понеделник, август 8, 2022

Доктор предупреди Бойко: Да внимава с креватните упражнения, страда от болест на сърцето

Лошото при това заболяване е, че върви ръка за ръка с високото кръвно налягане

Последно

61-годишният Бойко Борисов трябва да внимава с креватните забавления, защото страда от исхемична болест на сърцето. Това обяви ексклузивно пред Narod.bg известен кардиолог, запознат с болежките на премиера.

Медикът, настоял за анонимност предвид отмъстителния нрав на премиера, обясни, че исхемичната болест представлява увреждане на сърцето в резултат на недостатъчното снабдяване на органа с кислород. Най-честата и важна причина за намаленото кръвоснабдяване на сърдечния мускул е атеросклерозата.

Бойко Борисов обяви от Банкя: Вдигаме заплатите на лекарите с 600, на сестрите с 360 лева

Тя води до стесняване на кръвоносните съдове и намалява притока на кръв към сърцето, предупреди специалистът в бяла престилка.
Повод да повдигне темата с болежките на Баце са поредицата сигнали до сайта, в които лъснаха интересни подробности около спряганата като най-новото любовно увлечение на министър-председателя – мистериозна тв водеща.

Лошото при пациентите с исхемична болест е, че тя върви ръка за ръка с високо кръвно.
През 2011 г. Бойко за сефте призна, че пие хапчета за хипертония и редовно ходи на профилактични прегледи, уредени от сестра му д-р Красимира Иванова.
Според източника на медията дори след като взима властта и става премиер, Борисов не се доверява на други лекари, ако не са препоръчани от кака му.

По-драматична в здравословен план за Борисов бе 2013 г., когато в рамките само на една седмица той два пъти бе приет по спешност в болница „Лозенец“ заради хипертонични кризи, обща отпадналост и неразположение. Премиерът бе хоспитализиран за първи път с високо кръвно 190 на 110 в Правителствена болница на 25 февруари 2013-а.
Тогава лекарите обясниха, че то е повлияло и върху исхемичната болест на сърцето, от която премиерът страдал от години.

Искрено и лично: Бойко Борисов се изповядал на Туск за пачките евро в чекмеджето

След като прекара три дни в болницата, премиерът, който по това време бе в оставка, бе изписан, а специалистите му препоръчаха покой, избягване на физическото натоварване и силния стрес.
На 3 март същата година обаче той отново бе приет в Правителствена с високи стойности на кръвното налягане – 180 на 100, отпадналост и общо неразположение.

Най-нови

Късметче на деня за 8 август 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 8 август 2022 година Ако се колебаеш, най-добре поискай съвет от свой приятел. Понякога приятелите...

Седмичен хороскоп за 8 – 14 август 2022 година: Несигурност за Близнаците, рискове за Раците

Седмичен хороскоп за 8 - 14 август 2022 година ОвенОвните, женени и с деца, ще имат приятни задължения тази...

Ясно е за кои зодии всичко в живота е на шега

С ежедневните предизвикателства, суматохата и хаоса – не можем да отречем факта, че животът е труден! Докато преминават през ежедневните задължения на...

Лична драма: Безскрупулно измами две жени, сега ще си плати

Беше прекрасен есенен ден и възползвайки се от топлото време, със съпруга ми се разхождахме в града. Разговаряхме за дребни неща, планирахме...

Зуека се отпусна в Испания, стана неузнаваем (Снимка)

Зуека напусна България, установи се в Испания и явно начина му на живот там много му се отразява. Как точно - оставяме...

Още интересни публикации