събота, декември 9, 2023

В Русия нарекоха легендата Исинбаева „западна марионетка“

Последно

Ясно е кои са най-доминиращите зодии

В необятното царство на астрологията всеки зодиакален знак се характеризира с различни личностни черти и модели на...

Лична драма: Получих само злоба и завист, никаква благодарност

Завист и злоба! Това получих вместо благодарност! Но всичко по реда си. Сигурна съм, че писмото ми...

Мариан Бачев попиля „Гласът на България“

В "Гласът на България" става все по-горещо, защото големия финал вече чука на вратата. И докато талантите...

Подобно на казуса със Сергей Бубка в Украйна, Русия също е на път да зачеркне завинаги световната легенда Елена Исинбаева.

Лекоатлетката е в центъра на вниманието на руската общественост и особено на политиците, които вече открито я наричат „западна марионетка“.

Исинбаева е част от Международния олимпийски комитет (МОК) от седем години, който същевременно разкритикува страната й за нахлуването в съседна Украйна.

Тя смени жителството си изведнъж, въпреки че преди години открито подкрепяше кампанията на тогавашния кандидат за президент на родината й Владимир Путин.

Тази нейна стъпка да отиде да живее свободно в Испания не се харесва на по-влиятелните й сънародници, тъй като те я приемат като бягство и неподкрепа към каузата на Русия във войната.

„Исинбаева издържа изпита за западна марионетка.

Всички са сигурни, че всичко, което тя прави, е това да търси политическото крило на МОК.

Елена Исинбаева

От отмяната на военната служба в Русия, от коригирането на профилните снимки в социалните медии, за да отговарят на Запада, до изтриването на снимки на президента Владимир Путин.

За седем години в МОК тя никога не се застъпи за руския спорт“, каза политикът Роман Терюшков по неин адрес, цитиран от руски медии.

Легендарната руска състезателка живее в Испания и няма никакво намерение да се връща в родната Русия, особено след критиките за руската агресия срещу Украйна.

Иначе тя има почетното звание майор от руската армия, като награда за всички спортни успехи в своята кариера.

От месеци насам обаче в Русия се обсъжда отнемането на военните й почести.

Най-нови

Лична драма: Получих само злоба и завист, никаква благодарност

Завист и злоба! Това получих вместо благодарност! Но всичко по реда си. Сигурна съм, че писмото ми ще предизвика доста ядовити коментари...

Мариан Бачев попиля „Гласът на България“

В "Гласът на България" става все по-горещо, защото големия финал вече чука на вратата. И докато талантите мерят гласови възможности и артистично...

Бившите колеги на Сашо Кадиев бесни след неочакваното му решение

Сашо Кадиев наскоро напусна "Преди обед" и bTV, след като бе едно от лицата му в последните 12 години - период, който...

Дунев побесня след „Игри на волята“: Гатьо искаше да ми счупи кръста

"Игри на волята" свърши, големият победител е Иван Рълев, но разплитането на редица интриги тепърва ще вижда бял свят след коментарите, които...

Спомени от соца: Как празнувахме Нова година тогава

По времето на социализма или както разговорно се казва „соца“, основният декемврийски празник беше отбелязването на Нова година. Празнуването на Коледа ставаше...

Още интересни публикации