неделя, декември 4, 2022

В БСП се размечтаха: Кирчо Добрев бил готов за постовете и на Бойко, и на Нинова

Да, имам готовност да се кандидатирам, обяви партиецът

Последно

Коментатор спомена забраненото от Ердоган име на Хакан Шукур, уволниха го на полувремето

Коментаторът на турската национална телевизия TRT Бакир Бакирчигил бе сменен на пулта на полувремето на мача от...

Лекарите спряха битката с рака на Пеле, Краля на футбола живее последните си дни

Краля на футбола Пеле може би живее последните дни от живота си. Той е...

Румен Радев тропна по масата: Наши граничари гинат за еврограницата, Марк Рюте е циничен

Президентът Румен Радев отправи едно от най-острите дипломатически послания, откакто е начело на "Дондуков" 2.

„Да, имам готовност да се кандидатирам за лидер на БСП. Мога да обединявам и консолидирам партията, мога да използвам потенциала и да спечелим следващите избори.“
Така Кирил Добрев отговори на въпрос в интервюто си за БТВ дали ще се кандидатира за лидер на БСП и обяви за първи път, че влиза в битката за лидер.

Кирил Добрев е готов не само да бъде лидер на БСП, но и министър-председател. „Готов съм да бъде не само лидер на опозицията, но съм готов да събера всички онези, които искат по-добра България, не само да свалим ГЕРБ. Готов съм да управлявам с таланта на цялата нация“, отсече той.

По думите му БСП винаги е готова за избори и вътрешнопартийната ситуация се решава за миг. Добрев не го притеснява кондицията на БСП, защото когато стартира предизборната кампания за нов лидер, всички започвали да работят заедно.
Добрев си представя всички кандидати за лидер на столетницата като част от цял отбор, който убеждава обществото, че „можем да бъдем по-добри от ГЕРБ“.

Първото нещо, което разминава Нинова и Добрев, е познаването на партията – „Нинова не полага усилия да я разбере„.
БСП е жив организъм, който има нужда от отношение. Не усетих през тези години партията да й е мила. Нинова през тези години по един и същи начин мачка без значение дали е министър от ГЕРБ, или общински председател, категоричен бе Добрев.

За тези години, въпреки неговите опити, БСП тръгнала в друга „деструктивна посока“ и към агресия. Ние виждаме действията, когато нямаме външен враг, ние търсим с кого да се скараме в партията. Това е непрекъснато люлеене на лодката, посочи Добрев.
За него е важно партията да бъде успокоена и да даде кауза на обществото – да изберат БСП, а не друг политически проект.

С каране и биене на барикадата, ние не ставаме онзи предвидим партньор, който хората искат да изберат, подчерта Добрев.
Добрев няма личен проблем с Корнелия Нинова. Той вярвал, че преди 4 години тя е била избираемият лидер и била като адреналин за БСП. Сега обаче имало нужда от промяна и обща цел.

„Не казвам, че съм ангел, нито демон или съм най-добрият, но знам, че съм верният човек на вярното място“, аргументира се Добрев.

Кирил Добрев заяви за себе си, че няма нито един ден държавна служба. През целия си живот е разпределял лични и кредитни средства. Нито с една стотинка не съм натежал на БСП и хората, с които съм работил знаят какво съм правил за партията, коментира той критиките, че се оформя като някакъв тъмен субект.

Гергов: Нинова трябва да си ходи, вредна е за партията и за България

Корнелия Нинова трябва да си ходи, тя е вредна за партията, вредна е и за България.
Това заяви Георги Гергов преди пленума на столетницата. Алтернатива винаги има, отсече той, но не каза дали алтернативата в БСП е Кирил Добрев.
За него в лявата партия алтернатива винаги има. Гергов иска да види какво ще реши пленумът и какви ще са дискусиите и тогава ще прецени дали да подкрепи подписката за допитване до народа за сваляне на властта.

Янаки Стоилов иска по-радикални мерки, отколкото предлаганата от лидера всенародна подписка за събаряне на властта.
Имаме много контекстни въпроси, за които да протестираме, изтъкна той преди днешния пленум. Не можем да чакаме събирането на някакви подписи, трябвало преди това да има действия, които водят до развръзка, смята социалистът.

За него левицата трябва да е в състояние да организира такива протести до оставка на правителството. Той очаква да се постави на обсъждане решението за провеждането на спрял избор на лидер и за провеждане на Конгрес, взето на подпис. Стоилов се опасява, че има опасност червените да затънат в процедурните въпроси и да изпуснат съществените.

Най-нови

Лекарите спряха битката с рака на Пеле, Краля на футбола живее последните си дни

Краля на футбола Пеле може би живее последните дни от живота си. Той е бил преместен в отделението за...

Румен Радев тропна по масата: Наши граничари гинат за еврограницата, Марк Рюте е циничен

Президентът Румен Радев отправи едно от най-острите дипломатически послания, откакто е начело на "Дондуков" 2. В коментар заради решението...

6 зодии ще намерят щастието през декември

РАКТова е вашият шанс да влезете в собствената си емоционална сила. Вие сте воден знак, което означава, че сте надарени с изострено...

С тази молитва на Духа ще забравим несгодите

Една изключително силна молитва на Духа:„Господи, Боже наш, да дойде Твоят благ Дух и да обгърне нашия дух в Своите обятия. Да...

Деси Цонева скандализира с интимни признания (Снимки)

На Деси Цонева й доскуча и направи такава мощна серия от интимни признания, които нагорещиха до червено последователите й в социалните мрежи....

Още интересни публикации