четвъртък, юни 8, 2023

Венци Мицов се изгаври грозно с Бойко: Приех да поема правосъдното министерство

Кирилов бил смлян от пропагандната машина на опозицията

Последно

Мария Габриел родила при каката на Бойко

Единственият син на Мария Габриел и съпруга й Франсоа се е появил на бял свят в болницата,...

Миската от „Барселонагейт“ се появи, носи годежен пръстен

Митичната манекенка Борислава Йовчева, замесена в аферата „Барселонагейт“, излезе на светло след повече от 10 години в...

Лена Бориславова ражда около 15 септември

Лена Бориславова в момента е бременна в 6-ия месец. Това разкри самата тя с...

Вчера гръмна новината, че правосъдният министър Данаил Кирилов е подал оставка. Веднага след това се появи и първа версия защо се е стигнало до това. Междувременно стана ясно, че стяган за поста е професорът по конституционно право и бивш служебен премиер Георги Близнашки. Блиц потърси проф. Близнашки за коментар, но той заяви, че все още не е взел своето решение.

Неочаквано обаче друг човек заяви, че е „приел да поеме правосъдното министерство“. „Скъпи приятели, от тази висока трибуна съм длъжен да кажа, че току що приех да поема правосъдното министерство“, това написа в личния си фейсбук профил Венци Мицов. Ето какво още сподели той с типичното си чувство за хумор (публикуваме думите му без редакторска намеса):

„Уговорката ми с управляващата коалиция е, че ще мога да съвместявам правосъдието и федерацията по художествена гимнастика! Благодаря ви за доверието!!! MAJKA BALGARIQ има нужда от убавец като моя милост!!!“. Припомняме, че заради оставката на Кирилов продуцентът Виктор Димчев пък заяви, че той е станал жертва на пропагандата машина на опозицията.

Димчев: Кирилов бе смлян от пропагандната машина на опозицията! Чакаме следваща жертва

„Данаил Кирилов подава оставка, след като беше смлян от пропагандната машина на опозицията“, това мнение изрази продуцентът и фотограф Виктор Димчев, който от самото начало на протестите в София с панорамни снимки изчислява колко точно хора има на демонстрациите.
„Нямам никакво основание да харесвам този човек, нито да му симпатизирам, след сериите невпечатляващи изяви.

Няма как обаче да не забележа как личността му беше опозорена от хора, които твърдят, че се борят за морал и чест. Същите хора опозоряват когото смогнат, чрез платена графична и вербална пропаганда, серии от акции, мерки и действия, които в крайна сметка превръщат в зеленчук всеки политически противник. Vae victis. Чакаме следваща жертва на харпиите“, написа Димчев в личния си фейсбук профил.

Свиленски шашна с коментар след оставката на Кирилов

Авторът на проекта на Конституция се отрече от нея, подавайки оставка. Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски в „Сутрешен блок“ по БНТ. Според него Данаил Кирилов е основният автор на Конституцията, за когото се предполага, че е нейният идеолог.
„Ако Данаил Кирилов подава оставка и поема отговорността за този калпав проект за Конституция, то от тук нататък отговорността на всеки един народен представител без значение от партийна принадлежност, когато полага тези 120 подписа.

Кирилов поема отговорността за този лош проект, но от тук нататък тези 120 човека ще носят персонална отговорност пред обществото. Облаците вече са над тях“, изтъкна зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“. Според него продължават опитите на премиера Борисов да оцелява. „Сега видяха, че няма 120, на 2 ноември ще видят, че няма 160. Борисове министър-председател през това време. През това време във вашите студия, в други медии не говорим какво се случва в държавата, а дали да бъдат 120, дали да бъде разделен ВСС“, допълни още Свиленски.

По думите му докато се говори за проекта за Конституцията, тол системата отдава нови 130 млн. лв. на частна фирма, когато е трябвало да го прави държавата, а пристанищния канал на пристанище „Варна“ се удълбочава за 350 млн. лв.
„Която и оставка, на който и министър да се подава всеки ден до 2 септември няма абсолютно никакво значение“, каза още Свиленски.

Най-нови

Миската от „Барселонагейт“ се появи, носи годежен пръстен

Митичната манекенка Борислава Йовчева, замесена в аферата „Барселонагейт“, излезе на светло след повече от 10 години в анонимност. „Ретро“...

Лена Бориславова ражда около 15 септември

Лена Бориславова в момента е бременна в 6-ия месец. Това разкри самата тя с публикация в социалните мрежи.

Любимата на Ламбо Ирен Кривошиева раздели имотите със сестра си

Ирен Кривошиева продава 600 декара гори и ниви. Звездата от "В името на народа" ще раздели парите от бъдещата...

Щерката на Кичка Бодурова идва на Черноморието за юбилея си

Кристи-Жаклин Зарпас, дъщерята на Кичка Бодурова, ще отпразнува 30-годишния си юбилей в България това лято. Това разкри именитата й...

Победителят от „Хелс Китчън“ Станислав с горещи разкрития за годеницата си

"Бях много притеснен преди да предложа брак на любимата си Божидара. Едва събрах смелост да направя тази крачка, но...

Още интересни публикации