вторник, август 9, 2022

Васил Божков пак подпука Бойко и Пеевски: Само талибаните грабят музеи

Жената до укриващия се в Дубай бизнесмен с парична гаранция от 1 милион лева

Последно

Укриващият се в Дубай бизнесмен Васил Божков предприе нова атака към властта. По традиция за своя трибуна той използва профила си във фейсбук. Публикуваме последния му текст без редакторска намеса.

„В продължение на 8 месеца прокуратурата граби и унищожава световно-историческо наследство по поръчка на Пеевски. Много от артефактите са увредени, други вече са пуснати в продажба на международните пазари. Това отношение към културата напълно отговаря на манталитета на Гешев и компания.

Днес, в поредно нарушение на българските и международните закони, обявиха, че щели да национализират колекцията в полза на държавата. Ако приемем, че Шиши и Гешев са държавата, това означава, че държавата иска да лиши българския народ от колекцията заради лични ползи.
Само талибаните грабят музеи. Талибаните, които в момента се разпореждат с България.“

Жената до Божков – с парична гаранция от 1 милион лева

По-висока парична гаранция за жената до Васил Божков определи специализираният съд. Елена Динева ще трябва да плати 1 милион лева, ако иска да излезе от ареста.
Днес Апелативният специализиран съд започна разглеждането на мярката на Динева. Специализираната прокуратура поиска тя да остане в ареста или да и бъде наложена по-висока парична гаранция от 750-те хиляди лева.

Елена Динева

Защитата на Динева обаче опонира, че наложената гаранция е твърде висока и обвиняемата няма откъде да събера тази сума. Това бе и един от основните доводи на защитата миналата седмица.
Утре Елена Динева ще реши окончателно дали ще внесе паричната гаранция.
Динева е в ареста от 7 месеца с обвинение за участие в организирана престъпна група. Спецсъдът определи задържането й през тези месеци като прекомерно.

Кирил Христосков – шеф на фондацията на Васил Божков, с инсулт в реанимацията на ВМА

Човекът, който ръководеше фондация „Тракия“ и отговаряше за колекциите на Васил Божков – Кирил Христосков, получи инсулт.
„Ситуацията още не е овладяна. За мен всичко е спряло. Чакаме! Надяваме се! Татко е в отделението за най-тежките случаи във Военно-медицинска академия“, каза през сълзи пред „24 часа“ дъщеря му Вирджиния, която е в болницата. Тя e единственото му дете и секретар на Съюза на българските колекционери.
Познавачът на антиките напоследък не е бил добре със здравето. Имал проблеми с краката.

Кирил Христосков започва кариерата си в Държавна сигурност. През 1985 г. създава отдела за антиките и преследва иманяри и трафиканти. След това работи в НСБОП (сега ГДБОП) като главен експерт и оглавява звено за борба с трафика на културно исторически ценности. Уволнен е от системата от Богомил Бонев през 1998 година.
Оттогава е на служба при Васил Божков и отговаря за колекциите му.

Най-нови

Късметче на деня за 8 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 8 август 2022 година Ако се колебаеш, най-добре поискай съвет от свой приятел. Понякога приятелите...

Седмичен хороскоп за 8 – 14 август 2022 година: Несигурност за Близнаците, рискове за Раците

Седмичен хороскоп за 8 - 14 август 2022 година ОвенОвните, женени и с деца, ще имат приятни задължения тази...

Ясно е за кои зодии всичко в живота е на шега

С ежедневните предизвикателства, суматохата и хаоса – не можем да отречем факта, че животът е труден! Докато преминават през ежедневните задължения на...

Лична драма: Безскрупулно измами две жени, сега ще си плати

Беше прекрасен есенен ден и възползвайки се от топлото време, със съпруга ми се разхождахме в града. Разговаряхме за дребни неща, планирахме...

Зуека се отпусна в Испания, стана неузнаваем (Снимка)

Зуека напусна България, установи се в Испания и явно начина му на живот там много му се отразява. Как точно - оставяме...

Още интересни публикации