петък, декември 9, 2022

Велико Търново настръхна след ужасяващата ексхумация на 19-годишния Христо

Работниците в гробищния парк са потресени от действията на властите

Последно

Късметче на деня за 9 декември 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 9 декември 2022 година "Ще ви изненадат с подарък, който...

Стефан Данаилов и Аня Пенчева живели заедно в Перник

Големият Стефан Данаилов е на 40 години, когато една красива млада актриса го влюбва отново.

Страшна болест застигна Селин Дион

Селин Дион е диагностицирана със Синдрома на скованата личност (SPS), който кара мускулите й да се напрягат...

Ужасяваща картина, грозно и безмислено, и то при остро заразно заболяване. И друг път са правени ексхумации, но не и по този начин!“ Така коментират потресени работници в гробищния парк във Велико Търново изравянето на тялото на 19-годишния Христо Денев, починал от коронавирус в областната болница.

Над 10 следователи, доктори, санитари, криминалисти, пристигнали в 9 ч. за процедурата, разпоредена от НСлС по указания на Софийската градска прокуратура, уточнява 24chasa.bg. Там се наблюдава досъдебно производство за причинена по немарливост смърт на младежа, след жалба срещу лекарите от бащата адвокат Иван Денев.

Снимката на починалия Христо Денев е от фейсбук страницата на баща му.

Всички участвали в ексхумацията били в лични защитни облекла, а за отварянето на металния ковчег следели представители на Регионалната здравна инспекция. Безпрецедентно за случай на опасната зараза аутопсията била извършена на място, а след това тялото запечатано обратно в ковчега. Гробът бил обработен с биоцид, преди да бъде заринат, разказаха запознати. Всичко приключило около 11.30 ч.

Христо Денев издъхна в реанимацията в Търново на 31 юли след 18 дни лечение от усложнения на коронавирусна инфекция. А бащата публично изказа съмнения в адекватността на прилаганата терапия и нападна медиците, които се бориха за живота на сина му.
По случая предстоят множество процесуално-следствени действия за изясняване на обстоятелствата и най-вече да се установи дали са налице допуснати от страна на медицински лица пропуски и грешки при лечението на пациента, които евентуално да са в пряка причинно-следствена връзка с настъпилата смърт на Христо.

Още преди това от болницата поискаха проверка от „Медицински надзор“, а шефката на реанимацията д-р Сибила Маринова настоя да бъде проверена цялостната и работа като координатор по донорство, във връзка със спекулации в социалните мрежи.
Директорът д-р Стефан Филев отказа всякакъв коментар за ексхумацията на Христо Денев до приключване на разследването и излизането на резултатите от проверките.

Най-нови

Стефан Данаилов и Аня Пенчева живели заедно в Перник

Големият Стефан Данаилов е на 40 години, когато една красива млада актриса го влюбва отново. Първата им среща...

Страшна болест застигна Селин Дион

Селин Дион е диагностицирана със Синдрома на скованата личност (SPS), който кара мускулите й да се напрягат неконтролируемо. Синдромът...

Тъжна вест: Почина уважаван писател и журналист от соца

Напусна ни още един от големите майстори на българското художествено слово Валентин Караманчев, съобщиха на БТА от Съюза на българските писатели.

Ани Салич се моли на Преподобна Стойна

Тв звездата Ани Салич е потърсила упование в духовната учителка на Баба Ванга – неканонизираната светица Преподобна Стойна. Новинарката...

Германия заплаши да наложи вето над Хърватия, ако България и Румъния останат извън Шенген

Германия и Люксембург заплашиха да наложат вето над Хърватия, ако България и Румъния не бъдат приети в шенгенското пространство, съобщи журналистът Джак...

Още интересни публикации