четвъртък, декември 1, 2022

Георги Христов се оказа социално слаб, живее с 5 лева на ден

Естрадната легенда изкарал само 2 хиляди за цяла година

Последно

Велко Кънев помни до края си последните думи на умиращия Апостол Карамитев

Mлад актьор. Талантлив. Нахъсан. Изиграва ролята си на сцената. Брилянтно. Откроява се от всички колеги.

Пуснат в София фиш за 2,60 донесе 5,7 милиона лева от тотото

България има своя нов милионер от тотото. В 95-ия тираж някой е познал и...

Филип бесен след финала на „Игри на волята“

Любимецът на зрителите в "Игри на волята" Филип бил бесен след финала на шоуто. Инженерът си тръгва...

До просешка тояга го е докарал естрадният ас Георги Христов, поне според счетоводните отчети на фирмата му в Търговския регистър.

От документацията става ясно, че за година изпълнителят на „Черно и бяло“ е успял да изкара едва скромните 2000 лева доходи.

Ако това са единствените пари, с които певецът е принуден да оцелява, то означава, че ще разполага в най-добрия случай с по 5 лева на ден, за да преживява и посреща нуждите си.

Автоматично това го приравнява към категорията на социалното слабите хора у нас, но едва ли положението му е такова, съмняват се негови колеги.

В естрадната гилдия от десетилетия е практика звездите да не декларират всичките си доходи пред държавата, за да не плащат данъци върху хонорарите, които изработват.

Точно това е причината мнозина от тях да имат проблеми с пенсионирането си и загубения си стаж, тъй като още по времето на социализма не са отчитали всички приходи, които получават, а са ги вземали „под масата“.

Някои пък съвсем умишлено предпочитат да не са изрядни платци.

Преди години най-големите имена в естрадата – Лили Иванова и Васил Найденов, бяха задлъжнели със стотици хиляди левове към НАП именно защото не декларираха изрядно доходите си и не плащаха данъците към тях.

Не е изключено Христов да процедира по същата схема, коментират негови колеги, на които им се струва невъзможно певецът да живее с по 2 бона годишно.

„Само един чифт негови обувки струват толкова“, допълват те.

В интерес на истината в последните няколко години кариерата на Христов бе в застой, но през изминалото лято той направи няколко големи концерта в различни градове из България, които пожънаха успех и събраха многолюдна публика.

На 10 ноември пък му предстои грандиозен спектакъл в Зала 1 на НДК, за който билетите започват на цени от 30 и достигат до 100 лева за ВИП пропуските.

До момента гласовитият певец е успял да разпродаде повече от две трети от залата, но все още се намират свободни билети.

Само от концерта си там, ако успее да напълни НДК до дупка, Христов ще изкара над 180 хиляди лева.

С тях ще трябва да се разплати с екипа си и да поеме наема на залата, в случай че няма спонсор, който да е покрил този разход вместо него.

Певецът е сред малцината в музикалните среди, които никога не са се жалвали от финансовото си положение, макар да е най-големият „бедняк“ по документи.

В същото време избухливият изпълнител живее в палат в полите на Витоша и притежава луксозна хасиенда до брега на морето в Гърция – имоти, с каквито малко негови колеги могат да се похвалят.

Най-нови

Пуснат в София фиш за 2,60 донесе 5,7 милиона лева от тотото

България има своя нов милионер от тотото. В 95-ия тираж някой е познал и шестте числа, изтеглени в играта...

Филип бесен след финала на „Игри на волята“

Любимецът на зрителите в "Игри на волята" Филип бил бесен след финала на шоуто. Инженерът си тръгва супер ядосан от плажа, където...

Валери Йорданов: Страхувам се за живота си, ще съдя директора на Народния театър

"Цяла нощ не съм спал и на сутринта бях в болница с 27,3 кръвна захар. Извадил съм си...

Васко Кръпката: Срам ме е, че гоним украинци

"Срам ме е от всичко това. Оказа се, че целият нормален свят помага на Украйна по всякакъв начин, само нашата държава шикалкави...

В Катар пращат на съд бившата Мис Хърватия (снимки)

Ивана Кнол не се смущава от критиките, които получи, след като се появи с много провокативни тоалети в Катар страна с мюсюлмански...

Още интересни публикации