понеделник, март 20, 2023

Бързо, лесно, вкусно: Омлет със спанак

Омлетът е прекрасно и здравословно ястие

Последно

Шарън Стоун през сълзи: Загубих половината си пари от фалита на банките

“Загубих половината си пари заради това нещо с банките.” Това разкри през сълзи актрисата...

Турци провалят “Сървайвър”

“Сървайвър” е големият губещ формат в тв ефира, отстъпвайки драстично с незадоволителни рейтинги пред всички останали предавания.

Д-р Емилова: Отслабването с инжекции за диабет може да отключи рак

Пролетта е сезон за пречистване на тялото. Неслучайно пролетните пости са най-дългите - 48...

Харесвате ли омлет? Със сигурност да! Омлетът е прекрасно и здравословно ястие, което може да си приготвите за закуска, обяд или вечеря. Трябва само да добавите към яйцата любимите си съставки. Ако искате да направите класическия омлет още по-пълен с хранителни вещества, пригответе си го със спанак, предават от actualno.com. Ето как:
Необходими съставки:
спанак
чери домати
лимонов сок
чесън на прах
сирене по желание
2 яйца

Начин на приготвяне:
Пригответе спанака, както обикновено, с малко олио и с добавките, които обикновено добавяте. Направете бърканите яйца, след това нарежете всички съставки и ги разпределете в бърканите яйца. Можете да копирате още една малка тайна на великите майстори, а именно да сложите тънка тортила под бърканите яйца, да завиете всичко и да сервирате точно като в ресторант.

Яйцето е продукт на женски животни – най-често птици или влечуги, но също и земноводни, бозайници и риби.

Често се използва за хранителни цели, тъй като е богато на хранителни вещества. Във всяко яйце се съдържат всички вещества, които са необходими за изграждане на един нов организъм. Яйцата се използват както за директна консумация, така и се влагат в производство на хлебни, сладкарски, месни и съдържащи алкохол стоки.

Яйцата от птици и влечуги се състоят от черупка, белтък и жълтък. Най-често се употребяват яйца от кокошки. Консумират се и яйца от гъски, патици, пуйки и други птици. Яйцата от риби се наричат хайвер. Яйцето се състои от 3 основни съставни части – защитна черупка, яйчен белтък (албумин) и яйчен жълтък (витал), съдържащи се в различни тънки мембрани. Най-голямо относително тегло има жълтъкът – около 50 %. Най-често за храна се използват кокоши яйца, а също гъши, патешки и пуешки. Употребяват се и пъдпъдъчи, щраусови, както и яйца на други птици.

Спанакът (Spinacia) е род тревисти растения от семейството лободови – Chenopodiaceae. Като листен зеленчук се отглежда Spinacia oleracea. Листата са богати на белтъци, железни и калциеви соли и витамин A, B1, B2, C (аскорбинова киселина) и PP.

Най-нови

Турци провалят “Сървайвър”

“Сървайвър” е големият губещ формат в тв ефира, отстъпвайки драстично с незадоволителни рейтинги пред всички останали предавания. Оказва се,...

Д-р Емилова: Отслабването с инжекции за диабет може да отключи рак

Пролетта е сезон за пречистване на тялото. Неслучайно пролетните пости са най-дългите - 48 дни, защото организмът трябва да...

Бояна Шарлопова се изпокара с доведената си дъщеря

Бързо разбрах, че в живота има много мъже, но повечето от тях са с малко „м“, твърди бизнес дамата, цитирана от "Марица".

Пълен обрат: Васил Драганов се обясни в любов на Андреа „Кебапчиева“

„Една голяма любов за съжаление приключи грозно и драматично. 18 години Андреа беше най-близкият ми човек. Много се обичахме.

Братя Домусчиеви забогатяха с по още 100 млн.

Богатството на Георги и Кирил Домусчиеви вече е по 2,1 млрд. долара на човек. Това сочат данните на "Форбс"...

Още интересни публикации