вторник, август 16, 2022

Горещи вести: Организаторите на протестите зоват за национална стачка

Оставката на главния прокурор е задължително условие, защото той преследва инакомислещите и е бранител на „своите" олигарси

Последно

Топ 3 на най-студените зодии

Повечето хора смятат за безчувствени онези, които са фокусирани изключително върху себе си и не са особено...

Лична драма: Певицата, която отказа на Тодор Живков, умира в мизерия

В наши дни малко хора си спомнят за поп певицата Маргарита Димитрова. Но в края на 60-те...

Протестиращи граждани започнаха да се събират пред президенството още към 16.00 часа. Все още присъствието им е слабо, но се очаква по-късно броят им да се увеличи. Днес е пети ден на антиправителствените протести в страната.

Тримата критици на властта, които оганизираха първия протест на 10-и юли, призоваха гражданите да вдигнат национална стачка.

Арман Бабикян, адв. Николай Хаджигенов и проф. Велислав Минеков публикуваха „възвание“, в което обясняват защо предлагат трансформация на протестните действия:

„Вчера оповестихме трите основни цели на протеста: 1. Оставка на правителството, 2. Оставка на Гешев, 3. Велико народно събрание (нова Конституция), 4. Дистанционно гласуване. (електронно и хартиено по пощата). Последното ако не се приеме, тутакси го заменяме с оставка на съществуващото НС“, написаха тримата, които са известни „Отровното трио“ в коментарно тв предаване.

Триото дава и пояснения за исканията:
„Оставката на главния прокурор е задължително условие, доколкото последният е влезнал в ролята на инквизитор и палач за неудобните и инакомислещите. Също така е бранител на „своите“ олигарси или казано иначе „шишипазител“.
Новата конституция е задължително условие, доколкото ще ни се наложи да съградим държавата и демокрацията от начало и за целта ни е нужда здрава и добра основа, стъпало на което да стъпим.“

Бабикян, Хаджнигенов и Минеков смятат, че е необходим още по-сериозен граждански отпор, защото „разходките по паветата не просто разпиляват енергията на протестиращите, но и нямат полезно действие“.

„Преследвайки драстична промяна на статуквото ще правим различни неща. Нека покажем силата си на площада и площадите в цялата страна“, призовават тримата. Те насрочват пореден протест днес след 15.30 ч. пред президенството, на който ще обявят целите и задачите на националната стачка, пише segabg.com.

„Осигурете начин да вземете ефективно участие в стачни действия, като минимум ще отсъствате от работа няколко дни. Подгответе се за отпуска или друг начин да отсъствате от работа. Помислете как бихте могли да бъдете полезни лично вие в осъществяването на национален протест“, пишат организаторите.

Най-нови

Топ 3 на най-студените зодии

Повечето хора смятат за безчувствени онези, които са фокусирани изключително върху себе си и не са особено съпричастни към проблемите на околните,...

Лична драма: Певицата, която отказа на Тодор Живков, умира в мизерия

В наши дни малко хора си спомнят за поп певицата Маргарита Димитрова. Но в края на 60-те и началото на 70-те години...

Фолк звездата Камелия: Животът ми се преобърна с хастара навън

Любимката на няколко поколения фенове има пет албума зад гърба си. Тя е сред най-желаните изпълнители във водещите български клубове. Специално за...

Ваня Щерева откровена до болка: Разделих се с младото си гадже, беше поп-фолк любов

Ваня Щерева разкри в интервю пред Нова телевизия, че връзката й с младото гадже е приключила точно на Нова година и я...

Миролюба Бенатова в най-личната си изповед: Имала съм любови, каквито на хората не се случват и по веднъж

Решаваме да я снимаме на фона на нощния град, защото неведнъж сме виждали лъвската й грива да се подава с камера и...

Още интересни публикации