вторник, декември 5, 2023

Горещи вести: Организаторите на протестите зоват за национална стачка

Оставката на главния прокурор е задължително условие, защото той преследва инакомислещите и е бранител на „своите" олигарси

Последно

Васко Кръпката: През соца свирехме по мазетата и чакахме да пукне Бай Тошо

Той е вечният борец за свобода във всякакви времена. Духът му не търпи окови, истината му извира...

Иисусовата молитва: Спасява от дългове и безпаричие и променя съдбата

Искали ли сте някога да промените съдбата си? Вероятно мнозина биха отговорили утвърдително на този въпрос. Всеки...

Протестиращи граждани започнаха да се събират пред президенството още към 16.00 часа. Все още присъствието им е слабо, но се очаква по-късно броят им да се увеличи. Днес е пети ден на антиправителствените протести в страната.

Тримата критици на властта, които оганизираха първия протест на 10-и юли, призоваха гражданите да вдигнат национална стачка.

Арман Бабикян, адв. Николай Хаджигенов и проф. Велислав Минеков публикуваха „възвание“, в което обясняват защо предлагат трансформация на протестните действия:

„Вчера оповестихме трите основни цели на протеста: 1. Оставка на правителството, 2. Оставка на Гешев, 3. Велико народно събрание (нова Конституция), 4. Дистанционно гласуване. (електронно и хартиено по пощата). Последното ако не се приеме, тутакси го заменяме с оставка на съществуващото НС“, написаха тримата, които са известни „Отровното трио“ в коментарно тв предаване.

Триото дава и пояснения за исканията:
„Оставката на главния прокурор е задължително условие, доколкото последният е влезнал в ролята на инквизитор и палач за неудобните и инакомислещите. Също така е бранител на „своите“ олигарси или казано иначе „шишипазител“.
Новата конституция е задължително условие, доколкото ще ни се наложи да съградим държавата и демокрацията от начало и за целта ни е нужда здрава и добра основа, стъпало на което да стъпим.“

Бабикян, Хаджнигенов и Минеков смятат, че е необходим още по-сериозен граждански отпор, защото „разходките по паветата не просто разпиляват енергията на протестиращите, но и нямат полезно действие“.

„Преследвайки драстична промяна на статуквото ще правим различни неща. Нека покажем силата си на площада и площадите в цялата страна“, призовават тримата. Те насрочват пореден протест днес след 15.30 ч. пред президенството, на който ще обявят целите и задачите на националната стачка, пише segabg.com.

„Осигурете начин да вземете ефективно участие в стачни действия, като минимум ще отсъствате от работа няколко дни. Подгответе се за отпуска или друг начин да отсъствате от работа. Помислете как бихте могли да бъдете полезни лично вие в осъществяването на национален протест“, пишат организаторите.

Най-нови

Късметче на деня за 5 декември 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 5 декември 2023 година През днешния ден ще ти се случат приятни случайни изненади. Може...

Иисусовата молитва: Спасява от дългове и безпаричие и променя съдбата

Искали ли сте някога да промените съдбата си? Вероятно мнозина биха отговорили утвърдително на този въпрос. Всеки от нас е бил изправен...

В Истанбул се пропукаха къщи след земетресенията, усетени и у нас

Нов природен катаклизъм разтревожи жителите на съседна Турция. Общо 13 вторични труса са регистрирани след земетресението с магнитуд 5,1...

Сашо Кадиев се връща на бял кон в БТВ: Става водещ на ново шоу

Старата любов ръжда не хваща. Това става ясно от плановете на БТВ. Актьорът Сашо Кадиев, който близо 12 години...

Спипаха пиян до козирката варненец, шофирал с 4,7 промила алкохол в кръвта

На нов печален рекорд станахме свидетели в края на календарната година. Той отново е свързан с войната по пътищата...

Още интересни публикации