно: Тони Димитрова почете с песен покойния си брат (Видео)

Певицата Тони Димитрова посвети нова песен на покойния си брат, Йордан Петков, по повод годишнината от смъртта му. На 7 ноември той...

Шеф Андре Токев се извини емоционално за шофирането пиян

Кулинарят Андре Токев се извини публично в социалните мрежи, след като излезе от ареста за шофиране в нетрезво състояние. Малко след ареста...

Анастасия Мозер изригна: Пенсията ми е 600 лева, как да се справя

„Благодарение на това, че вземам пенсията на покойния ми мъж Чарлз Мозер, успявам да преживявам. Иначе в България дори бях заместник-председател на...

Още интересни публикации