вторник, януари 31, 2023

Братята турци, арестувани за убийството на граничаря Петър Бъчваров, били овчари

Мустафа и Енгин отишли в пограничния район, за да вземат пари и ценности от нелегални имигранти

Последно

Късметче на деня за 31 януари 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 31 януари 2023 година Днес те очаква приятна финансова изненада.

Експерт: Соларни панели за 10 kW задоволяват 100% потреблението на ток на домакинство

От 2018 година очакваме България да транспонира в нашето законодателство европейската директива за възобновяемата енергия, а в...

Празникът на сланината и греяната ракия в Априлци се завръща

След двегодишно прекъсване Празникът на сланината и греяната ракия в Априлци се завръща, като вече ще е...

Арестуваните от полицията в Одрин братя Мустафа, на 34 г. и Енгин Е., на 28 г., за убийството на нашия граничен полицай Петър Бъчваров са били овчари, съобщава „Хабер Тюрк“.

В досиетата си имали регистрирани предишни кражби. Днес те бяха изправени пред съда.

В показанията си заподозрените разказвали, че българската полиция ги е предупредила да стоят далеч от телената ограда, а когато нашите служители насочили към тях фаровете на автомобила, по-големият Мустафа Е, на 34 г., стрелял.

После двамата избягали обратно към вътрешността. Мустафа и брат му Енгин са били заловени в гората от командосите на жандармерията след мащабна операция в региона.

При ареста на двамата уличени у тях са били открити пушка и 23 патрона, използвани при инцидента. Братята са били овчари в квартал Suloglu.

Отишли в пограничния район, за да вземат пари или ценности от нелегални имигранти и са останали в гората 4 дни.

Чакали нелегални имигранти до дупката в телената ограда и тогава са били забелязани от българските гранични полицаи и предупредени да напуснат.

Когато българските полицаи включили фаровете на автомобила и ги помолили да се отдалечат, братята, които били на 10 метра от граничната ограда, Мустафа Е. открил огън с пушка и веднага избягал от района при мъгла и слаб дъжд.

От друга страна заместник-министрите на вътрешните работи на България Венцислав Катинов, Емил Ганчев,

директорът на дирекция „Международна сигурност“ Атанас Илков, генералният директор на дирекция „Специални операции и борба с тероризма на Жандармерията“ Тодор Гребенаров,

заместник-генералният директор на дирекция „Гранична сигурност“ Радослав Кулеков, заедно с българския генерален консул в Одрин Борислав Димитров се срещнаха с губернатора Хюсейн Кюршат Кърбийък,

командира на 54-та механизирана пехотна бригада в Одрин бригаден генерал Мехмет Джиханоглу, командира на провинциалната жандармерия полковник Ташкин Келеш,

началника на полицията на провинцията Мустафа Алчалар, регионалния директор на митниците и външната търговия на Тракия Нихат Кънък.

След срещата заместник-министърът на вътрешните работи Емил Ганчев каза, че са благодарили на турските власти, че са заловили заподозрените за 24 часа.

„Искам да благодаря на турските сили за сигурност. Турските власти заловиха престъпниците в рамките на 24 часа и осигуриха ареста им.

Основната ни идея беше да извършваме съвместни местни дейности с областния управител на Одрин, особено за предотвратяване на подобни инциденти в бъдещето и да подобрим взаимодействието на нашите сили за сигурност.

Ние ще осигурим подобрения в нашите отношения по отношение на границите и митниците и ще осигурим високо ниво на сътрудничество.

В този смисъл, което се предвижда да бъде достатъчно на достатъчно ниво, разбрахме се веднъж месечно да се провеждат срещи със сформираните местни съвети към МВР, митническа полиция, организирана престъпност и национална полиция“, коментирал след срещата зам.-министър Ганчев.

Той е получил уверения от областния управител на Одрин, че числеността на жандармерията ще бъде увеличена.

Най-нови

Експерт: Соларни панели за 10 kW задоволяват 100% потреблението на ток на домакинство

От 2018 година очакваме България да транспонира в нашето законодателство европейската директива за възобновяемата енергия, а в момента страната ни е в...

Празникът на сланината и греяната ракия в Априлци се завръща

След двегодишно прекъсване Празникът на сланината и греяната ракия в Априлци се завръща, като вече ще е с продължителност не един, а...

Новата жена на Кобрата е истинска красавица

В края на миналата година Кубрат Пулев призна, че е станал баща и любовта на живота му го е дарила с момиченце,...

Снегът дойде: Дрането на туристи в зимните ни курорти започна

Първи сняг! Закарах я на Боровец. Мисля, че обядва най-вкусната филийка хляб с майонеза. Това написа Здравко Василев от Приморско във фейсбук.

Гришо омаян от щерката на Сергей Станишев (снимка)

Впечатлен от доведената дъщеря на Сергей Станишев е останал топтенисистът Григор Димитров. Първата ракета на България се запознал лично...

Още интересни публикации