вторник, август 9, 2022

Георги Марков изтреби рибата: Бойко да почерпи, пак ще победи

Борисов иска ДАНС да открие "доброжелателите" на клетника Румен Радев

Последно

Георги Марков направи интересна прогноза в личния си профил във Фейсбук. Публикуваме я без редакторска намеса.

I БСП направи световен рекорд по партийни форуми. В резултат парламентарната група се разпадна.

II ДПС нападна по ориенталски една българска майка, напомни за депесарщината, обръчите от фирми и паралелната държава.

III Бай Радан и Христо накараха цялата европейска десница да гласува за Бойко. Те останаха при Истамбулската конвенция и македонското малцинство.

IV Радев прати във фризера конституционния проект. Колкото по-дълго, толкова по-добре за Бойко.

V Протестът освини София и историческа България.

Бойко, слизай от джипката да почерпиш, ти вече победи!

Премиерът: Над 2 млн. възрастни хора ще получат допълнителни 50 лв. към пенсиите си и за месец ноември

Над 2 млн. възрастни хора ще получат допълнителни 50 лв. към пенсиите си и за месец ноември. Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“.
„За целта отпускаме близо 106 млн. лв. по бюджета на ДОО. Допълнителната сума ще се изплаща на всички пенсионери, независимо от размера на техните месечни възнаграждения. Вече поехме ангажимент месечната добавка към пенсиите да остане до месец март 2021 г. и го изпълняваме.

В същото време предлагаме от догодина минималната пенсия да стане 300 лв, а от юли вдигаме всички пенсии с 5%. Грижата за възрастните хора е наш дълг и неотменен ангажимент. Дължим на пенсионерите достойни старини и те могат да разчитат на нашата подкрепа!“, заяви Борисов.
„Отпускаме и близо 23 млн. лв. за подобряване на инфраструктурата на ГКПП – Златарево, ГКПП – Калотина и ГКПП – Кулата. Целта е пунктовете да отговарят на необходимите изисквания за качество и да се облекчи преминаването на хората през тях“, допълни премиерът.

Борисов иска ДАНС да открие „доброжелателите“ на Румен Радев

Възложих на ДАНС и ДАР да проверят кои са тези „доброжелатели“, които искат да елиминират действията на правителството и на президента и да попречат на нещо, което е толкова важно за България“. Това заяви премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание по повод думите на президента Румен Радев, че негови „доброжелатели“ са прекъснали преждевременно международната му визита в естонската столица Талин, цитиран от своя пресцентър.

Припомняме, след изненадващото си по-раншно завършване на официалната визита в Талин президентът Румен Радев на 20 октомври 2020 г. обвини „своите доброжелатели“ в активно мероприятие. Той заяви, че нито той самият, нито някой от делегацията, нито журналистите са били поставени под карантина в Естония. В Естония Радев прие домакинството на инициативата „Три морета“ от естонския си колега Керсти Калюлайд.
Радев потвърди, че от началото на кризата с Covid-19 стриктно е спазвал всички здравни мерки и не е възниквал проблем.

Днес, 21 октомври, вицепремиерът Томислав Дончев отрече участие на властта в казуса с карантината на държавния глава Румен Радев и прекъсването на визитата му в Естония.
„Ако някой е подценил темата с карантината, не е наш проблем“, каза Борисов и изрази надежда да няма повече спекулации по темата.
Абсолютно всичко, което България трябваше да направи от страна на правителството е направено, така че не мога да приема каквато и да е критика, че не подкрепяме инициативата „Три морета“, заяви Борисов.

Премиерът напомни, че още през август месец на срещата си в Блед със заместник помощник държавния секретар на САЩ Матю Бойс е изтъкнал ангажираността на правителството по темата.
„Уверихме нашите партньори – 11 европейски държави, в пълната готовност на България да участва и с финансиране, и с проекти“, добави още Борисов.
От Министерския съвет акцентират, че България е шестата страна, която участва финансово в инициативата, след като на 2 септември правителството взе решение България да участва с 20 милиона евро в Инвестиционния фонд към инициативата „Три морета“.
Националната координация на формата от българска страна също е на много високо ниво като отговорността за това е дадена на вицепремиера Екатерина Захариева.

„България вече реално работи по тази инициатива – с 20% закупуване на акции от терминала за втечнен газ в Александропулис. В момента на пълни обороти се работи по газовата връзка Юг-Север, която присъединява пристанището в Александропулис с нашата газопреносна мрежа и през нея ние можем да транспортираме газ на Север, на Запад, във всички посоки. Подготвили сме газохранилищата. Разширяваме за втечнен газ“, каза Борисов.
Според думите му тук не е само газовите връзки, тук са магистралите, жп линиите, интернет свързаност на целия регион, суперкомпютъра, който януари месец ще влезе в действие.

„Подготвихме абсолютно всичко необходимо за посещението на президента Радев в Естония и за домакинството на България в инициатива догодина. Нещо повече – на този ден, когато президентът Радев беше в Естония, по телефона се обади заместник-държавният секретар Кийт Крач, който още веднъж благодари и още веднъж потвърдихме пълното съдействие и ангажираност на България в тази инициатива“, заяви премиерът Бойко Борисов и напомни, че Росен Плевнелиев е първият български президент, който присъедини България в тази инициатива.

Най-нови

Късметче на деня за 8 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 8 август 2022 година Ако се колебаеш, най-добре поискай съвет от свой приятел. Понякога приятелите...

Седмичен хороскоп за 8 – 14 август 2022 година: Несигурност за Близнаците, рискове за Раците

Седмичен хороскоп за 8 - 14 август 2022 година ОвенОвните, женени и с деца, ще имат приятни задължения тази...

Ясно е за кои зодии всичко в живота е на шега

С ежедневните предизвикателства, суматохата и хаоса – не можем да отречем факта, че животът е труден! Докато преминават през ежедневните задължения на...

Лична драма: Безскрупулно измами две жени, сега ще си плати

Беше прекрасен есенен ден и възползвайки се от топлото време, със съпруга ми се разхождахме в града. Разговаряхме за дребни неща, планирахме...

Зуека се отпусна в Испания, стана неузнаваем (Снимка)

Зуека напусна България, установи се в Испания и явно начина му на живот там много му се отразява. Как точно - оставяме...

Още интересни публикации