петък, юни 18, 2021

Докато политиците лудуват: Готвят ни страшна секира, ток, парно и вода скачат до 70%

Реакция от страна на служебното правителство, назначено и управлявано от Румен Радев, все още няма

Последно

Тази вечер в „Безмилостен град“ (18 юни): Недим доказва, че Агях е невинен

"Безмилостен град" е сериал, излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV, Теленовелас разкрива какво...

Разкошни кюфтенца от тиквички с чесън: Изпитана рецепта за всеки вкус

Влизаме в сезона на тиквичките и най-вкусните пресни зеленчуци. Предлагаме и чудесна рецепта за пикантни кюфтета от...

След инцидента Софи Маринова си призна: Страх ме е от Гринго

Софи Маринова май най-после каза истината за счупената си ръка. Говорителят на етрополската легенда първо заяви, че...

Само за месец, откакто служебното правителство на Румен Радев е на власт, освен репресии и чистки в институциите, назначените от президента министри забъркаха и социална афера. Този път липсата на всякакъв опит и капацитет да управляват държавата са на път да бръкнат в джоба на българския гражданин.

Става дума за истинска криза с шоково поскъпване на услугите за всяко домакинство в цялата страна, алармира „Ретро“. Скандалът предстои още на 1 юли с готвеното сериозно увеличение на тока, парното и топлата вода. На фона на заявките на компаниите и КЕВР за невиждан в последните години ръст на цените, министрите на Румен Радев бездействат и не са в състояние ефективно да преговарят и регулират пазара.

Пълен обрат: „Има такъв народ“ изпреварва ГЕРБ, Борисов сдава първото място

Самият Радев неведнъж е нападал правителството на Бойко Борисов за „ширещата се бедност“ и невъзможността на хората да живеят нормално. Интересно как тогава ще обясни, че именно по време на неговото служебно правителство сметките за ток, парно и топла вода могат да скочат драстично.

Според омбудсмана Диана Ковачева на места готвените увеличения стигат до 70%. По време на общественото обсъждане, организирано от регулатора, омбудсманът заяви: „Възразявам категорично срещу повишаването на цените на топлинната енергия от 1 юли 2021 г. Вече имах възможност публично да възразя на подадените от топлофикационните дружества искания за значителни увеличения, като при някои надвишаваха 70%.

Смятам, че такъв ръст на цените не съответства на чл. 2, ал. 2 от Закона за енергетиката, съгласно който трябва да бъдат защитени интересите на потребителите по един адекватен начин“. Общественият защитник поиска и ревизиране на Наредба № 5 за регулиране на цените на топлинната енергия, която предвижда едногодишна промяна в цените.Така например, за да топли радиаторът, сметките за едно домакинство ще скочат с 14% средно за страната.

Важно за третата възраст: НОИ преизчислява служебно още 300 000 пенсии

От страницата на КЕВР става ясно, че сметките за ток също ще бъдат увеличени. Като се добави и ръстът на топлата вода, излиза, че разходите на семействата за топло и светло ще скочат осезаемо. Реакция от страна на служебното правителство, назначено и управлявано от Румен Радев, все още няма. Самият той мълчи по темата, като в същото време чистката в институциите и инсталирането на лица със съмнителна репутация, но лоялни до новия режим продължава. Народа – кучета го яли.

Най-нови

Разкошни кюфтенца от тиквички с чесън: Изпитана рецепта за всеки вкус

Влизаме в сезона на тиквичките и най-вкусните пресни зеленчуци. Предлагаме и чудесна рецепта за пикантни кюфтета от тиквички и чесън, която взех...

След инцидента Софи Маринова си призна: Страх ме е от Гринго

Софи Маринова май най-после каза истината за счупената си ръка. Говорителят на етрополската легенда първо заяви, че тя се е пребила при...

Късметче на деня за 18 юни 2021 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 18 юни 2021 година "Усмихни се, защото съдбата ти е подготвила наистина приятна изненада."

Глория се оказа баба за пример: Раздава се в грижи за внучката

Баба за пример се оказа примата на фолка Глория. Всяка свободна минута голямата звезда прекарва в грижи за първородната си внучка. Смяна...

Тази вечер в „Доктор Чудо“ (17 юни): Раздяла и мръсна работа

„Доктор чудо“ е сериал, излъчващ се всяка делнична вечер от 21:30 часа по bTV Lady, Теленовелас разкрива какво ще се случи в...

Още интересни публикации