неделя, септември 26, 2021

Доц. Мангъров изригна разгневен: Задължителната ваксинация е фашизъм

Уловката в плана е, че мерките се предвиждат спрямо 100 000 души население, категоричен е инфекционистът

Последно

Студени ли са Козирозите, или просто са неразбрани

Козирозите са най-консервативната, традиционна и трудолюбива зодия в зодиака. Това често ги кара да изглеждат студени в...

Лична драма: Любовта за малко не провали живота ми

Години наред ходих с големи очила, бях отличничка в училище, скромна и пълна с комплекси. Но през...

Ирен Онтева с разтърсващи думи за Христо Сираков (Снимка)

Година след смъртта на бизнесмена Христо Сираков единствената жена, която го почете в социалните мрежи, се оказа...

Новоприетият национален план за справяне с коронавируса е един римейк на това, което беше направено през март и април миналата година. Това е мнението на доц. Атанас Мангъров, който продължава линията на противопоставяне на НОЩ и изобщо действията на здравните власти спрямо пандемията.

Уловката в плана е, че мерките се предвиждат спрямо 100 000 души население. Тези, които дават данните за развитието на пандемията, трябва да бъдат съдени за всяване на страх, настоя доц. Мангъров, цитиран от news.bg. Миналата година са починали повече хора от други заболявания в сравнение с предишните години, а това се дължи на неадекватното функциониране на нашата здравна система, убеден е инфекционистът. Той изтъкна, че самите ваксини също били натоварени с много големи очаквания.

Доц. Атанас Мангъров: Ако чакаме само на Дядо Иван и Чичо Сам, ще загинем

Във ваксините има само един антиген, срещу който за един вирус не е проблем да се видоизмени и да намери начин да го заобиколи, предупреди доц. Мангъров.
За задължителната ваксинация Мангъров смята, че това е фашизъм. Който иска да се ваксинира, нека да се ваксинира, но това абсолютизиране на ваксините, както и на ПСР теста – това е медицински абсурд и нелепост и не бива да се допуска, подчерта доц. Мангъров.

За вируса не е проблем да заобиколи ваксините. Това се игнорира, не се казва в нашия план за справяне с COVID-19, споменато е на 7-8 страница в плана и по никакъв начин не се взима предвид при издаването на сертификати, преминаване на граници, затваряне или отваряне на икономиката. Решението да бъдат дарени първите дози на „АстраЗенека“ на Кралство Бутан доц. Мангъров коментира, че ако хората от Бутан ги искат и ние не ги използваме, няма лошо да бъдат дарени. „Самият акт на това дарение говори, че ние подсъзнателно считаме за хората от Бутан за втора категория хора“, изтъкна доц. Мангъров.

Представянето на данните за коронавируса има за цел да всява страх. Вижда се, че в другите държави все повече започват да се проявяват признаци на здрав разум и може би в Англия ще отпаднат всички мерки срещу COVID-19, въпреки че там непрекъснато се увеличава броят на новозаразените, добави инфекционистът. „Ние не искаме да разберем и тези, които ни ръководят и ни казват, че начинът да се справяме е да се затворим. Да, но виждате какво става в Южна Африка – хората обедняват и се получават неконтролируеми улични боеве. Трябва ли да се докараме до това положение, за да ни дойде ума до главата“, запита той.

Това, което би трябвало да се направи е, че трябва да се действа по нормалния начин и така, както се е действало при всички феномени в човешката история, посъветва доц. Мангъров. Коронавирусът е една остра вирусна инфекция, която не се лекува с антибиотици и хората спокойно може да бъдат лекувани вкъщи, посочи той. Този вирус колкото и да не ни се иска ще премине през цялото население на земното кълбо.

Една от причините в момента ние да сме с по-добри резултати от много други държави е: ние направихме български вариант на шведския модел, което обаче не искаме да си го кажем, обяви той. По думите му коронавирусът е феномен, който се е случвал многократно в историята на човечеството. Пандемията е можело и да не я забележим, ако ги нямаше ПСР тестовете. Той отчете, че данните за миналата година показват, че в САЩ има около 400 000 души, които са починали. Това е една смъртност, която е съпоставима със смъртността на сезонния грип. Имаме проблем, но той не е такъв, който да налага всички тези мерки, затваряния и истерията.

Един от основните аргументи, с които се оправдавало затварянето е, че така се правила навсякъде на света. Но останалите държави – въпреки драконовските методи – отбелязали, а и отбелязват и в момента все по-голям ръст на новозаразени, напомни Мангъров. В момента броят на новооткритите случаи е същият в целия ЕС. Мерките не работят и те няма как да работят, независимо какво се налага и съобщава. Много хора се изплюха върху дипломите си от това, което виждаха и знаеха, като започнаха да говорят глупости и нелепости, смята още Мангъров. Всяка страна започна да гледа на себе си като един остров.

След като беше зарязан от жена си: Доц. Мангъров заби ново гадже

Проф. Нина Дюлгерова обясни, че в момента човечеството се развива в контекста на войната и болестите. Много силно и упорито се разболява обществото, защото със социалната ограниченост и непрекъснатите забрани, малко са хората, които могат да бъдат в мир със себе си, отбеляза проф. Дюлгерова. В момента бягството от знанието дава възможност да се говори за втория сегмент в света, който живеем.

Незнанието увеличава зависимостта, зависимостта увеличава контрола и както се очаква през следващите седмици в зависимост от това какво правителство ще бъде формирано, на практика ние влизаме в ограничението на човечеството, обясни тезата си Дюлгерова. Според нея европейската цивилизация в момента е изправена пред голямото предизвикателство за оцеляване не само като държавност, но и като физическо присъствие на съответните континенти.

Най-нови

Лична драма: Любовта за малко не провали живота ми

Години наред ходих с големи очила, бях отличничка в училище, скромна и пълна с комплекси. Но през един прекрасен ден се появи...

Ирен Онтева с разтърсващи думи за Христо Сираков (Снимка)

Година след смъртта на бизнесмена Христо Сираков единствената жена, която го почете в социалните мрежи, се оказа майката на сина му Кристиян...

Петя Буюклиева изригна за скандала с Лили Иванова

Отзвукът след концерта на Лили Иванова в Античния театър в Пловдив продължава с пълна сила в социалните мрежи. И навярно примата на...

Тони Стораро с тежък удар по Азис в Турция (Снимка)

Поп фолк звездата Тони Стораро направи това, което колегата му Азис не можа в Бурса, а южните ни съседи изпаднаха в див...

10 храни, с които ще забравим за излишните мазнини

Някои хора са в постоянна борба с килограмите. Въпреки всички опити, те не успяват да се оттърват от излишните мазнини. Храненето е...

Още интересни публикации