вторник, август 16, 2022

Дъщерята на големия лечител Петър Димков: Татко предсказа тежка неизвестна болест

Ванга често гостуваше в дома ни, спомня си известната художничка Лили Димкова

Последно

Топ 3 на най-студените зодии

Повечето хора смятат за безчувствени онези, които са фокусирани изключително върху себе си и не са особено...

Лична драма: Певицата, която отказа на Тодор Живков, умира в мизерия

В наши дни малко хора си спомнят за поп певицата Маргарита Димитрова. Но в края на 60-те...

Известната художничка Лили Димкова е дъщеря на големия народен лечител Петър Димков. Още като дете той поощрявал нейния интерес към изкуството, защото притежавал голям усет за красивото. Тя е завършила театрална декорация във ВИИИ „Н. Павлович“, след което става сценограф в Габровския театър, но прави сценичните оформления и за други театри. Лили Димкова е художник на костюмите в незабравими филми като „Рицар без броня“, „Шведски крале“, „Един снимачен ден“, „Сбогом, приятели“ и др.

Лили разкрива, че преди да си отиде, баща й направил пророчества за бъдещето и предвидил появата на коронавируса. „Той ми беше казал, че идват много тежки болести, които още са неизвестни. С това глобално затопляне, което стопява ледници и излизат вируси, които са ни непознати. Знам за Учителя Дънов, че той почти не е давал предсказания за бъдещето. Ванга също беше близка на татко и често идваше вкъщи, но и за нея има толкова измишльотини, че не трябва да вярваме на всичко. Иначе вярвам, че днес вече изкуствено се създават вируси, но има и един друг момент.

Лечителят Борис Николов: Отвара от билката „Бабини зъби“ слага край на болките в кръста

Още календарът на маите посочва, че има цикли от 25 000 години и сега приключва един от тези цикли и започва нов, а при преминаването от един в друг има критични моменти като днешните“, споделя Лили Димкова. Тя признава, че от доста време е спряла да сънува баща си, но преди години духът му често й се явявал и от него разбрала, че той продължавал да работи за благото на България. Един от заветите, който лечителят Димков й оставил и тя продължава да изпълнява до днес, е специална молитва.

„Добре е, преди излизане, да си кажеш три пъти – Господ ми е задна и предна стража и ме пази от всяко зло! Амин. Или – Господи, пази ме всемогъщо всеки миг! Амин“, споделя Лили. Дъщерята на Петър Димков откровено заявява, че най-голямата му болка била, че го гонили и му забранявали да лекува народа. „Всички властимащи идваха при него, но после не правеха нищо да му помогнат, а само му се забраняваше. Тодор Живков също е идвал при баща ми и той дори му е казвал да прави по-добро за държавата – колко е поел от думите му, е друг въпрос. Людмила също дойде при татко след катастрофата, когато имаше страшно главоболие и той я излекува. После тя тръгна в духовния път и много неща направи за България“, разказва Лили Димкова.

„Татко казваше, че е много важно да пеем, и даваше пример, че едно време всички пееха и бяха по-здрави, отколкото сега. Изследвано е, че дори тихичко да се пее, това внася положително състояние в организма. За да имаме чиста кръв, трябва да имаме положителни мисли, чувства и постъпки, защото всичко отрицателно я замърсява“, съветва още наследничката на лечителя. „Мога да кажа, че 91-ви Псалом от Библията е изключително важен за защита и е хубаво, който има желание, да си го препише на ръка на едно листче, да го сгъне и да го носи непрекъснато със себе си.

Скръбна вест: Ковид-19 погуби прочутия народен лечител д-р Милко Тошков

Също така майките могат да сложат този псалм в джобчето на децата си, така че да е винаги с тях. Бих казала и нещо друго, което татко препоръчваше на всеки, който идваше при него с болестно състояние да си прави следното самовнушение. При събуждането, докато още си в алфа-ниво, или преди заспиване трябва да се казва 20 пъти шепнешком: „Всеки ден, във всяко отношение, все по-добре и по-добре ми става.“ Преди това е добре хората да си вземат броеница или да си направят сами такава с 20 мъниста. Броеницата е важна, за да казваш самовнушението механично, без да се разсейваш с броене“, разкрива Лили, цитирана от retro.bg.

Най-нови

Топ 3 на най-студените зодии

Повечето хора смятат за безчувствени онези, които са фокусирани изключително върху себе си и не са особено съпричастни към проблемите на околните,...

Лична драма: Певицата, която отказа на Тодор Живков, умира в мизерия

В наши дни малко хора си спомнят за поп певицата Маргарита Димитрова. Но в края на 60-те и началото на 70-те години...

Фолк звездата Камелия: Животът ми се преобърна с хастара навън

Любимката на няколко поколения фенове има пет албума зад гърба си. Тя е сред най-желаните изпълнители във водещите български клубове. Специално за...

Ваня Щерева откровена до болка: Разделих се с младото си гадже, беше поп-фолк любов

Ваня Щерева разкри в интервю пред Нова телевизия, че връзката й с младото гадже е приключила точно на Нова година и я...

Миролюба Бенатова в най-личната си изповед: Имала съм любови, каквито на хората не се случват и по веднъж

Решаваме да я снимаме на фона на нощния град, защото неведнъж сме виждали лъвската й грива да се подава с камера и...

Още интересни публикации