понеделник, септември 26, 2022

Вдовицата на Шарлопов не е на себе си от заканата на дъщеря му

Бояна не може да повярва

Последно

Зрителите на „Игри на волята“ изригнаха срещу Елица: Подло същество, гадина, гнила душица

И новият сезон на „Игри на волята“ предлага солидно количество интриги, сплетни и удари под кръста, както...

Нешка Робева попиля Румен Радев: Народът иска Истината, г-н президент

Преди избори сме и мисля, че народът ни би искал да чуе своя Президент не с общи...

Убиецът на французина на Околовръстното: Пиян и надрусан с кокаин

39-годишният Димитър Любенов, който предизвика тежката катастрофа с жертва на Околовръстното в София в неделя е бил...

Вдовицата на Стефан Шарлопов – Бояна не може да повярва на развоя на събитията напоследък, най-вече заради скорошно изказване на дъщерята на един от най-богатите българи у нас, който си отиде внезапно на 55 години през 2018-та. Досега голямата му дъщеря Ева, която наследи достойно бизнеса на баща си, се занимаваше с някои неща, а иначе за управлението се грижи Бояна Шарлопова, но ето, че наскоро и по-малката се закани да тръгне по неговия път, пишат от show.blitz.bg.

18-годишната Стефани замина да учи в престижен университет за туризъм в Швейцария и има намерение да поеме бизнес империята му, след като приключи образованието си. „Ще се върна, като завърша, и ще се заема с компанията на татко“, обещава тя. Засега с управлението се занимава майка й Бояна.

Хотелът е общодостъпна сграда за подслон, която осигурява срещу заплащане стаи за временно пребиваване и нощуване. Някои хотели са част от хотелски вериги. С времето, елементарните условия за пребиваване, включващи стая с легло, шкаф, малка маса и умивалник, се заменя от стаи с модерно обзавеждане, включващо климатик и мултифункционални бани. Предшественик на хотелите са хановете, а днес местата за подслон с по-непретенциозни условия ориентирани главно към студенти се наричат хостели.

Хотелите подлежат на регистрация и категоризация (според броя и вида на стаите и допълнителните обекти, времетрането на работата и персонала). Категорията се изразява в брой звезди (от 1 до 5), които определят качеството на хотела. Например за категория 5 звезди главният вход трябва да е от 2 секции-за пътници и за багаж. Също така козирката пред вратата трябва да е с височина поне 4,5 метра над пътното платно. Необходимо е да има рампа за инвалиди, отделни входове за персонала. Хотелска стая с 1 легло трябва да е с размер най-малко 16,4 кв. метра. Трябва да има по 1 пожарогасител и план за евакуация на всеки 25 линейни метра. Спалното бельо и кърпите се изисква да се сменят всеки ден. Има определени изисквания и за услугите, който предлага хотелът и за квалификацията на персонала.

Хостелът е предназначен предимно за социализиране на младежи и пътешественици, където гостите могат да наемат легло, обикновено двуетажно и ползват общ санитарен възел, а понякога и всекидневна, туристическа кухня, индивидуално шкафче, информационно обслужване, градина, библиотека, ТВ и игрална зала. Стаите и санитарните възли често са смесени, но има и еднополови — например стаи само за жени, въпреки че самостоятелни стаи със санитарен възел също могат да бъдат на разположение. Често се предлагат и фамилни стаи — с голямо двойно легло и двуетажни легла със или без санитарен възел.

Хостелите може да включват и хранене: закуска, вечеря, ястия по поръчка или просто кафе, чай и мляко; ползване на велосипед, пералня/сушилня, посещения на туристически забележителности или забавления. Поради споделено ползване на услугите от обитателите се предявяват по-високи изисквания към личната хигиена и култура. При определена по-силна миризма, нечисти дрехи, хъркане или навлизане в личното пространство престоят може да не е желателен. Всеки хостел има и вътрешни правила за туристите — от колко часа започва настаняването, доколко часа може да се стои, какво как, кога, къде може да се ползва, в колко часа е закуската и т.н.

Най-нови

Нешка Робева попиля Румен Радев: Народът иска Истината, г-н президент

Преди избори сме и мисля, че народът ни би искал да чуе своя Президент не с общи пожелания, а с Истината.

Убиецът на французина на Околовръстното: Пиян и надрусан с кокаин

39-годишният Димитър Любенов, който предизвика тежката катастрофа с жертва на Околовръстното в София в неделя е бил друсан и пиян.

Цвети Стоянова с откровена изповед: С Куката не е по-лесно от спорта

"Баба ми Цеца щеше да одобри това, че се снимам във филма "Чалга". Тя, за съжаление, нямаше възможността да разбере, че ще...

Маги Халваджиян вдигна луксозен палат край Панчарево

Маги Халваджиян и домочадието му се ширят в огромно имение край езерото в Панчарево, издават комшии на топпродуцента. По...

Скръбна вест: Инфаркт уби най-богатия старозагорец

Една от емблематичните личности на Стара Загора - общественикът, политик и бизнесмен Евгений Жеков, е починал внезапно вчера на обяд, съобщи Lupa.bg.

Още интересни публикации