вторник, март 21, 2023

Важно за шофьорите: КАТ ни взима парите на пътя до месец

Замислят лишаване на автомобила от годишен технически преглед заради неплатени глоби на водача

Последно

Късметче на деня за 21 март 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 21 март 2023 година Днес за теб е емоционален ден....

Шарън Стоун през сълзи: Загубих половината си пари от фалита на банките

“Загубих половината си пари заради това нещо с банките.” Това разкри през сълзи актрисата...

Турци провалят “Сървайвър”

“Сървайвър” е големият губещ формат в тв ефира, отстъпвайки драстично с незадоволителни рейтинги пред всички останали предавания.

До месец ще започне оборудването на патрулните автомобили на “Пътна полиция” с ПОС терминали за плащане с карти, съобщи заместник главният секретар на МВР, главен комисар Станимир Станев.

Така, когато гражданите бъдат спирани и глобявани, ще им бъде предлагано да заплатят глобата си още на пътя с банкова карта, поясни той пред БНР.

От думите на Станев стана ясно, че е приключила обществената поръчка за доставка на устройствата и останало само да бъдат снабдени с ролки хартия, за да заработят.

Идеята за директни плащания на КАТ е още от 2015 г. и беше прегърната от тогавашния шеф на транспортната комисия в 43-ото Народно събрание Настимир Ананиев.

Той обаче не успя да я осъществи и починът му бе поет от Веселин Марешки и неговата шепа депутати от “Воля” в 44-ото НС.

На два пъти те правиха опити за вкарване на ПОС устройствата в Закона за движение по пътищата, въпреки че босът им по онова време беше заповядал в неговите аптеки и бензиностанции да се плаща само кеш.

Успяха от втория път през 2018 г. и текстът бе подкрепен от 143 гласа “за”.

Както писа “Труд news”, само за първите 10 месеца на миналата година МВР не е връчило над 520 000 електронни фиша и над 52 000 наказателни постановления, а към хазната се издължават едва около 45-50% от нарушителите.

Ясно е, че търсят начини не само да връчват глобите, а и да ги събират.

Станев каза още, че МВР замисля и нова санкция за шофьорите, които имат неплатени глоби – техните автомобили да не могат да минават на годишен технически преглед.

Очевидно в сградата на ул. “Шести септември” 29 са забравили решението на Върховния административен съд от 2020 г., което забрани на Гранична полиция да проверява излазищите от страната за неплатени глоби.

Очевидно не знаят и за искането на омбудсмана Диана Ковачева до Конституционния съд да “заличи” текста, с който се отказва годишен технически преглед за автомобили на шофьори, които не са платили винетки или тол такси.

Най-нови

Шарън Стоун през сълзи: Загубих половината си пари от фалита на банките

“Загубих половината си пари заради това нещо с банките.” Това разкри през сълзи актрисата Шарън Стоун по време на...

Турци провалят “Сървайвър”

“Сървайвър” е големият губещ формат в тв ефира, отстъпвайки драстично с незадоволителни рейтинги пред всички останали предавания. Оказва се,...

Д-р Емилова: Отслабването с инжекции за диабет може да отключи рак

Пролетта е сезон за пречистване на тялото. Неслучайно пролетните пости са най-дългите - 48 дни, защото организмът трябва да...

Бояна Шарлопова се изпокара с доведената си дъщеря

Бързо разбрах, че в живота има много мъже, но повечето от тях са с малко „м“, твърди бизнес дамата, цитирана от "Марица".

Пълен обрат: Васил Драганов се обясни в любов на Андреа „Кебапчиева“

„Една голяма любов за съжаление приключи грозно и драматично. 18 години Андреа беше най-близкият ми човек. Много се обичахме.

Още интересни публикации