понеделник, март 20, 2023

Борисов се изгаври с дядото на бития студент: Комунист, на нас не ни даваше да учим в Хага

Карали Бойко да марширува с червена връзка след аварията в Чернобил (Видео)

Последно

Д-р Емилова: Отслабването с инжекции за диабет може да отключи рак

Пролетта е сезон за пречистване на тялото. Неслучайно пролетните пости са най-дългите - 48...

Бояна Шарлопова се изпокара с доведената си дъщеря

Бързо разбрах, че в живота има много мъже, но повечето от тях са с малко „м“, твърди...

Пълен обрат: Васил Драганов се обясни в любов на Андреа „Кебапчиева“

„Една голяма любов за съжаление приключи грозно и драматично. 18 години Андреа беше най-близкият ми човек. Много...

Бойко Борисов коментира протестите в страната, на които присъстват много млади хора, някои от които пристигнали от чужбина.
„За наша радост, демокрацията е дала възможност на част от протестиращите да учат в чужбина. Скоро гледах едно от децата, за огромно съжаление… Става въпрос за студента в Хага Евгений Марчев, който беше бит от полицията по време на протестите. „Горчиво съжалявам. Никога това не е било толерирано от нас.

Неговият дядо комунист не е дал възможност някога ние да учим в Брюксел, Хага и където и да било. На тяхната възраст ни караха, когато имаше авария в Чернобил и се стелеше радиоактивен прах, да маршируваме на манифестации с червени връзки.
Тази демокрация им даде възможност да отидат да учат, да работят, да пътуват, да видят света”, посочи той, цитиран от actualno.com. А ето какво разказа Марчев за инцидента.

Битият студент Евгений Марчев: Полицаи унижиха задържано момиче, снимаха я разголена с телефоните си

„В демократичните страни е нормално да има опозиция на управляващите. Те трябва да се замислят върху исканията ни. Корупция има навсякъде, но тук е различно“. Това заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ битият на протестите в София студент по право в Хага Евгени Марчев. Според него причините да отидеш на протест са повече от тези да не отидеш. „Не бях на първа линия, а няколко метра назад, когато видях, че пред веригата от полицаи се образува напрежение от няколко души, които очевидно бяха влезли в словесен конфликт с тях. В този момент веригата от униформени тръгна напред заедно с палките и със сила и започнаха да крещят да се дръпнем назад.

Видях един мъж, който беше нападнат и нещо в мен трепна. В момента, в който го дръпнах, застанах сам срещу полицаите и вдигнах ръце, за да покажа, че не съм агресивен и не искам да им навредя“, разказа Марчев. Той категорично отрече да е посягал на полицаите и да е хвърлял предмети по тях и призова полицията да изкара видеозаписи, за да се види, че това е така. „Подчертавам, че нападението над полицаи е абсолютно престъпление. Това са хора, които са неприкосновени и са там, за да ни пазят“, допълни младежът. „Хванаха ме, издърпаха ме и бях повален.

Ударих си главата и в този момент полицаите ме грабнаха за ръцете. Тогава получих най-много удари. Един униформен ми нанесе няколко удара в брадата. Това бяха силни удари.
Първоначално не припаднах, но когато ударите продължиха, изгубих съзнание. Влачиха ме, не можех да стоя на краката си и отново започнаха множество удари – в бъбреците, в гърба, в главата. Крещях за помощ, очаквайки други техни колеги да дойдат и да се притекат на помощ. Такива обаче не се отзоваха“, продължи да разказва студентът. „Довлачиха ме зад колоните и тогава един от ръководните полицаи каза: „Бийте ги, докато не им се сложат белезниците“. Те и това правеха. Никой от нас не беше със сложени белезници и получаваше удари“, разказа Евгени Марчев.

„Когато ни сложиха белезниците дойде и второто нареждане – вече с белезници не може да ни бият. Тук вече дойде по-тежкият момент. Беше много по-страшно и не беше извършено точно към мен. Най-ужасният момент беше, когато при нас дойде единственото задържано момиче. Тя беше влачена за косата по брутален начин. Тогава извадиха личните си телефони. Момичето беше с разголена гръд от самото влачене.

Полицай започна да я гали по косата и да я снима. Тя го молеше да спре, а той не спря. Тя беше унижена и полицаите я снимаха. Това е огромно унижение“, заяви Марчев. В „Пирогов“ на Евгени Марчев не са му били сложени белезници, но друго момче е било с белезници на ръцете и краката три дни. По думите му – като най-големия престъпник. „Не съм обиден, не съм и ядосан на тези полицаи. По никакъв начин не съм учуден от случилото се.

Ако нещо не се промени в тази държава, ако не се направи реформа, тези неща ще продължат да се случват“, смята студентът. Той призова хората към мирни протести и по никакъв начин да не предизвикват агресия у полицаите. „В районното управление полицаите ги беше яд на техните колеги. Затова искам да кажа, че не всички полицаи са еднакви“, уточни студентът.

Най-нови

Бояна Шарлопова се изпокара с доведената си дъщеря

Бързо разбрах, че в живота има много мъже, но повечето от тях са с малко „м“, твърди бизнес дамата, цитирана от "Марица".

Пълен обрат: Васил Драганов се обясни в любов на Андреа „Кебапчиева“

„Една голяма любов за съжаление приключи грозно и драматично. 18 години Андреа беше най-близкият ми човек. Много се обичахме.

Братя Домусчиеви забогатяха с по още 100 млн.

Богатството на Георги и Кирил Домусчиеви вече е по 2,1 млрд. долара на човек. Това сочат данните на "Форбс"...

Късметче на деня за 20 март 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 20 март 2023 година Ако почувстваш нужда да поплачеш – направи го. Така ще се...

Седмичен хороскоп за 20-26 март 2023 година

ОвенПрез първата половина на седмицата може да се сблъскате с проблем, който ще ви накара сериозно да се замислите над приоритетите си....

Още интересни публикации