вторник, декември 5, 2023

Велико Търново настръхна след ужасяващата ексхумация на 19-годишния Христо

Работниците в гробищния парк са потресени от действията на властите

Последно

Васко Кръпката: През соца свирехме по мазетата и чакахме да пукне Бай Тошо

Той е вечният борец за свобода във всякакви времена. Духът му не търпи окови, истината му извира...

Иисусовата молитва: Спасява от дългове и безпаричие и променя съдбата

Искали ли сте някога да промените съдбата си? Вероятно мнозина биха отговорили утвърдително на този въпрос. Всеки...

Ужасяваща картина, грозно и безмислено, и то при остро заразно заболяване. И друг път са правени ексхумации, но не и по този начин!“ Така коментират потресени работници в гробищния парк във Велико Търново изравянето на тялото на 19-годишния Христо Денев, починал от коронавирус в областната болница.

Над 10 следователи, доктори, санитари, криминалисти, пристигнали в 9 ч. за процедурата, разпоредена от НСлС по указания на Софийската градска прокуратура, уточнява 24chasa.bg. Там се наблюдава досъдебно производство за причинена по немарливост смърт на младежа, след жалба срещу лекарите от бащата адвокат Иван Денев.

Снимката на починалия Христо Денев е от фейсбук страницата на баща му.

Всички участвали в ексхумацията били в лични защитни облекла, а за отварянето на металния ковчег следели представители на Регионалната здравна инспекция. Безпрецедентно за случай на опасната зараза аутопсията била извършена на място, а след това тялото запечатано обратно в ковчега. Гробът бил обработен с биоцид, преди да бъде заринат, разказаха запознати. Всичко приключило около 11.30 ч.

Христо Денев издъхна в реанимацията в Търново на 31 юли след 18 дни лечение от усложнения на коронавирусна инфекция. А бащата публично изказа съмнения в адекватността на прилаганата терапия и нападна медиците, които се бориха за живота на сина му.
По случая предстоят множество процесуално-следствени действия за изясняване на обстоятелствата и най-вече да се установи дали са налице допуснати от страна на медицински лица пропуски и грешки при лечението на пациента, които евентуално да са в пряка причинно-следствена връзка с настъпилата смърт на Христо.

Още преди това от болницата поискаха проверка от „Медицински надзор“, а шефката на реанимацията д-р Сибила Маринова настоя да бъде проверена цялостната и работа като координатор по донорство, във връзка със спекулации в социалните мрежи.
Директорът д-р Стефан Филев отказа всякакъв коментар за ексхумацията на Христо Денев до приключване на разследването и излизането на резултатите от проверките.

Най-нови

Късметче на деня за 5 декември 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 5 декември 2023 година През днешния ден ще ти се случат приятни случайни изненади. Може...

Иисусовата молитва: Спасява от дългове и безпаричие и променя съдбата

Искали ли сте някога да промените съдбата си? Вероятно мнозина биха отговорили утвърдително на този въпрос. Всеки от нас е бил изправен...

В Истанбул се пропукаха къщи след земетресенията, усетени и у нас

Нов природен катаклизъм разтревожи жителите на съседна Турция. Общо 13 вторични труса са регистрирани след земетресението с магнитуд 5,1...

Сашо Кадиев се връща на бял кон в БТВ: Става водещ на ново шоу

Старата любов ръжда не хваща. Това става ясно от плановете на БТВ. Актьорът Сашо Кадиев, който близо 12 години...

Спипаха пиян до козирката варненец, шофирал с 4,7 промила алкохол в кръвта

На нов печален рекорд станахме свидетели в края на календарната година. Той отново е свързан с войната по пътищата...

Още интересни публикации