вторник, септември 19, 2023

В БСП се размечтаха: Кирчо Добрев бил готов за постовете и на Бойко, и на Нинова

Да, имам готовност да се кандидатирам, обяви партиецът

Последно

Късметче на деня за 19 септември 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 19 септември 2023 година "Ако приемете с радост това, което...

140 години от рождението на феномена Преподобна Стойна, куп звезди търсят спасение в храма й

140 години от рождението на Преподобна Стойна – светицата на българския народ, се навършиха на 9 септември.

Линда лична готвачка на Асен Василев

С тайно парти в тесен приятелски кръг 46-ия си рожден ден е отбелязал в събота Асен Василев.

„Да, имам готовност да се кандидатирам за лидер на БСП. Мога да обединявам и консолидирам партията, мога да използвам потенциала и да спечелим следващите избори.“
Така Кирил Добрев отговори на въпрос в интервюто си за БТВ дали ще се кандидатира за лидер на БСП и обяви за първи път, че влиза в битката за лидер.

Кирил Добрев е готов не само да бъде лидер на БСП, но и министър-председател. „Готов съм да бъде не само лидер на опозицията, но съм готов да събера всички онези, които искат по-добра България, не само да свалим ГЕРБ. Готов съм да управлявам с таланта на цялата нация“, отсече той.

По думите му БСП винаги е готова за избори и вътрешнопартийната ситуация се решава за миг. Добрев не го притеснява кондицията на БСП, защото когато стартира предизборната кампания за нов лидер, всички започвали да работят заедно.
Добрев си представя всички кандидати за лидер на столетницата като част от цял отбор, който убеждава обществото, че „можем да бъдем по-добри от ГЕРБ“.

Първото нещо, което разминава Нинова и Добрев, е познаването на партията – „Нинова не полага усилия да я разбере„.
БСП е жив организъм, който има нужда от отношение. Не усетих през тези години партията да й е мила. Нинова през тези години по един и същи начин мачка без значение дали е министър от ГЕРБ, или общински председател, категоричен бе Добрев.

За тези години, въпреки неговите опити, БСП тръгнала в друга „деструктивна посока“ и към агресия. Ние виждаме действията, когато нямаме външен враг, ние търсим с кого да се скараме в партията. Това е непрекъснато люлеене на лодката, посочи Добрев.
За него е важно партията да бъде успокоена и да даде кауза на обществото – да изберат БСП, а не друг политически проект.

С каране и биене на барикадата, ние не ставаме онзи предвидим партньор, който хората искат да изберат, подчерта Добрев.
Добрев няма личен проблем с Корнелия Нинова. Той вярвал, че преди 4 години тя е била избираемият лидер и била като адреналин за БСП. Сега обаче имало нужда от промяна и обща цел.

„Не казвам, че съм ангел, нито демон или съм най-добрият, но знам, че съм верният човек на вярното място“, аргументира се Добрев.

Кирил Добрев заяви за себе си, че няма нито един ден държавна служба. През целия си живот е разпределял лични и кредитни средства. Нито с една стотинка не съм натежал на БСП и хората, с които съм работил знаят какво съм правил за партията, коментира той критиките, че се оформя като някакъв тъмен субект.

Гергов: Нинова трябва да си ходи, вредна е за партията и за България

Корнелия Нинова трябва да си ходи, тя е вредна за партията, вредна е и за България.
Това заяви Георги Гергов преди пленума на столетницата. Алтернатива винаги има, отсече той, но не каза дали алтернативата в БСП е Кирил Добрев.
За него в лявата партия алтернатива винаги има. Гергов иска да види какво ще реши пленумът и какви ще са дискусиите и тогава ще прецени дали да подкрепи подписката за допитване до народа за сваляне на властта.

Янаки Стоилов иска по-радикални мерки, отколкото предлаганата от лидера всенародна подписка за събаряне на властта.
Имаме много контекстни въпроси, за които да протестираме, изтъкна той преди днешния пленум. Не можем да чакаме събирането на някакви подписи, трябвало преди това да има действия, които водят до развръзка, смята социалистът.

За него левицата трябва да е в състояние да организира такива протести до оставка на правителството. Той очаква да се постави на обсъждане решението за провеждането на спрял избор на лидер и за провеждане на Конгрес, взето на подпис. Стоилов се опасява, че има опасност червените да затънат в процедурните въпроси и да изпуснат съществените.

Най-нови

140 години от рождението на феномена Преподобна Стойна, куп звезди търсят спасение в храма й

140 години от рождението на Преподобна Стойна – светицата на българския народ, се навършиха на 9 септември. В храма...

Линда лична готвачка на Асен Василев

С тайно парти в тесен приятелски кръг 46-ия си рожден ден е отбелязал в събота Асен Василев. Министърът на...

Антония Петрова показа новото Ферари за 1,2 млн. лева

Както писахме в началото на месеца, Антония и Ивайло Батинкови имат чисто ново червено, спортно "Ферари" в гаража си.

Валерия от „Ергенът“: Аз съм вечната булка

"Вечната булка". Като такава се самоопредели победителката в последния сезон на "Ергенът" Валерия. Кучелюбката публикува любопитен...

Глория на романтичен уикенд с младото си гадже Добри в Италия

В италианска романтика се потопиха през уикенда Глория и младото й гадже Добромир. Двамата се усамотиха в красивото Позитано,...

Още интересни публикации