петък, юни 24, 2022

Доц. Мангъров с последни новини за детето с неизяснен хепатит у нас

Било е в болницата около 10 дни, прието е с висока температура

Последно

Без инфлация в Гърция: В таверните порциите по-големи от цените

Около 300 км от столицата. Това е една от най-кратките дестинации, ако искаме да отидем бързо до...

Лоши новини: Лили Иванова на легло, отменя турнето

Тежък грип повали Лили Иванова на легло часове преди днешния й дългоочакван концерт във Велико Търново и...

Слави с открито писмо до Петков, Борисов, Пеевски и Иванов

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов отново използва социалните мрежи, за да направи коментар по актуалните...

4-годишно дете, прието в Детското отделение на Специализираната болница за активно лечение по инфекциозни и паразитни болести „Проф. Иван Киров“ с неизяснен хепатит, е изписано в много добро общо състояние.

Билкарят на Бай Тошо: Пийте шипково вино за кръвно бетон и имунитет

Доцент д-р Атанас Мангъров обяви, че детето ще бъде на контролен преглед след 20 дни: „Хепатитът е с неизяснен произход, но дали е този, за който съобщават редица държави, не мога да кажа“. Според него няма основание за притеснение.

Мангъров разказа пред БТА още, че малкият пациент е бил приет с повишена температура в болницата в Дупница, където са му били направени различни изследвания, от които е било видно, че има високи нива на трансаминази – около 1000 U/L.

Трансаминазите са чернодробни ензими, чиито стойности се повишават, когато има възпаление на черния дроб. Нормалните им стойности са от 20 до максимум 50 U/L, посочи лекарят. Детето е било в болницата около десетина дни, като стойностите на показателите са започнали да намаляват.

Хепатитът, открит при детето, не е A, B, C или Делта хепатит, не се открива и вирусът на Епщайн-Бар, нито цитомегаловирус“, поясни още д-р Мангъров. По думите на доцента всяка година има случаи на неуточнени хепатити.

Честито: Майката на доц. Мангъров стана на 100 години

Преди време в отделението е било прието друго дете с неуточнен хепатит, и то също е било изписано в добро състояние. Преди дни главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев съобщи за две проби, взети от деца, за които има съмнения за хепатит и се очакваше да приключат изследванията им.

Най-нови

Лоши новини: Лили Иванова на легло, отменя турнето

Тежък грип повали Лили Иванова на легло часове преди днешния й дългоочакван концерт във Велико Търново и тя бе принудена да отмени...

Слави с открито писмо до Петков, Борисов, Пеевски и Иванов

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов отново използва социалните мрежи, за да направи коментар по актуалните политически теми.

Майката на бременната Сузанита проговори за раздялата на дъщеря й с Марк

„Сузанита не е късала, нито се е разделяла с гаджето си Марк Славов“. Това обяви пред „България днес“ майката на изпълнителката -...

Виктор Николаев: Искам да си ходя

Седмицата с вота на недоверие на правителството, протестите в подкрепа и срещу управлението на четворната коалиция, споровете за актуализацията на бюджета и...

„Една невинна българка срещу Системата“: Слави Трифонов е национален предател

Гергана Червенкова, която преди години бе заплашена от екстрадиция в САЩ, нарече Слави Трифонов национален предател. В пост във фейсбук страницата й...

Още интересни публикации