четвъртък, октомври 21, 2021

Васил Найденов изригна гневно: Все още не получавам пенсия

Кеца още не взимал обещаните 500 лева на месец от държавата, връща се на работа след ваксината

Последно

Екзотика: България без първа дама, ако изберем Герджиков за президент

България остава без първа дама за пръв път в историята си, ако ректорът на Софийския университет и...

Важно за всички българи: Как и къде се вади зелен сертификат

Зеленият сертификат е документ за завършена ваксинация, доказано преболедуване или отрицателен тест за COVID-19. Той може да...

Министър Кацаров: Сертификат за деца само над 18 г, от утре учениците в София са онлайн

Народът ни е изправен пред огромно изпитание и много хора не си дават сметка, че всеки 7-и,...

Сагата с прословутата пенсия на естрадния ас Васил Найденов продължава. Оказва се, че Кеца прибързано „полял“ пенсионирането си, защото от парите все още нямало и следа.
Преди месеци той попадна в списъка за артисти с наградни пенсии в размер на 500 лева месечно, които трябваше да взема всеки месец в продължение на 3 години.

Нищо не съм получил нито аз, нито някой друг. Дори не знам дали това е пенсия. Моето уважение към министъра, който единствен се постара да направи нещо в тази посока. Много хора обаче не разбраха, че исканията бяха за друго – онези, които са работили в Държавното обединение „Музика“ и са извършвали най-голямата концертна дейност години наред в България, да получат своите пенсионни права. Оказа се, че не получаваме пенсия, а някакво временно възнаграждение ли е, подаяние ли е… Не желаем тези подаяния!

Васко Найденов за голямата си любов в Гърция: Тя е съседка на Ивайло в къщата му там

Ние сме заслужили правото на пенсия. Работили сме в държавно предприятие все пак. Знае се случаят с Борето Гуджунов, който нямаше пари и трябваше да му събираме, та поне да умре в болница. Гадно и гнусно е да се оставят артисти в такова положение. Мен ме махнете, аз продължавам да работя. Имам някакви пари и мога да живея спокойно що-годе. Просто няма да купувам хеликоптер и остров“, обяснява Найденов, цитиран от вестник „Ретро“.

„Ние бяхме под шапката на Министерството на културата, дори счетоводителите му измислиха нашата материална структура, по която да работим. Архивите били наводнени, били изгорени… Хиляди варианти се измислиха, които според мен са си пълна глупост. Никой от нас не е виновен за това, че са изчезнали архивите. „Щурците“, Лили Иванова и някои други артисти, между които мога да се похваля, че съм и аз, имахме шанса да оцелеем до ден днешен и да изкарваме някакви пари, при това не лоши.

Ами другите колеги, които са работили усърдно години наред, но нямат нашия късмет, въпреки че не са по-лоши музиканти? Публиката не може да обича абсолютно всички дълго време. Колко са по света артистите като Елтън Джон? В България работиш сам, без импресарио и организатори, а изведнъж спираш, оставаш без пари за препитание и отиваш на улицата. Голяма част от колегите не получиха нищичко. Например в група „Диана Експрес“ не сме били само ние двамата с Митко Щерев, имаше и много други – басист, китарист и т. н.“, жалва се Кеца.

„Нямало пенсионни права, били изчезнали. Липсват 10, 15, 20 години от живота ни. Богдана Карадочева ми каза, че прочела някъде как, видите ли, на мен и на нея все не ни стигали парите. Не, на мен парите ми стигат, а ако трябваше да се уредя, може би трябваше да говоря лично за себе си и за още двама-трима и отдавна да съм наистина пенсиониран от поредния министър, когото познавам.

Васил Найденов потъна в скръб: Загуби първата си и най-голяма любов

Тук става дума за принцип, но се оказа вярна поговорката, че няма ненаказано добро. Изкараха ме виновен, вместо да ми благодарят…“, възмущава се естрадната звезда.
След 1 година без участия Найденов се завръща към обичайния си ритъм на живот и концертните изяви. Той споделя, че вече се чувства по-спокоен да се среща с феновете си, защото се е ваксинирал и вече имал поставени 2 дози.

Най-нови

Важно за всички българи: Как и къде се вади зелен сертификат

Зеленият сертификат е документ за завършена ваксинация, доказано преболедуване или отрицателен тест за COVID-19. Той може да се получи от мястото на...

Министър Кацаров: Сертификат за деца само над 18 г, от утре учениците в София са онлайн

Народът ни е изправен пред огромно изпитание и много хора не си дават сметка, че всеки 7-и, приет в болница умира, каза...

Късметче на деня за 18 октомври 2021 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 18 октомври 2021 година Щастието ще дойде при теб, когато си на правилния път. Не...

Три са зодиите, които са царе на моногамната любов

Тези зодии са сигурни в избора си и когато се влюбят, то определено е за дълъг период. Сериозни и лоялни, те няма...

Мощна молитва към Иисус Христос

Молитвите са силни думи с много положителна енергия, които могат да ни помогнат да станем много по-добри и духовно извисени хора. Разбира...

Още интересни публикации