събота, декември 9, 2023

Възелът се разплита: И Корнелия Нинова си каза ходила ли е в морския сарай на Доган

Има нова тройна коалиция между ГЕРБ, ДПС и Патриотите, обяви червената лидерка

Последно

Ясно е кои са най-доминиращите зодии

В необятното царство на астрологията всеки зодиакален знак се характеризира с различни личностни черти и модели на...

Лична драма: Получих само злоба и завист, никаква благодарност

Завист и злоба! Това получих вместо благодарност! Но всичко по реда си. Сигурна съм, че писмото ми...

Мариан Бачев попиля „Гласът на България“

В "Гласът на България" става все по-горещо, защото големия финал вече чука на вратата. И докато талантите...

Ден след като премиерът Бойко Борисов отрече да е ходил в резиденциите на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, и лидерът на БСП Корнелия Нинова направи същото.
Във вторник съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов и съпартийци се опитаха да стигнат до плажа в база „Росенец“, където е т.нар. лятна резиденция на Ахмед Доган, но не бяха допуснати от анонимни охранители, припомня Дневник.

Тогава той обяви: „По моя информация тук идват Корнелия Нинова и Бойко Борисов, за да пазарят политически сделки, за които никога няма да ви съобщят. Една от тях е бъдещо управление, в което ДПС ще играе по-голяма роля, без за това да е потърсена волята на българските граждани“.
Днес от парламентарната трибуна Корнелия Нинова каза, че не е вярно, че е договаряла коалиция между БСП и ДПС. След като нарече Христо Иванов участник в модела на управление на Бойко Борисов, тя каза: „Уважаеми скрити в сенките персони, няма да успеете. Не е вярно – хората помнят“.

После обяви, че от години твърди, че има нова тройна коалиция между ГЕРБ, ДПС и „Обединени патриоти“.
Коментара си по твърденията на Христо Иванов Корнелия Нинова направи в рамките на изказване, че управляващите се опитват да разбият БСП отвътре, за да няма опозиция. Тя каза още, че атакуват и президентската институция.

Лидерът на БСП анонсира три действия на опозицията до края на юни – внасяне на предложение за анкетна комисия, която да провери купуването на акции от Първа инвестиционна банка от държавата; внасяне на предложение за анкетна комисия за несъбраните 700 млн. лв. от хазарт и внасяне на вот на недоверие заради корупцията.

Предизборни в БСП: Няколко звучни шамара за Нинова в Плевен

Звучни политически шамари получи Корнелия Нинова по време на младежката конференция в Плевен този уикенд. Оказа се, че начина, по който е свикнала да действа в своя изгода, при младите социалисти няма как да мине. Първият „шамар“, който получи лидерът на БСП, беше преизбирането за втори мандат на Николай Бериевски. Нинова имаше надежди той да не бъде преизбран и неслучайно в сговор с новия й любимец Борислав Гуцанов, бяха организирали издигането на друг кандидат за председател на младежите – Николай Гочев, който обаче се отказа в 12 без 5.

Вторият шамар за Корнелия Нинова беше огромната подкрепа, която събра Атанас Атанасов, когото тя уволни заедно с още 3-ма политически организатори, заради съмнения, че са близки до Кирил Добрев. Атанасов, който досега беше и организационен секретар на Младежкото обединение, получи най-много гласове за член на НС на младежите. 179 от 194 гласували младежи подкрепиха Атанас Атанасов за втори мандат в ръководството на младежката организация на левицата. Присъствали на конференцията разказват, че в изказването си Атанас Атанасов изрично е подчертал, че Младежкото обединение е обект на интриги от страна на депутати, приближени на Нинова, които са се опитали да вкарат клин в отношенията между младежите, но не са успели.

Той е припомнил и важни позиции, които е заемала младежката организация, като е била спомената и декларацията, с която младежите призоваха Нинова да върне уволнените им другари. Бурни аплодисменти е получило и споменаването на младежките акции по време на карантината, които Нинова се опита да „яхне“ в последния момент, като присъстващите обсъждаха интервютата й по време на карантината, в които обясняваше, че всички акции се случват по нейна инициатива и с нейна помощ.

„Видя, че набираме скорост и реши да се присламчи, но този път не й се получи. Това си бяха акции и инициативи изцяло на младежките организации по места“ – коментираха делегати пред „Труд“. С това знаците към Корнелия Нинова от страна на младежите не спряха и в Националния съвет попаднаха отново знакови младежи, които са заявили открито, че не подкрепят провежданата от нея политика, особено по вътрешнопартийни въпроси.
Присъствали в залата споделиха, че при изказването на Атанасов, Нинова демонстративно си тръгнала. Новината за избраните делегати от страна на младежката конференция, също я заварила неподготвена, тъй като всички те са хора с мнение и не симпатизират на БСП лидерката.

Изобщо уикендът не е бил много приятен за Корнелия Нинова, която се опита да огрее и две важни за левицата конференции – тези в Плевен и Шумен. Надявайки се, че като присъства на място, тя ще бъде единствена номинация за председател на партията. Оказа се обаче, че местните структури нямат никакво намерение да се съобразяват с Нинова и са гласували всички предложени кандидати за председател на БСП. Така номинации имат не само най-голямата заплаха за стола на Нинова Кирил Добрев, но и Красимир Янков, Калоян Паргов, Валери Жаблянов, дори Георги Гергов.
Осъзнавайки неспирното си пропадане, единствената радост за Корнелия Нинова била, че Димитър Дъбов не бил избран за делегат на Конгреса от Шумен. Това предизвиква само снизходителни усмивки у партийците, които са наясно, че Дъбов ще бъде делегат така или иначе предвид дългата му партийна кариера и разпознаваемост в цялата партия.

Най-нови

Лична драма: Получих само злоба и завист, никаква благодарност

Завист и злоба! Това получих вместо благодарност! Но всичко по реда си. Сигурна съм, че писмото ми ще предизвика доста ядовити коментари...

Мариан Бачев попиля „Гласът на България“

В "Гласът на България" става все по-горещо, защото големия финал вече чука на вратата. И докато талантите мерят гласови възможности и артистично...

Бившите колеги на Сашо Кадиев бесни след неочакваното му решение

Сашо Кадиев наскоро напусна "Преди обед" и bTV, след като бе едно от лицата му в последните 12 години - период, който...

Дунев побесня след „Игри на волята“: Гатьо искаше да ми счупи кръста

"Игри на волята" свърши, големият победител е Иван Рълев, но разплитането на редица интриги тепърва ще вижда бял свят след коментарите, които...

Спомени от соца: Как празнувахме Нова година тогава

По времето на социализма или както разговорно се казва „соца“, основният декемврийски празник беше отбелязването на Нова година. Празнуването на Коледа ставаше...

Още интересни публикации