вторник, август 16, 2022

Владо Пенев проговори за коронавируса: Заразих се, след като се почесах под носа с мръсни ръце

Белята не е станала на снимките на "Откраднат живот", уточни актьорът

Последно

Топ 3 на най-студените зодии

Повечето хора смятат за безчувствени онези, които са фокусирани изключително върху себе си и не са особено...

Лична драма: Певицата, която отказа на Тодор Живков, умира в мизерия

В наши дни малко хора си спомнят за поп певицата Маргарита Димитрова. Но в края на 60-те...

Актьорът Владо Пенев, който 26 дни се бори с коронавируса, знае точно кога и как се е заразил. Това разкри той в сутрешния блок на Нова тв „Здравей, България“. Той обаче не пожела да уточни мястото, за да не уплаши хората. Но добави, че не е станало на снимките на „Откраднат живот“, нито в театъра.
Заразяването му обаче станало, когато бил с мръсни ръце, защото нямал възможност да си ги измие, но се почесал под носа.

Моля ви, хора, внимавайте! Колкото и леко да е, е доста неприятно, каза Пенев. При него болестта минала леко за неговата възрастова категория. Първата седмица обаче била тежка. Имал всички симптоми – главоболие, отпадналост, температура, загуба на обоняние. Той обясни, че състоянието било такова, че не му било до четене на книги например. Не изгледал и нито един филм.

Актьорът: Беше кошмарно, имаше една седмица, която за мен беше много мъчителна

Актьорът Владимир Пенев пребори Covid-19 след 26-дневно боледуване. Въпреки че твърдят, че е леко, имаше една седмица, която за мен беше много мъчителна, каза той в „Здравей, България“.
Моля ви се хора, внимавайте, каза той и призова да спазват мерките, за да се предпазят от заразяване.

Първата седмица беше наистина кошмар, ужасно главоболие, ужасна отпадналост, съвършено безсилие, нямаш никакво обоняние, нямаш никакъв вкус, сякаш нямаш никаква връзка с реалността и никаква възможност за контрол, разказа актьорът.
Близката приятелка на Владо Пенев – актрисата Мартина Вачкова, също сподели кадър с него в Инстаграм, до който написа:
„Напълно здрав“.

Коронавирусът в България: Депутатите одобриха по-високо обезщетение за безработица

Депутатите одобриха на първо четене минималното обезщетение за безработица да се вдигне от 9 на 12 лв. на ден. Това стана с промени в бюджета на Държавното обществено осигуряване, предложени от правителството като част от мерките в отговор на кризата с коронавируса.
Увеличението се очаква да засегне около 30 хил. души в периода от октомври до края на годината, което ще струва 12 млн. лв.

Агенцията по заетостта планира през септември да се проведат 29 трудови борси в различни населени места, стига да няма усложнения в епидемичната обстановка с коронавируса.
В периода юни-август агенцията организира в териториалните си офиси общо 15 трудови борси, на които 97 фирми са представили близо 500 свободни работни места. Интерес към директните контакти с бизнеса са проявили 695 търсещи работа, които са се запознали на място с условията и изискванията за конкретните длъжности, посочват от Агенцията по заетостта.

За предстоящата учебна година в условията на COVID-19

Ако през предстоящата учебна година дете бъде поставено под карантина като контактно на заразен с коронавирус съученик, членовете на семейството му няма да подлежат на изолация. Това обясни в сутрешния блок на Би Ти Ви главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.
Нямаме случай на човек, отказал изследване при съмнение за коронавирус. Напротив, проблемът е да осигурим на всички желаещи тестване.

До края на седмицата националният оперативен щаб ще предложи прагове, при които да се налагат ограничения, включително затваряне на училища, каза още Кунчев, но даде да се разбере, че в бързоразвиващата се епидемична обстановка фиксирането върху конкретни цифри не е добър подход. По думите му по-добрият вариант е решенията да се взимат от областните щабове за борба с коронавируса.

Най-нови

Топ 3 на най-студените зодии

Повечето хора смятат за безчувствени онези, които са фокусирани изключително върху себе си и не са особено съпричастни към проблемите на околните,...

Лична драма: Певицата, която отказа на Тодор Живков, умира в мизерия

В наши дни малко хора си спомнят за поп певицата Маргарита Димитрова. Но в края на 60-те и началото на 70-те години...

Фолк звездата Камелия: Животът ми се преобърна с хастара навън

Любимката на няколко поколения фенове има пет албума зад гърба си. Тя е сред най-желаните изпълнители във водещите български клубове. Специално за...

Ваня Щерева откровена до болка: Разделих се с младото си гадже, беше поп-фолк любов

Ваня Щерева разкри в интервю пред Нова телевизия, че връзката й с младото гадже е приключила точно на Нова година и я...

Миролюба Бенатова в най-личната си изповед: Имала съм любови, каквито на хората не се случват и по веднъж

Решаваме да я снимаме на фона на нощния град, защото неведнъж сме виждали лъвската й грива да се подава с камера и...

Още интересни публикации