четвъртък, декември 8, 2022

Внукът на голямата ни лечителка Вера Кочовска наследява дарбата й

По време на бременността на дъщеря й се случили няколко странни събития

Последно

Страшна болест застигна Селин Дион

Селин Дион е диагностицирана със Синдрома на скованата личност (SPS), който кара мускулите й да се напрягат...

Тъжна вест: Почина уважаван писател и журналист от соца

Напусна ни още един от големите майстори на българското художествено слово Валентин Караманчев, съобщиха на БТА от...

Ани Салич се моли на Преподобна Стойна

Тв звездата Ани Салич е потърсила упование в духовната учителка на Баба Ванга – неканонизираната светица Преподобна...

Дъщерята на Вера Кочовска е станала майка на момченце. Десислава смята, че е напълно възможно дарбата на великата пророчица да бъде предадена на нейния син, особено след като по време на бременността й се случили няколко странни събития, при които тя усетила закрилата на Кочовска. „Винаги ми е помагала, когато съм я питала нещо, дори когато, бременна в 9-ия месец, ме ухапа неваксинирано куче и докторите казаха да махна бебето, да направя аборт, послушах вътрешно майка ми и не го направих.

Сега имам бебе, роди се през април, момченце – кръстихме го на мама с нейната буква, казва се Виктор. Благодарна съм на мъжа си, че той избра детето да носи името на майка ми“, споделя щерката на ясновидката, цитирана от retro.bg. „Ако беше жива, мама щеше да стане на 75 години. Имах много силна връзка с нея. Не знам как, но разбрах, че умира. Бях в Шумен и се канех да се прибирам в Плевен след изпитите ми. Прилоша ми много, а това не е характерно за мен, по принцип съм здрав човек. Пих много вода, но имах чувството, че изгарям отвътре.

Легнах си, като реших да не притеснявам майка ми, като ѝ звъня. Половин час по-късно се обади брат ми и ми каза, че тя е починала. В този момент всичко премина. Не помня как съм запалила колата през плач и толкова натисках газта, за да карам бързо, а колата сякаш напук не набираше скорост. По-късно си дадох сметка, че мама ме е пазила да не стане катастрофа“, разказва още Десислава, която продължа да живее със спомените за своята любима майка.

Три в едно: Вера Кочовска имала силата на Джуна, Ванга и Кашпировски

Една от най-известните български лечителки – Вера Кочовска притежавала силите на трима от най-големите световни феномени. Според експерти тя имала биополето на Джуна, била силна ясновидка като Ванга и можела да въздейства от разстояние, подобно на Кашпировски.
Никола Попов е един от най-близките до Вера хора. Той си спомня как личният биограф и мениджър на Джуна идвал у нас, за да търси Кочовска. Той е познат като Виктор Легентов и пристигнал в България, за да се запознае с невиждания феномен.

Руснакът веднага предожил да се направи една публична среща с българката. Въпреки че мероприятието не било обявено шумно, хората, които дошли са хиляди. Събитието се провежда на паметната дата 10 ноември 1989 г. в Плевен. Пред хората Легентов е категоричен – „Вера може всичко и в себе си има силите на Ванга, Джуна и Кашпировски”.
За да не бъдат думите му напразни, той кара Кочовска да направи демонстрация. Вадят случайна жена от публиката, феноменът казва от какво заболяване страда и й прави сеанс. Жената уверява, че се чувства облекчена. После пред хората излиза и непознат господин. За него Вера казва, че има високо кръвно, назовава дори точните му стойности. Веднага правят измерване с апарат и лечителката се оказва напълно права.

Само след няколко минути, през които ръцете й са върху мъжа, кръвното му пада до нормалните стойности.
По-късно Легентов разказва, че в Москва ще се проведе среща на феномени и специалисти. Никола Попов уговаря с кмета на Плевен Вера да бъде командирована там. По това време Попов отива в руската столица, за да представи изложба на рисунки на Илия Бешков и двамата заминават заедно. Гостуват в дома на Легентов. Ръководител на срещата, посветена на паранормалното , бил шефът на Новосибирската академия на науките, акад. Влаил Казначеев. Присъстват и повече от 1200 академици, професори и различни феномени от цял свят. На въпросната среща обаче Джуна не е допусната – според организаторите тя не е достатъчно голям специалист, за да бъде сред световните имена.

На място Вера се запознава и с най-големия специалист по паранормални явления в бившия Съветски съюз – академик Спиркин. Още при първия контакт с него тя му казва, че го боли главата и му предлага помощта си. Спиркин потвърждава диагнозата и Вера мигновено ликвидира болката. Доказаният специалист е поразен. Разказва на българите, че познава лично стотици феномени, Далай Лама, той е довел Джуна в Москва, но е впечатлен от нашенката.
Експертът решава да провери още веднъж възможностите на Вера. Разказва, че има вила край Москва. От библиотеката му в нея липсват няколко книги. Трябвало да назове заглавията им и кой ги е взел. Кочовска започва по ред, като обяснява и на коя лавица са били преди да изчезнат.

Спиркин е любопитен да види и работата й от разстояние. От дома на Легентов набират майката на момиче във Враца. Вера го лекува от доста време без да го вижда. Сенасът започва. Българите дават слушалката на Спиркин, който слуша думите на майката, която му обяснява какво става в момента с детето й, докато Вера изпраща енергията си. Кочовска започва с магията си – казва, че около детето има електроуред, който пречи на полето, че то е облечено с бяла тениска. По-късно майката обяснява, че момиченцето се наклонява назад без да пада. Спиркин е поразен за пореден път. След инфарктните дни в Русия, българите се връщат у нас и отиват в Плевен.

По това време Кочовска още не живее там. Запознават я с тогавашния министър-председател Андрей Луканов. Искат тя да остане в града. Осигуряват й жилище.
Попов си спомня, че Вера имала и своите слабости, които останали скрити за хората. Винаги си харесвала някакви вещи и желаела да станат нейни. С годините се опитвала да превъзмогне това, но така и не успявяла. Когато хората й носели различни вещи за благодарност, тя била истински щастлива, става ясно от думите на Попов.

Най-нови

Тъжна вест: Почина уважаван писател и журналист от соца

Напусна ни още един от големите майстори на българското художествено слово Валентин Караманчев, съобщиха на БТА от Съюза на българските писатели.

Ани Салич се моли на Преподобна Стойна

Тв звездата Ани Салич е потърсила упование в духовната учителка на Баба Ванга – неканонизираната светица Преподобна Стойна. Новинарката...

Германия заплаши да наложи вето над Хърватия, ако България и Румъния останат извън Шенген

Германия и Люксембург заплашиха да наложат вето над Хърватия, ако България и Румъния не бъдат приети в шенгенското пространство, съобщи журналистът Джак...

Избраха Владимир Путин за Неудачник на годината

Авторитетното списание „Политико“ публикува класация на 28-те най-влиятелни личности в Европа. Украинският президент Володимир Зеленски оглави списъка, а руският...

Депутати: Гълъб да слага плувките и плавниците и да идва при удавниците

Депутати от всички парламентарни групи излязоха с остра критика срещу служебния кабинет. Стигна се до искане президентът Румен...

Още интересни публикации