четвъртък, ноември 24, 2022

Васил Божков пак подпука Бойко и Пеевски: Само талибаните грабят музеи

Жената до укриващия се в Дубай бизнесмен с парична гаранция от 1 милион лева

Последно

Сбогом, „Газпром“: Германия посрещна първия си кораб с втечнен природен газ

Първият кораб, специално предназначен за връщане на втечнен природен газ (ВПГ) обратно в газообразното му състояние, пристигна...

Завесата падна: Ето го бебето на Лиляна Павлова (снимка)

Лиляна Павлова е станала майка за втори път преди 40 дни. Новината потвърди нейната...

Скръбна вест: Почина любим глас от БНР

Почина дългогодишната журналистка от програма "Христо Ботев" на БНР Грациела Ингелска. Това съобщи нейната...

Укриващият се в Дубай бизнесмен Васил Божков предприе нова атака към властта. По традиция за своя трибуна той използва профила си във фейсбук. Публикуваме последния му текст без редакторска намеса.

„В продължение на 8 месеца прокуратурата граби и унищожава световно-историческо наследство по поръчка на Пеевски. Много от артефактите са увредени, други вече са пуснати в продажба на международните пазари. Това отношение към културата напълно отговаря на манталитета на Гешев и компания.

Днес, в поредно нарушение на българските и международните закони, обявиха, че щели да национализират колекцията в полза на държавата. Ако приемем, че Шиши и Гешев са държавата, това означава, че държавата иска да лиши българския народ от колекцията заради лични ползи.
Само талибаните грабят музеи. Талибаните, които в момента се разпореждат с България.“

Жената до Божков – с парична гаранция от 1 милион лева

По-висока парична гаранция за жената до Васил Божков определи специализираният съд. Елена Динева ще трябва да плати 1 милион лева, ако иска да излезе от ареста.
Днес Апелативният специализиран съд започна разглеждането на мярката на Динева. Специализираната прокуратура поиска тя да остане в ареста или да и бъде наложена по-висока парична гаранция от 750-те хиляди лева.

Елена Динева

Защитата на Динева обаче опонира, че наложената гаранция е твърде висока и обвиняемата няма откъде да събера тази сума. Това бе и един от основните доводи на защитата миналата седмица.
Утре Елена Динева ще реши окончателно дали ще внесе паричната гаранция.
Динева е в ареста от 7 месеца с обвинение за участие в организирана престъпна група. Спецсъдът определи задържането й през тези месеци като прекомерно.

Кирил Христосков – шеф на фондацията на Васил Божков, с инсулт в реанимацията на ВМА

Човекът, който ръководеше фондация „Тракия“ и отговаряше за колекциите на Васил Божков – Кирил Христосков, получи инсулт.
„Ситуацията още не е овладяна. За мен всичко е спряло. Чакаме! Надяваме се! Татко е в отделението за най-тежките случаи във Военно-медицинска академия“, каза през сълзи пред „24 часа“ дъщеря му Вирджиния, която е в болницата. Тя e единственото му дете и секретар на Съюза на българските колекционери.
Познавачът на антиките напоследък не е бил добре със здравето. Имал проблеми с краката.

Кирил Христосков започва кариерата си в Държавна сигурност. През 1985 г. създава отдела за антиките и преследва иманяри и трафиканти. След това работи в НСБОП (сега ГДБОП) като главен експерт и оглавява звено за борба с трафика на културно исторически ценности. Уволнен е от системата от Богомил Бонев през 1998 година.
Оттогава е на служба при Васил Божков и отговаря за колекциите му.

Най-нови

Завесата падна: Ето го бебето на Лиляна Павлова (снимка)

Лиляна Павлова е станала майка за втори път преди 40 дни. Новината потвърди нейната вече пораснала първородна щерка София,...

Скръбна вест: Почина любим глас от БНР

Почина дългогодишната журналистка от програма "Христо Ботев" на БНР Грациела Ингелска. Това съобщи нейната сестра Силвана Ингелска за БНР.

Късметче на деня за 24 ноември 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 24 ноември 2022 година "Мъничко подаръче ще направи деня ви щастлив." 24...

Александър Морфов с 10 000 лева заплата в Народния театър

Александър Морфов получава рекордна заплата като главен режисьор на Народния театър "Иван Вазов", научи Lupa.bg от негови колеги в трупата.

Внимание, Казахстан: Вие сте следващата мишена на Путин (видео)

Време е да денацифицираме Казахстан. Това обяви политологът Дмитрий Дробницки в ефира на пропагандното шоу на Владимир Соловьов.

Още интересни публикации