петък, септември 29, 2023

Васил Божков би тревога: Третата национална катастрофа е факт (Видео)

Българите са честни и достойни хора, не са толупи, мисирки или маргинали

Последно

Късметче на деня за 29 септември 2023-а: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 29 септември 2023 година "Има ли по-голямо щастие от това…...

Нови разкрития за дрогирания шофьор, убил Стела н а АМ „Тракия“

Пет от глобите на шофьора от АМ "Тракия" са за превишена скорост на стойност 1100 лева, съобщава...

Синоптикът Петър Янков: Първият сняг може да се очаква след около 10 дни

Синоптикът Петър Янков съобщи, че температурите в края на септември ще бъдат между 25 и 28-29 градуса.

Васил Божков поде нова атака към управляващите в България. Във Фейсбук хазартният бос публикува ново видео, в което призова всички българи да подкрепят проекта му „Българско лято“.
„Здравейте. Обръщам се към всички българи.
Към тези, които останаха в България под управлението на хунтата и към тези, които намериха спасение в чужбина.

Третата национална катастрофа е факт.
„Българско лято“ е проект за спасение на родината.
Той представлява:
Създаване на политическа партия, която да участва в изборите.

Отнемане властта от хунтата и възмездие за виновниците.
Пряка демокрация. Всеки българин, независимо къде се намира, може пряко да участва във взимането на решения за настоящето и бъдещето на страната.
Българите са честни и достойни хора, не са толупи, мисирки или маргинали.
Ще се опитат да ви уплашат и разколебаят. Ще се опитат да ви купят. Ще се опитат да ви кажат, че нямаме шанс. Ще сменят лицата си, правейки благотворителност и дарения с откраднатото от вас.

Те имат властта, медиите и парите. Не им вярвайте.
Един глас може да бъде заглушен, милиони – не.
Да вземем нещата в свои ръце.
Силата е в нас. Ние сме силата.

БъдетеСмели

PS: Платформата, чрез която можете да станете част от проекта „Българско лято“ ще бъде публикувана тук скоро.

След секретно заседание, съдът задържа адвокат близък до Божков и шефа на охраната му

След заседание проведено при закрити врати, Специализираният наказателен съд остави в ареста адвокат Славчо Марков и шефа на охраната на обвиняемия бизнесмен Васил Божков – Веселин Балтов. Те бяха задържани при показна акция на обвинението в петък в София и Сандански, като тогава главният прокурор Иван Гешев публикува в „Туитър“ пост, в който се зарече, че ще бъде безкомпромисен към тези, които извършват престъпления срещу магистрати.

От коментарите на адвокатите на Марков и Балтов, стана известно, че срещу тях няма обвинение за каквито и да е било действия спрямо магистрати, съобщава Дневник. Те са привлечени като обвиняеми като членове на организираната престъпна група за принуда, изнасилвания и убийства, за която държавното обвинение твърди, че е ръководена от Васил Божков, който се намира в Дубай.

Преди две седмици Божков публикува снимки на прокурор Ангел Кънев, който беше заснет да излиза от Национална агенция по приходи (НАП), като бизнесменът твърди, че фотографиите са му били предоставени от симпатизант и обеща да разкрие повече за натиска на прокуратурата над НАП. На следващия ден прокурорската колегия към Висшия съдебен съветизлезе с декларация, в която нарече снимането на Кънев – криминален натиск, а главният прокурор Иван Гешев дори видя в това престъпление.

Прокуратурата твърди, че е намерила снимки на магистрати при ареста на Марков в петък, но днес стана ясно, че той няма никакви обвинения за това. След съдебното заседание Филип Марков – син и адвокат на Марков коментира пред БНТ, че никога той или баща му са виждали тези снимки.
Рано сутринта в петък в дома на Марков влизт тежко въоръжени и маскирани служители на МВР и прокуратурата, които са разбили входната врата и са задържали 70-годишния Марков и 68-годишната му съпруга. Чак след половин час на място са дошли следователи и е започнало същинското претърсване на дома. През това време маскираните служители са имали пълен достъп до всички помещения на семейството, стана известно от изявления на защитата на Марков.

Той е бил привлечен като обвиняем като участник в организираната престъпна група, чийто ръководител е Божков. Това е станало на базата на свидетелски показания, които са дадени още в началото на годината. Адвокатите на Марков коментираха, че въпросните показания са били опосредствани и свидетелите заявявали не неща, на които са преки свидетели, а такива, за които се знаело и били чули, че се говори.

Заседанието беше засекретено по искане на прокурорите Близнаков и Банков. Мотивът – има данни от свидетелски показания, които нарушават личната неприкосновеност. Заседанието трябваше да напусне и представителят на Софийската адвокатска колегия Пейчо Пеев, който е бил в съда, тъй като един от задържаните – Славчо Марков – е адвокат с над 20 годишна практика. Съдът уважи искането на прокуратурата двамата да останат в ареста с мотив, че може да извършат други престъпления, съобщи БНТ.

До този момент прокуратурата не е изнесла информация за обвиненията на Славчо Марков и Веселин Балтов, а арестите им бяха представени единствено в контекста на твърдяното следене на прокурор Ангел Кънев. Ден след ареста от държавното обвинение пуснаха съобщение до медиите, в което твърдят, че при акцията в петък сутринта „е открит снимков материал и профили, съдържащи лични данни на магистрати, членове на техните семейства, както и снимка на висш служител в Министерство на вътрешните работи“.

Най-нови

Нови разкрития за дрогирания шофьор, убил Стела н а АМ „Тракия“

Пет от глобите на шофьора от АМ "Тракия" са за превишена скорост на стойност 1100 лева, съобщава bTV. В...

Синоптикът Петър Янков: Първият сняг може да се очаква след около 10 дни

Синоптикът Петър Янков съобщи, че температурите в края на септември ще бъдат между 25 и 28-29 градуса. В началото...

Продават колата на покойния Берлускони в Бургас

Луксозна лимузина, в която се е возил Силвио Берлускони, бе обявена за продан в Бургас, съобщава „Телеграф“. Сребристото „Ауди“...

България е страната на чудесата: Перничанка стана сестра на баща си

Набедиха по погрешка жена за длъжник на ВиК и я осъдиха да плаща чужди борчове. Абсурдният случай е от...

Намериха тленните останки на двама тийнейджъри, изчезнали преди 23 години

Джереми Сайдс има свой канал в Ютуб, в който участва в разплитането на криминални загадки от миналото. Последният му...

Още интересни публикации