четвъртък, юни 8, 2023

Велико Търново настръхна след ужасяващата ексхумация на 19-годишния Христо

Работниците в гробищния парк са потресени от действията на властите

Последно

Мария Габриел родила при каката на Бойко

Единственият син на Мария Габриел и съпруга й Франсоа се е появил на бял свят в болницата,...

Миската от „Барселонагейт“ се появи, носи годежен пръстен

Митичната манекенка Борислава Йовчева, замесена в аферата „Барселонагейт“, излезе на светло след повече от 10 години в...

Лена Бориславова ражда около 15 септември

Лена Бориславова в момента е бременна в 6-ия месец. Това разкри самата тя с...

Ужасяваща картина, грозно и безмислено, и то при остро заразно заболяване. И друг път са правени ексхумации, но не и по този начин!“ Така коментират потресени работници в гробищния парк във Велико Търново изравянето на тялото на 19-годишния Христо Денев, починал от коронавирус в областната болница.

Над 10 следователи, доктори, санитари, криминалисти, пристигнали в 9 ч. за процедурата, разпоредена от НСлС по указания на Софийската градска прокуратура, уточнява 24chasa.bg. Там се наблюдава досъдебно производство за причинена по немарливост смърт на младежа, след жалба срещу лекарите от бащата адвокат Иван Денев.

Снимката на починалия Христо Денев е от фейсбук страницата на баща му.

Всички участвали в ексхумацията били в лични защитни облекла, а за отварянето на металния ковчег следели представители на Регионалната здравна инспекция. Безпрецедентно за случай на опасната зараза аутопсията била извършена на място, а след това тялото запечатано обратно в ковчега. Гробът бил обработен с биоцид, преди да бъде заринат, разказаха запознати. Всичко приключило около 11.30 ч.

Христо Денев издъхна в реанимацията в Търново на 31 юли след 18 дни лечение от усложнения на коронавирусна инфекция. А бащата публично изказа съмнения в адекватността на прилаганата терапия и нападна медиците, които се бориха за живота на сина му.
По случая предстоят множество процесуално-следствени действия за изясняване на обстоятелствата и най-вече да се установи дали са налице допуснати от страна на медицински лица пропуски и грешки при лечението на пациента, които евентуално да са в пряка причинно-следствена връзка с настъпилата смърт на Христо.

Още преди това от болницата поискаха проверка от „Медицински надзор“, а шефката на реанимацията д-р Сибила Маринова настоя да бъде проверена цялостната и работа като координатор по донорство, във връзка със спекулации в социалните мрежи.
Директорът д-р Стефан Филев отказа всякакъв коментар за ексхумацията на Христо Денев до приключване на разследването и излизането на резултатите от проверките.

Най-нови

Миската от „Барселонагейт“ се появи, носи годежен пръстен

Митичната манекенка Борислава Йовчева, замесена в аферата „Барселонагейт“, излезе на светло след повече от 10 години в анонимност. „Ретро“...

Лена Бориславова ражда около 15 септември

Лена Бориславова в момента е бременна в 6-ия месец. Това разкри самата тя с публикация в социалните мрежи.

Любимата на Ламбо Ирен Кривошиева раздели имотите със сестра си

Ирен Кривошиева продава 600 декара гори и ниви. Звездата от "В името на народа" ще раздели парите от бъдещата...

Щерката на Кичка Бодурова идва на Черноморието за юбилея си

Кристи-Жаклин Зарпас, дъщерята на Кичка Бодурова, ще отпразнува 30-годишния си юбилей в България това лято. Това разкри именитата й...

Победителят от „Хелс Китчън“ Станислав с горещи разкрития за годеницата си

"Бях много притеснен преди да предложа брак на любимата си Божидара. Едва събрах смелост да направя тази крачка, но...

Още интересни публикации