петък, март 17, 2023

Васил Божков пак подпука Бойко и Пеевски: Само талибаните грабят музеи

Жената до укриващия се в Дубай бизнесмен с парична гаранция от 1 милион лева

Последно

Евгений Пригожин: Има заговор за убийството ми

"Ръководството на руската армия се опитва да ме убие. "Това намекна шефът на частната военна компания (ЧВК)...

Лили Иванова дари пари за дълга на „Левски“ към НАП

Лили Иванова е дарила пари, за да помогне на "Левски" за дълговете към Националната агенция за приходите.

Укриващият се в Дубай бизнесмен Васил Божков предприе нова атака към властта. По традиция за своя трибуна той използва профила си във фейсбук. Публикуваме последния му текст без редакторска намеса.

„В продължение на 8 месеца прокуратурата граби и унищожава световно-историческо наследство по поръчка на Пеевски. Много от артефактите са увредени, други вече са пуснати в продажба на международните пазари. Това отношение към културата напълно отговаря на манталитета на Гешев и компания.

Днес, в поредно нарушение на българските и международните закони, обявиха, че щели да национализират колекцията в полза на държавата. Ако приемем, че Шиши и Гешев са държавата, това означава, че държавата иска да лиши българския народ от колекцията заради лични ползи.
Само талибаните грабят музеи. Талибаните, които в момента се разпореждат с България.“

Жената до Божков – с парична гаранция от 1 милион лева

По-висока парична гаранция за жената до Васил Божков определи специализираният съд. Елена Динева ще трябва да плати 1 милион лева, ако иска да излезе от ареста.
Днес Апелативният специализиран съд започна разглеждането на мярката на Динева. Специализираната прокуратура поиска тя да остане в ареста или да и бъде наложена по-висока парична гаранция от 750-те хиляди лева.

Елена Динева

Защитата на Динева обаче опонира, че наложената гаранция е твърде висока и обвиняемата няма откъде да събера тази сума. Това бе и един от основните доводи на защитата миналата седмица.
Утре Елена Динева ще реши окончателно дали ще внесе паричната гаранция.
Динева е в ареста от 7 месеца с обвинение за участие в организирана престъпна група. Спецсъдът определи задържането й през тези месеци като прекомерно.

Кирил Христосков – шеф на фондацията на Васил Божков, с инсулт в реанимацията на ВМА

Човекът, който ръководеше фондация „Тракия“ и отговаряше за колекциите на Васил Божков – Кирил Христосков, получи инсулт.
„Ситуацията още не е овладяна. За мен всичко е спряло. Чакаме! Надяваме се! Татко е в отделението за най-тежките случаи във Военно-медицинска академия“, каза през сълзи пред „24 часа“ дъщеря му Вирджиния, която е в болницата. Тя e единственото му дете и секретар на Съюза на българските колекционери.
Познавачът на антиките напоследък не е бил добре със здравето. Имал проблеми с краката.

Кирил Христосков започва кариерата си в Държавна сигурност. През 1985 г. създава отдела за антиките и преследва иманяри и трафиканти. След това работи в НСБОП (сега ГДБОП) като главен експерт и оглавява звено за борба с трафика на културно исторически ценности. Уволнен е от системата от Богомил Бонев през 1998 година.
Оттогава е на служба при Васил Божков и отговаря за колекциите му.

Най-нови

Евгений Пригожин: Има заговор за убийството ми

"Ръководството на руската армия се опитва да ме убие. "Това намекна шефът на частната военна компания (ЧВК) "Вагнер" Евгений Пригожин в едно...

Лили Иванова дари пари за дълга на „Левски“ към НАП

Лили Иванова е дарила пари, за да помогне на "Левски" за дълговете към Националната агенция за приходите. Певицата е...

Отиде си голям певец, любимец на поколения фенове

Ар ен би (R&B) певецът Боби Колдуел почина на 71 години в дома си в Грейт Медоус, Ню Джърси, след дълго боледуване,...

Българска актриса е звезда в турски екшън филм

Русенката Гюлсим Али размята патлаци в рекордно гледаната лента "Червено знаме" Българска сапунена актриса е звезда в турски екшън!

Ето кой печели 100-те бона в „Стани богат“

Участник стига до финалния въпрос в „Стани богат“, а по информация на "Галерия" отговаря правилно и прибира 100-те бона.

Още интересни публикации