сряда, септември 27, 2023

Васил Божков поздрави всички българи за 22 септември и нанесе нов удар на „хунтата“

Да извоюваме отново свободата на словото и правата на българските граждани

Последно

Късметче на деня за 27 септември 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 27 септември 2023 година Работи за щастието си сега, а...

Валери Божинов козирува на Бойко, подари му екип на „Левски“

Хитово видео с Бойко Борисов сподели в социалните медии култовият футболист Валери Божинов. Докато...

Богослов: Предстоятелят на Руската православна църква е висш офицер от КГБ

„Защо трябва да сме учудени, след като предстоятелят на Руската православна църква е висш офицер от КГБ...

Ето какво послание отправи към всички българи по случай 22 септември бизнесменът Васил Божков:
Днес е ден на независимостта. Днес България отново е поробена.
Независимостта не се дава даром. За нея се воюва всеки ден. И за да бъде България отново независима, битките са няколко:
Да изкореним зависимостите в държавните институции, прокуратурата, партиите.

Да върнем независимостта на бизнеса, който в момента не може да работи без политически чадър.
Да извоюваме отново свободата на словото и правата на българските граждани, заграбвани безогледно от #хунтата.
Честит празник, българи.

БъдетеСмели

Бойко Борисов: Разделението не е било и няма да бъде успешна формула в политиката

Поздрав за празника отправи и министър-председателят Бойко Борисов:
Отбелязваме 112 години от обявяването на независимостта на България! Брилянтен ход на българската дипломация и политически елит, пише премиерът Бойко Борисов във фейсбук.. Пример как с премерени и смели действия се постига една дългоочаквана цел, особено важна за нашето развитие, самочувствие и международно положение.

Днес единствено независимите държави могат да отстояват ефективно националния си интерес. Членството в ЕС ни отреди място сред модерните и демократични страни, където гарантирането на свободата и гражданските права е преди всичко останало. Независимостта обаче не е даденост, за нейното отстояване се иска решителност и отговорност.

С решителност и отговорност осъществихме редица стратегически проекти в сферата на енергетиката, отбраната и икономиката – които трайно затвърдиха евроатлантическата ни посока на развитие, защитавайки преди всичко българския национален интерес.
През 1908 г. всички партийни противоречия и лични амбиции са загърбени заради националния идеал. Целта е постигната, а успехът е за целия народ.

И днес хората настояват за икономически и културен напредък и аз съм убеден, че нищо не бива да спъва страната ни по този път. Затова подкрепям всеки глас в тази посока. Но няма да се уморя да казвам, че българският народ е миролюбив народ, че успех се постига с диалог, а не с противопоставяне. Разделението не е било и няма да бъде успешна формула в политиката и събитията отпреди 112 години го доказват. И тогава, и днес единството е това, което трябва да поставяме в основата на всяка национална кауза. Уроците остават и за обществото, и за политическите лидери.
Честит празник!

Румен Радев за диалога с Борисов: Първо да се изчисти истината за записите и шкафчетата

Президентът Румен Радев изтъкна, че всякакво говорене за помирение между президент и правителство и за съставяне на експертен кабинет не може да се случи без изчистване на въпросите с корупционните практики във властта. Думите на държавния глава бяха по повод предложението на вицепремиера Красимир Каракачанов да се оттегли от поста си в името на диалога между Радев и премиера Бойко Борисов.

„Диалогът има смисъл само ако бъде поставен на здрава основа. Това означава по безспорен начин да се изчисти истината за записи, шкафчета, корупционни схеми, да установим кои са механизмите, водещи до провала в управлението, кои са механизмите, водещи до този порочен модел на управление – как да бъдат отстранени, как да се възстанови справедливостта. Другото е лицемерие и компромис, който само ще задълбочи кризата“, заяви президентът пред журналисти в ямболското село Бояджик.

Той изрази своята признателност към всички будни граждани, които протестират срещу „моралното падение и зависимостите на малцина да определят бъдещето на целия народ“.
По повод изказването на министър-председателя, че политическата съдба на България ще се реши на редовните парламентарни избори, Радев посочи, че „най-тревожното е, че едно управление, което се бори единствено за своето оцеляване всеки ден, не може да преведе страната през тежката здравна и социално-икономическа криза, която се очертава“.

В отговор на въпрос защо е освободил началника на кабинета си Калоян Методиев, държавният глава каза, че благодари на Методиев за работата му в институцията. И с решението си му „дава свободата да разкрие своя безспорен потенциал другаде“, стига да получи доверието, което той самият му е гласувал.

Най-нови

Валери Божинов козирува на Бойко, подари му екип на „Левски“

Хитово видео с Бойко Борисов сподели в социалните медии култовият футболист Валери Божинов. Докато лидерът на ГЕРБ и бивш...

Богослов: Предстоятелят на Руската православна църква е висш офицер от КГБ

„Защо трябва да сме учудени, след като предстоятелят на Руската православна църква е висш офицер от КГБ и по-голямата част от Светия...

Кошмарна присъда чака заловените ни шпиони в Англия

Петима български граждани бяха задържани под стража, след като се явиха пред лондонски съд, обвинени в шпионаж в полза на Русия.

За 2 години: Сиренето, кашкавалът и яйцата поскъпнаха с рекордните 50%

Млякото, сиренето, кашкавалът и яйцата са поскъпнали с близо 50 на сто за две години. Годишната инфлация към края...

Вкарват Славчо Пеев в санаториум

На специално лечение в санаториум ще се подложи актьорът ветеран Славчо Пеев. Комедийната звезда на Сатирата е започнал да...

Още интересни публикации