петък, август 12, 2022

Високо напрежение в лекарските среди: Ангел Кунчев и Атанас Мангъров се хванаха гуша за гуша

Кунчев ми се обади посред нощ и ми каза да си затварям устата, оплака се Мангъров

Последно

Късметче на деня за 11 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 11 август 2022 година Винаги трябва да показваме на близките...

Късметче на деня за 10 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 10 август 2022 година Ако почувстваш нужда да поплачеш –...

„Нека първо да влезе в отделението по COVID-19, там ще види какво представлява вирусът и как боледуват хората“ – това каза доц. Ангел Кунчев на доц. Атанас Мангъров през ефира на Би Ти Ви тази сутрин.
Думите му бяха реакция на изказване на доц. Мангъров пред камерата на Биляна Гавазова, записала го по-рано. След неколкократно нейно настояване той обяснява как Кунчев му е казал да си затваря устата.

Кунчев ми каза да си затварям устата. Обади ми се посред нощ, аз пътувах с колата, и ми каза, че е единственият, който ме защитава, и по-добре да си затварям устата, обясни Мангъров.
Доц. Кунчев първо се разсмя в студиото на Би Ти Ви, след което обясни, че няма да обсъжда повече казани от Мангъров думи. Той обясни, че е говорил с него да не всява съмнение у хората, тъй като това ги раздвоява и те не знаят какво да правят.

Същевременно доц. Кунчев препоръча хората, особено по-възрастните, да се ваксинират за грип. Ваксините ще бъдат безплатни за всички над 65 г. В момента държавата е заявила 180 000 дози антигрипни ваксини, като ще има и 160 000 дози за свободния пазар.
Според доц. Кунчев те едва ли ще стигнат, но недостиг на антигрипни ваксини имало в цяла Европа.

Неговото мнение е, че децата ще се чувстват по-удобно, ако ходят на училище с шлем, вместо с маска. По думите му родителите на деца със съмнение за коронавирус няма да бъдат карантинирани, а само изследвани. Когато тестовете са при съмнение в организиран колектив – ясла, градина, държавата ще поема цената им.

В момента България е на 19-о място по заболеваемост от 31 страни в Европа. В Испания обаче заболеваемостта е 12 пъти по-голяма.
По-притеснителни са данните за смъртността, тъй като България е на 2-ро място в Европа по смъртност, но на предпоследно на Балканите.

Техническа грешка увеличи броя на починалите от коронавирус у нас

Отново грешка с броя на починалите е допусната в петък в Националната информационна система, която ежедневно публикува данните, предаде dnes.dir.bg.
Там бяха записани 4 починали от коронавирус, а малко по-късно от Министерство на здравеопазването уточниха, че са починали петима.

Починали са жена на 85 г. с хронично неврологично заболяване, жена на 54 г. с онкологично заболяване, мъж на 73 г. със сърдечно заболяване и затлъстяване, жена на 36 г. с хронично неврологично заболяване, мъж на 55 г. със сърдечно заболяване.
Грешката бе забелязана, тъй като общият брой на починалите е отбелязан като 706, а вчера той бе 701. При четирима починали, обявени за деня, е очевидно, че броят им не излиза.

В четвъртък пък са починали петима души, при които е бил доказан COVID-19. В сайта coronavirus.bg е посочена цифрата 4 заради допуснатата техническа грешка от РЗИ-Стара Загора. Общият брой на починалите лица, при които е била установена коронавирусна инфекция, към днешна дата е 706. Изказваме съболезнования на семействата и близките на починалите, съобщават от МЗ.

От ведомството обявиха, че след извършена проверка във връзка с информация в Информационната система за COVID-19 за починал 28-годишен мъж, е установено, че служител на Регионалната здравна инспекция в Стара Загора е допуснал техническа грешка при актуализирането на статуса на пациента. По-рано бе съобщено, че 28-годишен мъж без придружаващи заболявания е починал от коронавирус. Оказа се, обаче, че той е успешно излекуван и изписан след болнично лечение.

Най-нови

Късметче на деня за 11 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 11 август 2022 година Винаги трябва да показваме на близките си любовта си. Кажи „Обичам...

Късметче на деня за 10 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 10 август 2022 година Ако почувстваш нужда да поплачеш – направи го. Така ще се...

Дневен хороскоп за 9 август 2022: Влюбване за Телците, Девите да внимават с еуфорията

Дневен хороскоп за 9 август 2022 Овен Днес може да сте необикновено подвижни и жизнени. Струва...

Късметче на деня за 8 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 8 август 2022 година Ако се колебаеш, най-добре поискай съвет от свой приятел. Понякога приятелите...

Седмичен хороскоп за 8 – 14 август 2022 година: Несигурност за Близнаците, рискове за Раците

Седмичен хороскоп за 8 - 14 август 2022 година ОвенОвните, женени и с деца, ще имат приятни задължения тази...

Още интересни публикации