вторник, септември 19, 2023

Владо Пенев проговори за коронавируса: Заразих се, след като се почесах под носа с мръсни ръце

Белята не е станала на снимките на "Откраднат живот", уточни актьорът

Последно

Гответе се: Експерт с кошмарни прогнози за цените на горивата

Пазарът на горивата е доста динамичен. Но за разлика от първите 6-7 месеца от настоящата година –...

Честито: Унгарци взеха Нургюл за европейското първенство

Най-добрата ни шахматистка Нургюл Салимова ще представя унгарски отбор по време на европейското клубно първенство в албанския...

Ралица Паскалева потъна в земята от срам

Обратите в "Игри на волята" са големи, а най-засегнат от тях се оказа Гатьо.

Актьорът Владо Пенев, който 26 дни се бори с коронавируса, знае точно кога и как се е заразил. Това разкри той в сутрешния блок на Нова тв „Здравей, България“. Той обаче не пожела да уточни мястото, за да не уплаши хората. Но добави, че не е станало на снимките на „Откраднат живот“, нито в театъра.
Заразяването му обаче станало, когато бил с мръсни ръце, защото нямал възможност да си ги измие, но се почесал под носа.

Моля ви, хора, внимавайте! Колкото и леко да е, е доста неприятно, каза Пенев. При него болестта минала леко за неговата възрастова категория. Първата седмица обаче била тежка. Имал всички симптоми – главоболие, отпадналост, температура, загуба на обоняние. Той обясни, че състоянието било такова, че не му било до четене на книги например. Не изгледал и нито един филм.

Актьорът: Беше кошмарно, имаше една седмица, която за мен беше много мъчителна

Актьорът Владимир Пенев пребори Covid-19 след 26-дневно боледуване. Въпреки че твърдят, че е леко, имаше една седмица, която за мен беше много мъчителна, каза той в „Здравей, България“.
Моля ви се хора, внимавайте, каза той и призова да спазват мерките, за да се предпазят от заразяване.

Първата седмица беше наистина кошмар, ужасно главоболие, ужасна отпадналост, съвършено безсилие, нямаш никакво обоняние, нямаш никакъв вкус, сякаш нямаш никаква връзка с реалността и никаква възможност за контрол, разказа актьорът.
Близката приятелка на Владо Пенев – актрисата Мартина Вачкова, също сподели кадър с него в Инстаграм, до който написа:
„Напълно здрав“.

Коронавирусът в България: Депутатите одобриха по-високо обезщетение за безработица

Депутатите одобриха на първо четене минималното обезщетение за безработица да се вдигне от 9 на 12 лв. на ден. Това стана с промени в бюджета на Държавното обществено осигуряване, предложени от правителството като част от мерките в отговор на кризата с коронавируса.
Увеличението се очаква да засегне около 30 хил. души в периода от октомври до края на годината, което ще струва 12 млн. лв.

Агенцията по заетостта планира през септември да се проведат 29 трудови борси в различни населени места, стига да няма усложнения в епидемичната обстановка с коронавируса.
В периода юни-август агенцията организира в териториалните си офиси общо 15 трудови борси, на които 97 фирми са представили близо 500 свободни работни места. Интерес към директните контакти с бизнеса са проявили 695 търсещи работа, които са се запознали на място с условията и изискванията за конкретните длъжности, посочват от Агенцията по заетостта.

За предстоящата учебна година в условията на COVID-19

Ако през предстоящата учебна година дете бъде поставено под карантина като контактно на заразен с коронавирус съученик, членовете на семейството му няма да подлежат на изолация. Това обясни в сутрешния блок на Би Ти Ви главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.
Нямаме случай на човек, отказал изследване при съмнение за коронавирус. Напротив, проблемът е да осигурим на всички желаещи тестване.

До края на седмицата националният оперативен щаб ще предложи прагове, при които да се налагат ограничения, включително затваряне на училища, каза още Кунчев, но даде да се разбере, че в бързоразвиващата се епидемична обстановка фиксирането върху конкретни цифри не е добър подход. По думите му по-добрият вариант е решенията да се взимат от областните щабове за борба с коронавируса.

Най-нови

Честито: Унгарци взеха Нургюл за европейското първенство

Най-добрата ни шахматистка Нургюл Салимова ще представя унгарски отбор по време на европейското клубно първенство в албанския град Дуръс от 30 септември...

Ралица Паскалева потъна в земята от срам

Обратите в "Игри на волята" са големи, а най-засегнат от тях се оказа Гатьо. Той и съотборникът му Цецо...

Арестуваха политик от ПП заради наркотици и крадено Порше

При специализирана полицейска акция в понеделник бе арестуван координаторът на "Продължаваме промяната" в община Ветрино, Пламен Пенев. В наето...

Баба Ванга уплашила Лили Иванова със злокобно предсказание

Лили Иванова е била въвличана в какви ли не сюжетни линии през годините, най-вече покрай възрастта си и годината на раждане, която...

Брутален Сашо Кадиев: Изгаври се яко с Катето Евро

По брутален начин се изгаври с майка си Катето Евро актьорът Сашо Кадиев. Доскорошният водещ на "Преди обед" показа,...

Още интересни публикации