неделя, април 18, 2021

Българинът, разболял се втори път от Ковид-19: Сега разбрах колко е кратък животът

Борисов даде ново нареждане - да се ваксинира и в най-отдалечените места

Последно

Двойките зодии, които се обичат, но не могат да са заедно

Знаете ли какви слабости има всяка от зодиите? Астролозите споделят с нас с представител на кое съзвездие...

13 знака, че той наистина е влюбен във вас

Не е тайна, че мъжете и жените изразяват чувствата си по различен начин, пишат от iWoman.bg. Докато...

Поли Генова и Геро се сродяват: Готвят сватба

Актьорът и водещ на "Като две капки вода" Герасим Георгиев - Геро и певицата Поли Генова възнамеряват...

„Докато лежах в болничната стая имах възможност да размисля и тогава почувствах колко кратък е животът. Разбрах колко много неща сме си поставили като задача, които няма да можем да изпълним. Заради това ми се наложи много бързо да приоритизирам нещата и първата ми цел беше да оздравея колкото се може по-бързо и оттам нататък да гледам по-философски на нещата”.

Това разказа пред Нова тв един от първите българи, които се заразиха повторно с COVID-19, зам.-кметът на Русе Енчо Енчев. Медията го открива в кабинета му, в добро настроение и в обичайната делова атмосфера. Въпреки че се усмихва, казва, че болестта е променила приоритетите му.

Моите спомени от соца: В лагера бяхме 50 души в обща спалня, влизахме в морето под строй

През октомври миналата година, само три месеца след първи положителен тест за коронавирус, той отново дава положителна проба. Настанен е в болница и за разлика от първия път, когато не е имал симптоми, състоянието му е тежко.

Една седмица Енчев остава на лечение в белодробната болница в Русе. Разказва, че първите два дни били най-тежки – чувствал се зле, вливали му лекарствата чрез системи, но лечението дало добър резултат. След изписването се изолирал, съвсем сам. Тогава се появили неочаквани за него здравословни проблеми.

„След като ме изписаха, на десетия ден, изпитах сериозно неразположение – изневиделица ми се появи много висок пулс – над 180. Кръвното ми, за моя много голяма изненада, падна, доближиха се границите и в един момент, в който си сам, карантиниран и в такава ситуация, изпитах притеснение. Хубавото е, че социалните мрежи и комуникациите са на много добро ниво, успях да се консултирам, да си помогна сам в тази ситуация и да преодолея този проблем”, разказва Енчо Енчев.

Борисов даде ново нареждане – да се ваксинира и в най-отдалечените места

След като в петък внезапно промени одобрения от правителството ваксинационен план и поиска „зелени коридори“, в които всички желаещи да могат да се имунизират срещу COVID-19 без условия, днес премиерът Бойко Борисов е наредил да се създаде организация да започне поставянето на ваксини и в най-малките и отдалечени населени места. За това се разбра от съобщение на правителствената информационна служба след традиционното за понеделник работно съвещание по действията срещу коронавируса.

Феноменът Красимир Куртев-Алеф би тревога: Вирусът ни удря с нова вълна от 20 януари

„Организирате екипи в най-отдалечените и най-малките населени места. Колкото има желаещи, да бъдат ваксинирани. Не трябва да има разлика между големи, малки и отдалечени населени места“, е цитиран да нарежда Борисов. Той специално се обръща към вътрешния министър да се използват за логистиката възможностите на полицията, пожарната и гранична полиция.

Зам.-председателят на Управителния съвет на Българския лекарски съюз Николай Брънзалов е съобщил, че личните лекари са готови да се включат във ваксинационния процес, след като в почивните дни са преодолени логистичните проблеми, които е имало в малките населени места.

Най-нови

13 знака, че той наистина е влюбен във вас

Не е тайна, че мъжете и жените изразяват чувствата си по различен начин, пишат от iWoman.bg. Докато жената очаква лавина от любовни...

Поли Генова и Геро се сродяват: Готвят сватба

Актьорът и водещ на "Като две капки вода" Герасим Георгиев - Геро и певицата Поли Генова възнамеряват да се сродят, пишат от...

Нана Гладуиш в емоционална изповед: Не съм загубила апетита към живот

Водещата на "Съдебен спор" Нaнa Глaдуиш мина през истински ад, но пък показа истинска воля за живот и вдъхна надежда на много...

Симона Загорова изненада Глория (видео)

Симона Загорова изглежда е на крилете не само на любовта, след като роди момиченце наскоро, но и на вдъхновението, защото вече успя...

Ясно е защо не трябва да ядем покълнали картофи

Картофите са един от най-вкусните и масово консумирани зеленчуци в цял свят. Тяхната трайност е голяма, но въпреки това често се случва...

Още интересни публикации