сряда, август 10, 2022

Велико Търново настръхна след ужасяващата ексхумация на 19-годишния Христо

Работниците в гробищния парк са потресени от действията на властите

Последно

Ужасяваща картина, грозно и безмислено, и то при остро заразно заболяване. И друг път са правени ексхумации, но не и по този начин!“ Така коментират потресени работници в гробищния парк във Велико Търново изравянето на тялото на 19-годишния Христо Денев, починал от коронавирус в областната болница.

Над 10 следователи, доктори, санитари, криминалисти, пристигнали в 9 ч. за процедурата, разпоредена от НСлС по указания на Софийската градска прокуратура, уточнява 24chasa.bg. Там се наблюдава досъдебно производство за причинена по немарливост смърт на младежа, след жалба срещу лекарите от бащата адвокат Иван Денев.

Снимката на починалия Христо Денев е от фейсбук страницата на баща му.

Всички участвали в ексхумацията били в лични защитни облекла, а за отварянето на металния ковчег следели представители на Регионалната здравна инспекция. Безпрецедентно за случай на опасната зараза аутопсията била извършена на място, а след това тялото запечатано обратно в ковчега. Гробът бил обработен с биоцид, преди да бъде заринат, разказаха запознати. Всичко приключило около 11.30 ч.

Христо Денев издъхна в реанимацията в Търново на 31 юли след 18 дни лечение от усложнения на коронавирусна инфекция. А бащата публично изказа съмнения в адекватността на прилаганата терапия и нападна медиците, които се бориха за живота на сина му.
По случая предстоят множество процесуално-следствени действия за изясняване на обстоятелствата и най-вече да се установи дали са налице допуснати от страна на медицински лица пропуски и грешки при лечението на пациента, които евентуално да са в пряка причинно-следствена връзка с настъпилата смърт на Христо.

Още преди това от болницата поискаха проверка от „Медицински надзор“, а шефката на реанимацията д-р Сибила Маринова настоя да бъде проверена цялостната и работа като координатор по донорство, във връзка със спекулации в социалните мрежи.
Директорът д-р Стефан Филев отказа всякакъв коментар за ексхумацията на Христо Денев до приключване на разследването и излизането на резултатите от проверките.

Най-нови

Дневен хороскоп за 9 август 2022: Влюбване за Телците, Девите да внимават с еуфорията

Дневен хороскоп за 9 август 2022 Овен Днес може да сте необикновено подвижни и жизнени. Струва...

Късметче на деня за 8 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 8 август 2022 година Ако се колебаеш, най-добре поискай съвет от свой приятел. Понякога приятелите...

Седмичен хороскоп за 8 – 14 август 2022 година: Несигурност за Близнаците, рискове за Раците

Седмичен хороскоп за 8 - 14 август 2022 година ОвенОвните, женени и с деца, ще имат приятни задължения тази...

Ясно е за кои зодии всичко в живота е на шега

С ежедневните предизвикателства, суматохата и хаоса – не можем да отречем факта, че животът е труден! Докато преминават през ежедневните задължения на...

Лична драма: Безскрупулно измами две жени, сега ще си плати

Беше прекрасен есенен ден и възползвайки се от топлото време, със съпруга ми се разхождахме в града. Разговаряхме за дребни неща, планирахме...

Още интересни публикации