четвъртък, ноември 24, 2022

Борисов се изгаври с дядото на бития студент: Комунист, на нас не ни даваше да учим в Хага

Карали Бойко да марширува с червена връзка след аварията в Чернобил (Видео)

Последно

Иван Кокинов, който намушка ученичката Селин 19 пъти: Кучето мръсно оцеля

Часът е около 8 вечерта, 27 юни 2021 г. Две момичета и техен приятел излизат от блок...

Сбогом, „Газпром“: Германия посрещна първия си кораб с втечнен природен газ

Първият кораб, специално предназначен за връщане на втечнен природен газ (ВПГ) обратно в газообразното му състояние, пристигна...

Завесата падна: Ето го бебето на Лиляна Павлова (снимка)

Лиляна Павлова е станала майка за втори път преди 40 дни. Новината потвърди нейната...

Бойко Борисов коментира протестите в страната, на които присъстват много млади хора, някои от които пристигнали от чужбина.
„За наша радост, демокрацията е дала възможност на част от протестиращите да учат в чужбина. Скоро гледах едно от децата, за огромно съжаление… Става въпрос за студента в Хага Евгений Марчев, който беше бит от полицията по време на протестите. „Горчиво съжалявам. Никога това не е било толерирано от нас.

Неговият дядо комунист не е дал възможност някога ние да учим в Брюксел, Хага и където и да било. На тяхната възраст ни караха, когато имаше авария в Чернобил и се стелеше радиоактивен прах, да маршируваме на манифестации с червени връзки.
Тази демокрация им даде възможност да отидат да учат, да работят, да пътуват, да видят света”, посочи той, цитиран от actualno.com. А ето какво разказа Марчев за инцидента.

Битият студент Евгений Марчев: Полицаи унижиха задържано момиче, снимаха я разголена с телефоните си

„В демократичните страни е нормално да има опозиция на управляващите. Те трябва да се замислят върху исканията ни. Корупция има навсякъде, но тук е различно“. Това заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ битият на протестите в София студент по право в Хага Евгени Марчев. Според него причините да отидеш на протест са повече от тези да не отидеш. „Не бях на първа линия, а няколко метра назад, когато видях, че пред веригата от полицаи се образува напрежение от няколко души, които очевидно бяха влезли в словесен конфликт с тях. В този момент веригата от униформени тръгна напред заедно с палките и със сила и започнаха да крещят да се дръпнем назад.

Видях един мъж, който беше нападнат и нещо в мен трепна. В момента, в който го дръпнах, застанах сам срещу полицаите и вдигнах ръце, за да покажа, че не съм агресивен и не искам да им навредя“, разказа Марчев. Той категорично отрече да е посягал на полицаите и да е хвърлял предмети по тях и призова полицията да изкара видеозаписи, за да се види, че това е така. „Подчертавам, че нападението над полицаи е абсолютно престъпление. Това са хора, които са неприкосновени и са там, за да ни пазят“, допълни младежът. „Хванаха ме, издърпаха ме и бях повален.

Ударих си главата и в този момент полицаите ме грабнаха за ръцете. Тогава получих най-много удари. Един униформен ми нанесе няколко удара в брадата. Това бяха силни удари.
Първоначално не припаднах, но когато ударите продължиха, изгубих съзнание. Влачиха ме, не можех да стоя на краката си и отново започнаха множество удари – в бъбреците, в гърба, в главата. Крещях за помощ, очаквайки други техни колеги да дойдат и да се притекат на помощ. Такива обаче не се отзоваха“, продължи да разказва студентът. „Довлачиха ме зад колоните и тогава един от ръководните полицаи каза: „Бийте ги, докато не им се сложат белезниците“. Те и това правеха. Никой от нас не беше със сложени белезници и получаваше удари“, разказа Евгени Марчев.

„Когато ни сложиха белезниците дойде и второто нареждане – вече с белезници не може да ни бият. Тук вече дойде по-тежкият момент. Беше много по-страшно и не беше извършено точно към мен. Най-ужасният момент беше, когато при нас дойде единственото задържано момиче. Тя беше влачена за косата по брутален начин. Тогава извадиха личните си телефони. Момичето беше с разголена гръд от самото влачене.

Полицай започна да я гали по косата и да я снима. Тя го молеше да спре, а той не спря. Тя беше унижена и полицаите я снимаха. Това е огромно унижение“, заяви Марчев. В „Пирогов“ на Евгени Марчев не са му били сложени белезници, но друго момче е било с белезници на ръцете и краката три дни. По думите му – като най-големия престъпник. „Не съм обиден, не съм и ядосан на тези полицаи. По никакъв начин не съм учуден от случилото се.

Ако нещо не се промени в тази държава, ако не се направи реформа, тези неща ще продължат да се случват“, смята студентът. Той призова хората към мирни протести и по никакъв начин да не предизвикват агресия у полицаите. „В районното управление полицаите ги беше яд на техните колеги. Затова искам да кажа, че не всички полицаи са еднакви“, уточни студентът.

Най-нови

Сбогом, „Газпром“: Германия посрещна първия си кораб с втечнен природен газ

Първият кораб, специално предназначен за връщане на втечнен природен газ (ВПГ) обратно в газообразното му състояние, пристигна в Германия днес, предаде ДПА.

Завесата падна: Ето го бебето на Лиляна Павлова (снимка)

Лиляна Павлова е станала майка за втори път преди 40 дни. Новината потвърди нейната вече пораснала първородна щерка София,...

Скръбна вест: Почина любим глас от БНР

Почина дългогодишната журналистка от програма "Христо Ботев" на БНР Грациела Ингелска. Това съобщи нейната сестра Силвана Ингелска за БНР.

Късметче на деня за 24 ноември 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 24 ноември 2022 година "Мъничко подаръче ще направи деня ви щастлив." 24...

Александър Морфов с 10 000 лева заплата в Народния театър

Александър Морфов получава рекордна заплата като главен режисьор на Народния театър "Иван Вазов", научи Lupa.bg от негови колеги в трупата.

Още интересни публикации