вторник, декември 5, 2023

Докато Рачков върти нова любов: Мария Игнатова се връща в ефир на бял кон

Любимата водеща влиза в чисто ново студио на хитово предаване

Последно

Васко Кръпката: През соца свирехме по мазетата и чакахме да пукне Бай Тошо

Той е вечният борец за свобода във всякакви времена. Духът му не търпи окови, истината му извира...

Иисусовата молитва: Спасява от дългове и безпаричие и променя съдбата

Искали ли сте някога да промените съдбата си? Вероятно мнозина биха отговорили утвърдително на този въпрос. Всеки...

Предаването „Папараци” ще се трансформира в първия по рода си комедиен телевизионен таблоид в България, който ще носи името – „Папараци – ново 20!”. Шоуто ще продължи да наблюдава българските звезди, но с повече хумор, а в изцяло новото студио ще влезе една от най-емблематичните водещи у нас – Мария Игнатова.

Всяка неделя вечер по bTV доброто настроение ще превзема ефира с много ирония, звезди в парадоксални ситуации и неподправени емоции, съобщава lupa.bg. Главни действащи лица отново ще бъдат популярните личности в България, които дори и не подозират, колко ще се смеят със самите себе си.

Освен в реалния живот на звездите, „Папараци – ново 20!” ще се гмурне и във виртуалния им свят и ще ги постави в серия от комични ситуации в изцяло новите рубрики. Напълно подчинени на забавната страна на живота ще бъдат и интервютата и срещите на Мария Игнатова с нейните звездни гости в студиото. Те ще разказват своите най-забавни и нелепи истории, ситуации, които са на ръба на комичното и ще признават своите сладки прегрешения.

Хитовата рубрика „Мирон става ВИП“ продължава да бъде основен акцент в „Папараци – ново 20!“. Историите на изрусения интелектуалец, който търси смисъла на съществуването на светския елит, ще бъдат още по-колоритни и парадоксални.

Димитър Рачков: В живота не съм този от екрана

Липсва ли ви театърът, г-н Рачков? Вече не играете така активно, както преди.
Липсва ми. Около 10-ина години съчетавах театъра и телевизията, но се уверих, че наистина е много трудно човек да носи две дини под една мишница. Да не кажа, че е невъзможно. В един момент трябваше да направя своя избор. Енергията на човека не е безкрайна, не можеш да се пръснеш и на двете места и да си концентриран, полезен и пълноценен. Затова си помислих доста време.
Аз не съм загърбил театъра и няма и да го направя. В крайна сметка аз съм театрален актьор, с което се гордея.
Имах десетина много активни години в театъра. Стигал съм до над 20 представления на месец – това ми беше рекордът. Играех 10-ина заглавия. Доста се бях поизморил, поизчерпал и си казах, че ще дам една крачка назад. Затова може би везните наклониха към телевизията.
Няма да се учудя, ако след време се случи обратното – да се почувствам изхабен в телевизията
или да ми дойде в повече и да се върна към театъра, стига да имам предложения.

Димитър Рачков и новата му любов Анита Димитрова

Кога се запознахте със Зуека?
Познавам го още от НАТФИЗ. Засякохме се една година, аз бях в първи курс, а той – в четвърти. Истината е, че когато Малин Кръстев имаше някакъв ангажимент и трябваше някой да го смени в “Господарите”, Зуека и той са хората, които са ме предложили да вляза като водещ в предаването.

Двамата сте все заедно. Били ли сте някога в лоши отношения?
Имаме нормални човешки отношения. Повече от семейство сме. Помежду ни караници не е имало. Иначе спорим за много неща – и за работа, и на творчески теми – кое е по-важно, кое как да бъде.

Семейни приятели ли сте?
Да.

Кой кого разсмива повече?
(Разсмива се.) Не знам, той, Зуека, е много смешен човек в живота.

Защо?
Такъв си е. Зуека е запазил много детски неща у себе си, първични реакции. Той винаги се изненадва на всичко, като дете. Запазил е своя наивитет, морална и духовна чистота. Казвам го неслучайно. Зуека е човек, на когото можеш да разчиташ и си сигурен, че няма да те предаде.

По-голям е от вас със 7 години. Как се разбирате?
Никога не сме имали проблем. Нямало е отношения като между батко и по-малкото братче. Или той не е толкова пораснал, или аз съм надраснал възрастта си и по-бързо остарял. Никога не съм усещал възрастова граница в начина на мислене или в поведението му. Дори и визуално годините не му личат. Затова често казвам, че се е балсамирал. Майтапя се, че е Тутанкамон. Би ли му дала 54 години? Не можеш.

Много често импровизирате на сцената. Как го правите?
Не става по рецепта, нито има схема. Или ти идва отвътре, или не. Ние сме от хората, които импровизират. На мен импровизацията ми харесва като елемент в работата. Но винаги съм твърдял, че е нож с две остриета.
Можеш да удариш голяма десетка и да разсмееш хората, но може и да е голяма греда.
Удрял съм такива греди. Отеква ми тъпата импровизация в ушите 5 минути като камбаните на “Св. Александър Невски”. Но тръгнеш ли да замазваш, става по-лошо. Ако направиш гаф, бъди откровен с публиката.

Как близките ви възприемат вашето чувство за хумор?
В живота съм доста по-сериозен и доста по-различен. Не мисля, че какъвто си на сцената, трябва да бъдеш и в живота. Не съм в другата крайност, но не можеш да правиш скечове денонощно.

На какво искате да научите сина си?
Не знам дали върви по моите стъпки. Той играе в една постановка в Сатиричния театър (“Скакалци” по Ст. Л. Костов – б.а.) с майка си (Христина Апостолова – бел. ред.). Снима и в „Откраднат живот“. Дали ще продължи, е негов личен избор. Нито ще го насочвам, нито ще му преча, както и моите родителите са ме оставили да взема абсолютно самостоятелно своите решения.

Вашите родители с какво се занимават?
Майка ми е учителка, баща ми е с техническа специалност, нямат нищо общо с актьорството. Не са ми повлияли на моя професионален избор. По същия начин смятам и аз да постъпя с малкия Митко, защото човек трябва да избере сам това, с което иска да се занимава, за да бъде щастлив от това, което работи.
Но нещо, за което си говорим с него, е, че искам да е честен човек. В последно време честността доста липсва в човешките отношения. И да е здрав и да преследва целите си. Искам да има някаква амбиция у него. На мен нищо не ми е поднесено даром, аз съм го търсил. Така че човек трябва да се бори, за да постигне нещо, без да е прекалено.
Казал съм му, че каквито и проблеми да има, е по-хубаво да ги сподели с мен като с приятел, дори да не са приятни, отколкото да ги премълчава. Защото това води до по-големи последствия. За това сме си говорили, обещал ми е. Не е малък вече.

Как възприемате славата?
Славата е нещо сладко, от една страна. От друга, доста отговорно нещо, защото винаги си пред погледите и в полезрението на хората. Още повече аз работя в предаването “Господари на ефира”, което, може и нескромно да прозвучи, се е превърнало в институция и доста често показва недъзите в обществото. Голяма отговорност е да работиш в такова предаване. Ако се борим срещу някакви неща, не може ти самият да ги правиш.

Какво ви предстои?
Не правя дългосрочни планове. Колкото пъти съм ги правил като по-млад актьор, нещата не са се случвали, както си ги представяш. Но не се оставям и на течението, защото, за да постигнеш нещо, все пак трябва да го търсиш.
Източник mila.bg

Най-нови

Късметче на деня за 5 декември 2023 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 5 декември 2023 година През днешния ден ще ти се случат приятни случайни изненади. Може...

Иисусовата молитва: Спасява от дългове и безпаричие и променя съдбата

Искали ли сте някога да промените съдбата си? Вероятно мнозина биха отговорили утвърдително на този въпрос. Всеки от нас е бил изправен...

В Истанбул се пропукаха къщи след земетресенията, усетени и у нас

Нов природен катаклизъм разтревожи жителите на съседна Турция. Общо 13 вторични труса са регистрирани след земетресението с магнитуд 5,1...

Сашо Кадиев се връща на бял кон в БТВ: Става водещ на ново шоу

Старата любов ръжда не хваща. Това става ясно от плановете на БТВ. Актьорът Сашо Кадиев, който близо 12 години...

Спипаха пиян до козирката варненец, шофирал с 4,7 промила алкохол в кръвта

На нов печален рекорд станахме свидетели в края на календарната година. Той отново е свързан с войната по пътищата...

Още интересни публикации