събота, август 20, 2022

Деси Радева нощувала с Роналдо по пътя „Камино“ (Снимки)

Първата ни дама се движи дегизирана по религиозния маршрут

Последно

Късметче на деня за 20 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 20 август 2022 година Бъдещето ти може да се промени,...

Топ 3 на най-студените зодии

Повечето хора смятат за безчувствени онези, които са фокусирани изключително върху себе си и не са особено...

Интересни преживявания е имала първата дама Десислава Радева по време на религиозния си поход по Пътя Камино, по който пое на 1 юни със своя близка приятелка и личната си охранителка от НСО Елисавета Толева, пише вестник „Ретро“.

Оказва се, че съпругата на президента по време на изминаването на маршрута е пътувала заедно с бразилската футболна легенда Роналдо Назарио-Феномена, един от прочутите голмайстори в света през 1990-те и началото на XXI век, печелил два пъти Златната топка. 45-годишният бивш футболист, който понастоящем е президент на футболния клуб „Валядолид“, е тръгнал по същия маршрут 5 дни след Десислава Радева.

Неволи за Деси Радева: Пришки на краката, жега и дъждове я томозят по пътя „Камино“

Той обаче го е изминал с електрически велосипед, като е карал по 50-60 километра на ден. Роналдо е настигнал и задминал първата ни дама и неговият преход е продължил по-кратко – само седмица, докато на онези, които минават Пътя Камино пеша, отнема над 30 дни.

Всеизвестно е, че поклонниците, тръгнали по религиозния път, прекосяващ няколко европейски държави, спят в т. нар. поклоннически албергета. Те представляват помещения, в които има общи спални, в които се събират по около 90 души, а леглата са двуетажни. Освен това санитарните възли, кухните и трапезариите също са споделени и в тях се събират туристи от цял свят.

Албергетата са два вида – общински, където условията са по-сурови, но е по-евтино – на нощ се плаща по 5-6 евро, и частни, които нямат фиксирана тарифа, а посетителите плащат, колкото преценят. Запознати разказват, че обикновено давали по 30-40 евро. Именно във втория тип предпочитали да спят ВИП посетителите като Десислава Радева.

Че Роналдо и първата дама са били по Пътя Камино по едно и също време, разкри и финансистът от ГЕРБ Васил Михов, който бе кандидат за депутат от партията на Бойко Борисов на последните избори. Неговият поход по прочутия духовен маршрут съвпаднал с тези на футболиста и съпругата на президента Румен Радев. „Камино е магия! Осъзнаваш, че вълшебството е в пътуването, не само в достигането на крайната цел…

А като се замислиш, че си вървял по едно време и път заедно с Роналдо и първата дама… безценно“, написа Михов във фейсбук и сподели снимки от изживяването. Други поклонници от България, които в момента се намират по Пътя Камино, живо дискутират похода на Десислава Радева в тяхната фейсбук група. Някои от тях, които не са я засекли никъде, подозират, че по маршрута президентшата се движела дегизирана, за да не бъде разпозната и снимана.

Деси Радева бори депресия на пътя „Камино“, пази я жена бодигард от НСО

Всъщност при дългия 800 километра път е необходима специална екипировка, тъй като има трудни участъци. Задължително всички поклонници носят специални туристически обувки, раници с вещи от първа необходимост и спортно облекло, с което да им е комфортно. Крайната точка е катедралата в испанския град Сантяго де Компостела, в която се смята, че се съхраняват мощите на св. Яков.

Това прави градчето третия по важност поклоннически център след Йерусалим и Мека. Обикновено Пътя Камино, наричан още „Път на душата“, се изминава с цел душевно пречистване и изцеление от хора от цял свят. Първата дама планирала похода от миналата година, след като изпадна в депресия и преживя мозъчна операция.

Най-нови

Късметче на деня за 15 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 15 август 2022 година Всичко, което ти се случва, е в правилния момент. Така е...

Топ 3 на най-студените зодии

Повечето хора смятат за безчувствени онези, които са фокусирани изключително върху себе си и не са особено съпричастни към проблемите на околните,...

Лична драма: Певицата, която отказа на Тодор Живков, умира в мизерия

В наши дни малко хора си спомнят за поп певицата Маргарита Димитрова. Но в края на 60-те и началото на 70-те години...

Фолк звездата Камелия: Животът ми се преобърна с хастара навън

Любимката на няколко поколения фенове има пет албума зад гърба си. Тя е сред най-желаните изпълнители във водещите български клубове. Специално за...

Ваня Щерева откровена до болка: Разделих се с младото си гадже, беше поп-фолк любов

Ваня Щерева разкри в интервю пред Нова телевизия, че връзката й с младото гадже е приключила точно на Нова година и я...

Още интересни публикации