понеделник, декември 5, 2022

Възелът се разплита: И Корнелия Нинова си каза ходила ли е в морския сарай на Доган

Има нова тройна коалиция между ГЕРБ, ДПС и Патриотите, обяви червената лидерка

Последно

Тони Димитрова избухна: Ти, нищожество, не ме е страх от теб

Преди броени дни Силвия Кацарова обяви в профила си в социалните мрежи, че е спечелила важно съдебно...

Ден след като премиерът Бойко Борисов отрече да е ходил в резиденциите на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, и лидерът на БСП Корнелия Нинова направи същото.
Във вторник съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов и съпартийци се опитаха да стигнат до плажа в база „Росенец“, където е т.нар. лятна резиденция на Ахмед Доган, но не бяха допуснати от анонимни охранители, припомня Дневник.

Тогава той обяви: „По моя информация тук идват Корнелия Нинова и Бойко Борисов, за да пазарят политически сделки, за които никога няма да ви съобщят. Една от тях е бъдещо управление, в което ДПС ще играе по-голяма роля, без за това да е потърсена волята на българските граждани“.
Днес от парламентарната трибуна Корнелия Нинова каза, че не е вярно, че е договаряла коалиция между БСП и ДПС. След като нарече Христо Иванов участник в модела на управление на Бойко Борисов, тя каза: „Уважаеми скрити в сенките персони, няма да успеете. Не е вярно – хората помнят“.

После обяви, че от години твърди, че има нова тройна коалиция между ГЕРБ, ДПС и „Обединени патриоти“.
Коментара си по твърденията на Христо Иванов Корнелия Нинова направи в рамките на изказване, че управляващите се опитват да разбият БСП отвътре, за да няма опозиция. Тя каза още, че атакуват и президентската институция.

Лидерът на БСП анонсира три действия на опозицията до края на юни – внасяне на предложение за анкетна комисия, която да провери купуването на акции от Първа инвестиционна банка от държавата; внасяне на предложение за анкетна комисия за несъбраните 700 млн. лв. от хазарт и внасяне на вот на недоверие заради корупцията.

Предизборни в БСП: Няколко звучни шамара за Нинова в Плевен

Звучни политически шамари получи Корнелия Нинова по време на младежката конференция в Плевен този уикенд. Оказа се, че начина, по който е свикнала да действа в своя изгода, при младите социалисти няма как да мине. Първият „шамар“, който получи лидерът на БСП, беше преизбирането за втори мандат на Николай Бериевски. Нинова имаше надежди той да не бъде преизбран и неслучайно в сговор с новия й любимец Борислав Гуцанов, бяха организирали издигането на друг кандидат за председател на младежите – Николай Гочев, който обаче се отказа в 12 без 5.

Вторият шамар за Корнелия Нинова беше огромната подкрепа, която събра Атанас Атанасов, когото тя уволни заедно с още 3-ма политически организатори, заради съмнения, че са близки до Кирил Добрев. Атанасов, който досега беше и организационен секретар на Младежкото обединение, получи най-много гласове за член на НС на младежите. 179 от 194 гласували младежи подкрепиха Атанас Атанасов за втори мандат в ръководството на младежката организация на левицата. Присъствали на конференцията разказват, че в изказването си Атанас Атанасов изрично е подчертал, че Младежкото обединение е обект на интриги от страна на депутати, приближени на Нинова, които са се опитали да вкарат клин в отношенията между младежите, но не са успели.

Той е припомнил и важни позиции, които е заемала младежката организация, като е била спомената и декларацията, с която младежите призоваха Нинова да върне уволнените им другари. Бурни аплодисменти е получило и споменаването на младежките акции по време на карантината, които Нинова се опита да „яхне“ в последния момент, като присъстващите обсъждаха интервютата й по време на карантината, в които обясняваше, че всички акции се случват по нейна инициатива и с нейна помощ.

„Видя, че набираме скорост и реши да се присламчи, но този път не й се получи. Това си бяха акции и инициативи изцяло на младежките организации по места“ – коментираха делегати пред „Труд“. С това знаците към Корнелия Нинова от страна на младежите не спряха и в Националния съвет попаднаха отново знакови младежи, които са заявили открито, че не подкрепят провежданата от нея политика, особено по вътрешнопартийни въпроси.
Присъствали в залата споделиха, че при изказването на Атанасов, Нинова демонстративно си тръгнала. Новината за избраните делегати от страна на младежката конференция, също я заварила неподготвена, тъй като всички те са хора с мнение и не симпатизират на БСП лидерката.

Изобщо уикендът не е бил много приятен за Корнелия Нинова, която се опита да огрее и две важни за левицата конференции – тези в Плевен и Шумен. Надявайки се, че като присъства на място, тя ще бъде единствена номинация за председател на партията. Оказа се обаче, че местните структури нямат никакво намерение да се съобразяват с Нинова и са гласували всички предложени кандидати за председател на БСП. Така номинации имат не само най-голямата заплаха за стола на Нинова Кирил Добрев, но и Красимир Янков, Калоян Паргов, Валери Жаблянов, дори Георги Гергов.
Осъзнавайки неспирното си пропадане, единствената радост за Корнелия Нинова била, че Димитър Дъбов не бил избран за делегат на Конгреса от Шумен. Това предизвиква само снизходителни усмивки у партийците, които са наясно, че Дъбов ще бъде делегат така или иначе предвид дългата му партийна кариера и разпознаваемост в цялата партия.

Най-нови

Седмичен хороскоп за 5 – 11 декември 2022 година: Разходи за Скорпионите, неприятности за Стрелците

Седмичен хороскоп за 5 - 11 декември 2022 година ОвенПрез седмицата от 5 до 11 декември от вас ще...

Тони Димитрова избухна: Ти, нищожество, не ме е страх от теб

Преди броени дни Силвия Кацарова обяви в профила си в социалните мрежи, че е спечелила важно съдебно дело за сагата около авторските...

Диана Димитрова: В НАТФИЗ месеци наред бях психически тормозена от педагог

Едно признание предизвика вълна от реакции в социалните мрежи. В емоционален пост във Facebook тази седмица, актрисата Диана...

Семейството на покойния Косьо Самоковеца се покри в Австрия

Роднините на убития в Амстердам Константин Димитров – Косьо Самоковеца се радват на нов живот извън пределите на България.

Владислав Горанов: Борисов трябва да е премиер – когато имаш Меси, не търсиш Анхел ди Мария

Кабинет с премиер Десислава Атанасова най-вероятно няма да видим, ние премиер си имаме, той се казва Бойко Борисов. Особено...

Още интересни публикации