понеделник, август 8, 2022

Глас народен: На море в Гърция или тихото отмъщение на българите

Предозиране: Ангелкова посрещна с рози и без маска първите туристи

Последно

Късметче на деня за 8 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 8 август 2022 година Ако се колебаеш, най-добре поискай съвет...

Ясно е за кои зодии всичко в живота е на шега

С ежедневните предизвикателства, суматохата и хаоса – не можем да отречем факта, че животът е труден! Докато...

Въпреки всекидневните дъждове лятото дойде. И веднага започнаха задръстванията по КПП-тата с Гърция. На фона на скандала със странно изглеждащата подпорна стена на свлачището в Алепу народът брутално игнорира призивите на министъра на туризма Ангелкова и българските хотелиери да се избере Българското черноморие, пише читателката навестник „Ретро“ Соня Косева от София. Някои в нета вече го наричат бетономорие. И се юрна към гръцкото крайбрежие.

Така по нашите курорти все още не могат да разберат ще има ли сезон, или не. Говори се, че много от хотелите дори не смятат да събират екипи и да отварят въобще. Управляващите игнорираха идеята за раздаване на ваучери на големи групи от работещи. А това можеше да излъже някого и да помогне на туризма. Сезонът, ако не бъде нулев, със сигурност ще бъде много слаб, както се казва, едва кретащ.

Това е тихото българско отмъщение. За него не се изисква някаква организация, просто хората махат с ръка презрително и си стягат багажа за чужбина. Така загърбват слабостите и дори пороците в обслужването. Загърбват шашмите с храната в олинклузива и мърморещите келнери, които гледат с гняв как хората се съобразяват с бюджета си. Същите, които се чудят как да те ударят я в сметката, я в цената дори на една бутилка с минерална вода.

Българите бягат от стаите тип кибритена кутийка, в която няма място за една двойка, да не говорим за семейство с две деца примерно. Бягат от нечистите чаршафи и куп други неуредици. След много спорове и приказки дори не се реши проблемът с шезлонгите и чадърите на плажа. Уж навсякъде щяха да бъдат безплатни, накрая зорлем кандисаха собствениците на двадесетина плажа от над 130. Затова и пътят към Гърция е открит.

Предозиране: Ангелкова посрещна с рози и без маска първите туристи

Първите за сезона 189 чуждестранни туристи, които ще почиват в „Слънчев бряг“ и околните курорти, бяха посрещнати лично от министъра на туризма Николина Ангелкова и кмета на Бургас Димитър Николов с рози и подаръци. Летовниците кацнаха от Амстердам в петък, уточнява „Дневник“. По този повод общината в Бургас публикува на сайта си снимки с пристигащите чужденци с маски и възторжените им посрещачи без маски, ако не броим дама в народна носия, която си я държи спусната под брадичката.

В радостното съобщение, публикувано на сайта на общината, се казва:
Пасажерите бяха посрещнати от министъра на туризма Николина Ангелкова, кмета на Бургас Димитър Николов, директора на Летище Бургас Георги Чипилски и туроператорски компании. Церемонията по посрещането на туристите премина според старите български традиции. Всеки от гостите получи подарък български сувенири и червена роза, символ на страната ни.“

Сърдечното посрещане рязко контрастираше с призивите на лекарите за дистанция и изолация заради пика на епидемията от коронавирус, в който се намира страната ни. Уважаваният паразитолог проф. Тодор Кантарджиев призова в интервю за „Фокус“ хората да избягват физически досег при срещи. „Много са ми смешни някои, като тръгнат да се ръкуват!“, заяви той и даде пример с Югоизточна Азия – „там, когато се видят хората, се покланят, което свидетелства уважение“. Българските посрещачи обаче очевидно не бяха инструктирани да се покланят.

Пак в петък репортаж на „Ройтерс“ показа тъжна картина в Слънчев бряг – празни плажове и хотели. „Най-големият черноморски курорт на България, прочут с бурния си нощен живот и препълнена с хора крайбрежна зона, днес е призрачен град„, пише медията и цитира местни хора, че дори при Чернобилската авария не е било такава пустош.
По същото време колоната от коли с туристи, желаещи да влязат от България в Гърция, достигна 2 км на граничния пункт Кулата, въпреки че от другата страна не ги чакаха министри и кметове с подаръци.

Най-нови

Седмичен хороскоп за 8 – 14 август 2022 година: Несигурност за Близнаците, рискове за Раците

Седмичен хороскоп за 8 - 14 август 2022 година ОвенОвните, женени и с деца, ще имат приятни задължения тази...

Ясно е за кои зодии всичко в живота е на шега

С ежедневните предизвикателства, суматохата и хаоса – не можем да отречем факта, че животът е труден! Докато преминават през ежедневните задължения на...

Лична драма: Безскрупулно измами две жени, сега ще си плати

Беше прекрасен есенен ден и възползвайки се от топлото време, със съпруга ми се разхождахме в града. Разговаряхме за дребни неща, планирахме...

Зуека се отпусна в Испания, стана неузнаваем (Снимка)

Зуека напусна България, установи се в Испания и явно начина му на живот там много му се отразява. Как точно - оставяме...

Драмата приключи: Мария показа какви са отношенията ѝ с Миро (Снимка)

Поп фолк дивата Мария май го раздава много оборотна, щом все прави така, че мъжът й да остава при нея, въпреки дрязгите...

Още интересни публикации