сряда, септември 27, 2023

Васил Божков пак подпука Бойко и Пеевски: Само талибаните грабят музеи

Жената до укриващия се в Дубай бизнесмен с парична гаранция от 1 милион лева

Последно

Прочут лекар: Само заешкото месо не е токсично

Все повече хора по света се опитват да ограничат консумацията ма месо, тъй като се притесняват, че...

Алена: Наводнения заливат България до март 2025 г.

До март 2025 г. още много наводнения ще залеят и България, и света, защото са очаквани.

Марги Хранова продава хамбургери, за да се издържа

Звездата на българската естрада Маргарита Хранова е подхванала ново начинание, с което да подсигурява повече финанси в...

Укриващият се в Дубай бизнесмен Васил Божков предприе нова атака към властта. По традиция за своя трибуна той използва профила си във фейсбук. Публикуваме последния му текст без редакторска намеса.

„В продължение на 8 месеца прокуратурата граби и унищожава световно-историческо наследство по поръчка на Пеевски. Много от артефактите са увредени, други вече са пуснати в продажба на международните пазари. Това отношение към културата напълно отговаря на манталитета на Гешев и компания.

Днес, в поредно нарушение на българските и международните закони, обявиха, че щели да национализират колекцията в полза на държавата. Ако приемем, че Шиши и Гешев са държавата, това означава, че държавата иска да лиши българския народ от колекцията заради лични ползи.
Само талибаните грабят музеи. Талибаните, които в момента се разпореждат с България.“

Жената до Божков – с парична гаранция от 1 милион лева

По-висока парична гаранция за жената до Васил Божков определи специализираният съд. Елена Динева ще трябва да плати 1 милион лева, ако иска да излезе от ареста.
Днес Апелативният специализиран съд започна разглеждането на мярката на Динева. Специализираната прокуратура поиска тя да остане в ареста или да и бъде наложена по-висока парична гаранция от 750-те хиляди лева.

Елена Динева

Защитата на Динева обаче опонира, че наложената гаранция е твърде висока и обвиняемата няма откъде да събера тази сума. Това бе и един от основните доводи на защитата миналата седмица.
Утре Елена Динева ще реши окончателно дали ще внесе паричната гаранция.
Динева е в ареста от 7 месеца с обвинение за участие в организирана престъпна група. Спецсъдът определи задържането й през тези месеци като прекомерно.

Кирил Христосков – шеф на фондацията на Васил Божков, с инсулт в реанимацията на ВМА

Човекът, който ръководеше фондация „Тракия“ и отговаряше за колекциите на Васил Божков – Кирил Христосков, получи инсулт.
„Ситуацията още не е овладяна. За мен всичко е спряло. Чакаме! Надяваме се! Татко е в отделението за най-тежките случаи във Военно-медицинска академия“, каза през сълзи пред „24 часа“ дъщеря му Вирджиния, която е в болницата. Тя e единственото му дете и секретар на Съюза на българските колекционери.
Познавачът на антиките напоследък не е бил добре със здравето. Имал проблеми с краката.

Кирил Христосков започва кариерата си в Държавна сигурност. През 1985 г. създава отдела за антиките и преследва иманяри и трафиканти. След това работи в НСБОП (сега ГДБОП) като главен експерт и оглавява звено за борба с трафика на културно исторически ценности. Уволнен е от системата от Богомил Бонев през 1998 година.
Оттогава е на служба при Васил Божков и отговаря за колекциите му.

Най-нови

Алена: Наводнения заливат България до март 2025 г.

До март 2025 г. още много наводнения ще залеят и България, и света, защото са очаквани. Кога ще се...

Марги Хранова продава хамбургери, за да се издържа

Звездата на българската естрада Маргарита Хранова е подхванала ново начинание, с което да подсигурява повече финанси в семейната хазна.

Новият ерген Алек изоставен след 9-годишна връзка

Деветгодишна връзка, която накрая приключва, е имал новият ерген Александър Младенов. Хубавецът се сблъсква с любовните трепети за първи...

Христо Стоичков откровен: Мястото на внуците ми е в България

Футболната легенда Христо Стоичков иска внуците му да са възпитани така, че един ден да живеят и работят в България.

Дъщерята на Желю Желев излекува щерка си от нарколепсия

"Моята дъщеря мина много дълъг път - седем години не получихме адекватна диагноза за Анна Луна. Лутахме се, но...

Още интересни публикации