четвъртък, август 11, 2022

Веселин Марешки заби нож в гърба на Румен Радев: Фигурантът да хвърля оставката незабавно

Президентът обиди стотици хиляди българи на "мутри"

Последно

Председателят на партия „Воля“ Веселин Марешки поиска оставката на президента Румен Радев от трибуната на парламента. В декларация от парламентарната си група той призова държавният глава да се извини на народа и да замълчи, за да не разделя обществото, съобщава 24 часа. Депутатът съзря, че президентът с речите си е обидил протестиращите срещу комунистическия режим през 90-те.

„Президентът, фигурантът в републиката, си позволи да обиди стотиците хиляди български граждани като ги нарече „мутри“. Тези мутри за които той говори бяха създадени и отгледани от БСП, БКП, властвала през 90-те. Когато някой се опитва да се облече в нови дрехи трябва да припомним за дрипите, които носи. Настоявам президентът да се извини на всички български десиденти и на всички хора, които се борят за справедливост и почтеност. Погнусен съм да се изопачава историята ни. Извиняние за народа и оставка, това е.

Или да замълчи, защото с всяко изказване принизява президенстаката институция“, каза Веселин Марешки от трибуната в НС.
Лидерът на „Воля“ призова и за създаване на преходен екип, обединяващ специалисти и професионалисти, които да помогнат България да бъде изведена от кризата и да организаира следващите парламентарни избори.
Ако се създаде експертно правителство обаче от „Воля“ са готови да помогнат с екперти.

„С експери, които българинът веднага да усети по джоба си, с някой който му слага пари в джоба“, каза Марешки, като даде пример за добра своя идея, която правителството е припознала – да се направи верига държавни бензиностанциr.
„Няма да допуснем да бъдем пришивани нито към едните, нито към другите. Няма как да направим жест, с който да ни пришият към БСП и ДПС.“ Така отговори по-късно Марешки на журналистически въпрос как би гласувала партията му на предстоящия вот на недоверие.

Партията на Марешки заговори за импийчмънт на президента още преди седмица

Още преди седмица партията на Веселин Марешки „Воля“ заговори за импийчмънт на президента Румен Радев. Само при такъв вариант депутатите от формацията биха подкрепили готвения от БСП вот на недоверие към третия кабинет на Бойко Борисов, обяви днес депутатът Кръстина Таскова.
Според „Воля“ вотът трябва да върви с пакет от мерки за промяна в цялата система, в т.ч. и с отстраняване на държавния глава. Заявката идва след протеста в четвъртък вечерта, по време на който демонстранти изразиха подкрепа към президента Румен Радев след акцията на прокуратурата в президентството.

БСП и „Воля“ се срещнаха днес, за да се консултират за вота на недоверие заради провала на правителството в борбата с корупцията. БСП смята да внесе искането за оставка на правителството другата седмица.
Засега не е предвидена среща с ДПС, като по непотвърдена информация парламентарната група на Мустафа Карадайъ не се е съгласила на среща. Към момента депутатите от ДПС не са изразявали позиция дали ще подкрепят вота или не.
За да бъде успешен вотът на недоверие, са необходими гласовете на 121 депутати.

Най-нови

Късметче на деня за 10 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 10 август 2022 година Ако почувстваш нужда да поплачеш – направи го. Така ще се...

Дневен хороскоп за 9 август 2022: Влюбване за Телците, Девите да внимават с еуфорията

Дневен хороскоп за 9 август 2022 Овен Днес може да сте необикновено подвижни и жизнени. Струва...

Късметче на деня за 8 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 8 август 2022 година Ако се колебаеш, най-добре поискай съвет от свой приятел. Понякога приятелите...

Седмичен хороскоп за 8 – 14 август 2022 година: Несигурност за Близнаците, рискове за Раците

Седмичен хороскоп за 8 - 14 август 2022 година ОвенОвните, женени и с деца, ще имат приятни задължения тази...

Ясно е за кои зодии всичко в живота е на шега

С ежедневните предизвикателства, суматохата и хаоса – не можем да отречем факта, че животът е труден! Докато преминават през ежедневните задължения на...

Още интересни публикации