неделя, февруари 28, 2021

Директорът на Moderna ни изправи косите с много мрачна прогноза за Ковид-19

Според данни на Световната здравна организация сега върлуват четири мутации на вируса

Последно

Месечен хороскоп за март: Успехи за Близнаците, Трудности за Телците

Най-женският месец от годината ще ни донесе много изненади, пишат от dama.bg. Какво са подготвили звездите за...

Адски точна притча за кръста

Живял някога един мъж. Веднъж му се наложило да прекоси обширно поле. Той вървял дълго и страшно...

Георги Христов скочи срещу „Капките“ и обиди Халваджиян

Георги Христов побърза да оплюе виртуално старта на All Stars сезона на „Като две капки вода“, пише...

Генералният директор на компанията Moderna Стефан Бансел е заявил, че „вирусът ще съществува вечно“, съобщават световните издания. Той не е единственият, който се придържа към тази гледна точка.

Представителите в областта на общественото здравеопазване и експертите по инфекциозни болести вече са заявявали, че има голяма вероятност коронавирусът да стане ендемично заболяване. Тоест, той винаги ще присъства, макар и вероятно не в същия мащаб като сега.

Билкарница: Бай Цанко пребори диабета за 16 дни

По време на дискусия на конференцията JPMorgan Healthcare, Бансел се е съгласил с това, че COVID-19 вероятно ще стане ендемичен и e заявил: „коронавирусът няма да отиде никъде.“ „Ще живеем с този вирус вечно“.
Бансел също така е добавил, че САЩ ще станат една от страните, които са осигурили „достатъчна защита“ срещу вируса.

Ваксината на Moderna е одобрена от Управлението по храните и лекарствата за употреба от американци на възраст 18 и повече години. Все още е необходимо провеждането на допълнителни изследвания при деца, чиято имунна система може да реагира по различен начин на лекарството, отколкото на възрастните.

Според данните на Световната здравна организация сега има четири мутации на COVID-19, които са ендемични по целия свят, но те не са толкова заразни или смъртоносни.

Ваксинацията няма да бъде задължителна за участниците на олимпийските игри

Япония пък планира да проведе олимпийските игри в Токио без задължително условие за ваксиниране на участниците. Това се обсъждаше няколко пъти от организационния комитет и властите в страната.
„Обсъждаме мерки, с които да проведе безопасна и сигурна олимпиада, без да поставяме условие за задължително ваксиниране“, заяви говорителят на японското правителство Кацунобу Като.

Без капка милост: Банка отне дома на певицата Софи Маринова в Драгалевци

Окоро 11 хиляди спортисти от цял свят ще вземат участие в игрите през лятото, които бяха отложени с година. Очакват се още хилядо журналисти, официални лица и треньорски щабове. Все още стои отворен въпросът дали да се допуснат зрители на състезанията.
Япония планира да стартира ваксинация на населението в страната от края на февруари, като кампанията ще започне с ваксиниране на медицинския персонал, след което са хората на възраст над 65 години.

Най-нови

Адски точна притча за кръста

Живял някога един мъж. Веднъж му се наложило да прекоси обширно поле. Той вървял дълго и страшно се изморил. С последни сили...

Георги Христов скочи срещу „Капките“ и обиди Халваджиян

Георги Христов побърза да оплюе виртуално старта на All Stars сезона на „Като две капки вода“, пише LifeOnline.bg. За безкомпромисния Христов обаче...

Даяна Ханджиева показа мъжа до себе си (Снимка)

Даяна Ханджиева пак направи обрат в личен план, след като се върна окончателно при бившия си, заради когото във "Фермата" твърдеше, че...

Тончо Токмакчиев изненада феновете си, след като прекара ковид (Снимка)

В началото на годината стана ясно, че Тончо Токмакчиев се е разболял от коронавирус, но при него болестта протекла по-тежко от очакваното,...

10 породи кучета, подходящи за мързеливи стопани

Повечето кучета обичат игрите на открито и разходките. За тях се изисква отделянето на много време, но не са много хората, които...

Още интересни публикации