събота, юни 10, 2023

Грешките, които съсипват косата ни при миене

Германски дерматолози алармират

Последно

3 зодии имат невероятен късмет в следващите дни

Зодиите винаги са на различни етапи от живота си, но знаете ли какво ще се случи с...

Лична драма: Майка ми мъкнеше отрепки като нея у дома

Най-накрая баща ми реши да се разведе с майка ми. Винаги съм се чудела защо не я...

Синът на Маги Халваджиян смени фамилията си

Дали ще има изненадани да разберат, че синът на Маги Халваджиян си е сменил фамилията? Не и...

Мислите ли, че в такъв прост въпрос като миенето на косата не може да има грешки? Разбира се, че може. Германски дерматолози алармират за най-честите грешки при миенето на коса, пишат от zdrave.to. Ето какво съветват да не правим:

Твърде много шампоан
Шампоанът почиства косата ви и може да се изкушите да миете косата си повече от веднъж седмично, но това не е препоръчително. Твърде много шампоан може да лиши косата от естествените й мазнини и влага. Дори и да миете косата си често, няма нужда да я миете с шампоан всеки път.

Твърде гореща вода
Не мийте косата си с гореща вода. Излагането на скалпа на високи температури може да направи скалпа и косата сухи. Горещата вода също може да увреди кичурите ви и да отслаби корените ви. Най-добре е да миете косата си с топла вода. Позволява на продукти за коса като маска за коса или балсами да проникнат в скалпа и да насърчат по-доброто усвояване. Най-добре е да измиете косата си първо с топла вода, а след това със студена. Хладката вода ще ви помогне да задържите влагата в косата си.

Твърде силно сушене
Косата ви е най-крехка, когато е мокра, а сушенето й суха е вредно по много начини. Първо, сушенето на косата с кърпа може да разроши кожичките ви и да увеличи накъдрянето. Ще бъде по-добре и по-здравословно за косата ви, ако я оставите да изсъхне сама или леко я попиете с кърпа. Уверете се, че сушите внимателно. Но е препоръчително да не използвате груба кърпа, тъй като тя може да направи главата на косата суха и непокорна.

Твърде често сменяте шампоаните
Тъй като косата ви не се адаптира лесно към различните формули, предлагани от различните продукти за коса, ще бъде от полза за косата ви, ако се придържате към един вид шампоан или балсам за измиване на косата.

Коса се нарича космената покривка на главата при хората. В частност терминът може да се използва и за обозначаване на космената покривка на останалите части от човешкото тяло. Косата представлява струпване на косми от тялото, израстващи на голяма гъстота на единица площ, обикновено с еднакъв размер и цвят. Отношението към косата, изразяващо се в направа на прическа или епилация, се различава значително в различните култури и исторически периоди, но често се използват за обозначаване на личните убеждения на едно лице, неговото социално положение, възраст, пол или религия. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да започнете нова диета или да използвате каквито и да е средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Най-нови

Лична драма: Майка ми мъкнеше отрепки като нея у дома

Най-накрая баща ми реши да се разведе с майка ми. Винаги съм се чудела защо не я напусна много по-рано, а години...

Синът на Маги Халваджиян смени фамилията си

Дали ще има изненадани да разберат, че синът на Маги Халваджиян си е сменил фамилията? Не и ако сте запознати с щурия...

Д-р Неделя Щонова изненада с признания за силикон и филъри

Д-р Неделя Щонова, което обикновено дава съвети за красота и здраве в ефира на bTV, този път така шокира зрителите и феновете...

Спомени от соца: Пазехме децата от вируси с кварцова лампа

Вируси, болести и други подобни явления по времето на социализма бяха известни само на възрастните. В сравнение само, сегашните деца знаят всичко...

Солен кекс със сирене, който ще омае всеки гост

Ако сте решили да зарадвате семейството си с нещо, вкусно, ухаещо и домашно приготвено, то тази рецепта за солен кекс попада пред...

Още интересни публикации