сряда, септември 27, 2023

Доц. Ангел Кунчев огласи кое е най-безопасното място по нашето Черноморие

Лекарят разгневен заради скандала с Джокович и Гришо

Последно

Прочут лекар: Само заешкото месо не е токсично

Все повече хора по света се опитват да ограничат консумацията ма месо, тъй като се притесняват, че...

Алена: Наводнения заливат България до март 2025 г.

До март 2025 г. още много наводнения ще залеят и България, и света, защото са очаквани.

Марги Хранова продава хамбургери, за да се издържа

Звездата на българската естрада Маргарита Хранова е подхванала ново начинание, с което да подсигурява повече финанси в...

Благодаря на всички мои съграждани, които дисцилинирано спазват противоепидемичните мерки, каза кметът на Бургас Димитър Николов, цитиран от burgasinfo.com. Днес той, деканът на Медицинския факултет доц. Велинов, членовете на националния оперативен щаб проф. Кантарджиев и доц. Кунчев, както и министърът на туризма Николина Ангелкова представиха резултатите от мащабното проучване сред жителите на областта за антитела срещу COVID-19.

Проучването обхвана 2300 човека, изследвани от 2-ри до 22-ри юни. В него се включиха 150 служители на РЗИ, общините и доброволци. „Проучването бе финансирано от черноморските общини в Бургаска област и Министерството на здравеопазването. Дизайнът на проучване бе изготвен от Факулетата по медицина и неговия декан доц. Велинов.

Проучването беше под методическите указания на проф. Кантарджиев и доц. Кунчев. Днес до обяд бяха проведени финалните анализи и изводите за първия етап. То категорично доказа вече методически и научно, че в Бургас и Бургаски регион под 1% от жителите са се докосвали до COVID-19. Защо? Защото мерките в Бургас в сравнение със страната бяха по-високи”, каза кметът Николов.

Ангел Кунчев

Той допълни, че е правена и редовна дезинфекция в градския транспорт и откритите площи. „Ниска циркулация на вируса и нисък риск за хората, пребиваващи тук в следващите месеци. Това показва проучването. Това, което трябва да направим, е да запазим тези резултати чрез непрекъснато и постоянно пазене на нашето и здравето на нашите семейства чрез трите Д – дистанция, дезинфекция и дисциплина, както и едно К – контрол”, каза доц. Кунчев.

Там където няма спазваме, започват да се появяват огнищата и започваме да имаме проблеми“, каза още доц. Кунчев. „Плажовете са по-чисти, водата по-бистра, територията по-сигурна. Заповядайте на една сигурна почивка”, призова кметът Николов. „В Бургаски регион има най-много плажове – 100, 88 охраняеми, нашите точки за пробонабиране са 49. Тази година качеството на морската вода е отлично, както и на водното спасяване”, каза шефът на РЗИ д-р Георги Паздеров. Министърът на туризма Николина Ангелкова поздрави хората, инициирали проучването, което дава сигурност на туристите тук.

Доц. Кунчев изригна гневно заради скандала с Ноле и Гришо и разкри какво го чака ЦСКА

Главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев защити най-добрия ни тенисист Григор Димитров по повод обвиненията срещу него в Сърбия и Хърватия, че е посял заразата от коронавирус сред колегите си на корта. Упреците към хасковлията, който игра на два турнира в Белград и Задар преди да даде положителна проба е, че пренебрегнал симптомите на COVID-19.

„Обвиненията към Григор са абсолютно смехотворни. Дали той вече е бил болен, пристигайки в България, или тук се е заразил, е трудно до се докаже, при движението му между България и Хърватска, Сърбия и Монако. Надали може 100 % да се гарантира къде е станало. Но на базата на средния инкубационен период от 4 до 6 дни – най-вероятно е на по-късен етап“, коментира доц.Кунчев, цитиран от „Марица“.

И подчерта, че винаги организаторът на дадено събитие е този, който носи отговорност. В случая двата турнира в Белград и Задар бяха по идея на световния №1 в тениса Новак Джокович, който също се оказа заразен. „Там грубо не бяха спазени правилата и по време на турнира и след това при празнуването, така че резултатът бе предизвестен“, каза още Кунчев.
На кортовете в Белград трибуните бяха пълни, а после участниците купонясваха в нощните клубове.
На въпрос дали футболният отбор на ЦСКА ще бъде глобен заради нарушаване на противоепидемичните мерки, доц. Кунчев коментира, че не се правят компромиси с никого и припомни глобите на премиера и големи политически партии.

За ситуацията в болницата във Велинград, където медици масово хвърлят оставки, защото нямали условия да лекуват пациенти с COVID-19, здравен инспектор №1 каза: “ А 20 г. назад като лекуваха вирусни и бактериални пневмонии, имаха ли условия? Много ми е неприятно да коментирам такива новини. На фона на това, което направиха много болници, за съжаление имаше 2-3 отрицателни примера като този във Велинград“. Кунчев припомни, че болницата е била определена за лечение на коронавирус още с първата заповед на здравния министър.

„Разбира се, ако болните там имат нужда от по-квалифицирана медицинска помощ, ще бъдат изпратени в други болници в столицата. Но за обикновените болни нормално е болницата в града да си изпълнява задълженията“, подчерта главният здравен инспектор. Според него огнища на заразени с коронавирус има, но няма болници, които да не могат да посрещат пациенти, нуждаещи се от лечение.

Най-нови

Алена: Наводнения заливат България до март 2025 г.

До март 2025 г. още много наводнения ще залеят и България, и света, защото са очаквани. Кога ще се...

Марги Хранова продава хамбургери, за да се издържа

Звездата на българската естрада Маргарита Хранова е подхванала ново начинание, с което да подсигурява повече финанси в семейната хазна.

Новият ерген Алек изоставен след 9-годишна връзка

Деветгодишна връзка, която накрая приключва, е имал новият ерген Александър Младенов. Хубавецът се сблъсква с любовните трепети за първи...

Христо Стоичков откровен: Мястото на внуците ми е в България

Футболната легенда Христо Стоичков иска внуците му да са възпитани така, че един ден да живеят и работят в България.

Дъщерята на Желю Желев излекува щерка си от нарколепсия

"Моята дъщеря мина много дълъг път - седем години не получихме адекватна диагноза за Анна Луна. Лутахме се, но...

Още интересни публикации