вторник, август 16, 2022

Д-р Красимира Иванова за брат си Бойко Борисов: Много е уморен, трудно хваща сън

Писаха и за любовници, за деца, за жени, какво ли ще е следващото

Последно

Топ 3 на най-студените зодии

Повечето хора смятат за безчувствени онези, които са фокусирани изключително върху себе си и не са особено...

Лична драма: Певицата, която отказа на Тодор Живков, умира в мизерия

В наши дни малко хора си спомнят за поп певицата Маргарита Димитрова. Но в края на 60-те...

Сестрата на премиера Бойко Борисов – д-р Красимира Иванова, коментира пред ПИК атаката срещу него. Както ПИК съобщи, в интернет изтече снимка на Борисов, на която се вижда как спи в спалнята му в държавната резиденция в „Бояна“, където уж трябва да е пазен от НСО като държавно лице. Оказа се обаче, че охраната му е пробита и премиерът сам призна на брифинг, излъчен на живо, че се чувства застрашен. Той сподели също, че сестра му е звъняла и го е питала дали е жив. Ето какво коментира д-р Иванова, която като един от най-опитните български неонатолози е на първа линия и в борбата с коронавируса, в която България благодарение на правителството се справи по-добре дори от водещи европейски страни.

Д-р Иванова, вашият брат Бойко Борисов съобщи по повод атаката срещу него, че сте му звънили да го питате дали е жив. Той призна, че е притеснен за живота си, тъй като е вкарал много хора в затвора и е засегнал бизнес интереси за милиарди, а се оказва, че не го пазят дори докато спи. Какво му казахте?
На работа съм и не съм го слушала. Притеснявам се, как да не се притеснявам. Подобна идиотщина и простотия не мога да си представя, че може да съществува. Чух, но не съм имала възможност да видя нищо, защото съм на работа.

Д-р Красимира Иванова

Излезе негова снимка, която някой е направил, докато той спи…
Е, браво! Чудно! Какви са хората около него?! Май е по-добре ние да си го пазим. Ще има по-голям ефект.
Преди две-три вечери коментирахме вкъщи, че винаги е имало такива атаки около изборите, но този път май започна по-отрано. Има цяла година до изборите и се чудя какво ще стане, докато се стигне дотам. Още какво може да измислят?!
Особено с този запис е много шокиращо. Тъй като си говорехме, че дори при нашите разговори, между хора и неофициално, човек използва всякакви думи. Но те могат така да бъдат навързани, че да се получи какво ли не. Дори не знам как да коментирам!
Мога да кажа, че след всичко, което преживяхме с коронавируса и което ще продължим да преживяваме, това сега е недопустимо.

Вие бяхте на първа линия в борбата, защото сте медик, какво видяхте?
Един ден не съм отсъствала от работа. Не съм излизала в отпуск от година и съм била на работа всеки ден с изключение евентуално на някоя събота и неделя. Това се вижда и на графиците. Ако някой си мисли, че сме се спасили от нещо при 120 заразени на ден, не е така. В болницата треперим за всяка жена и всяко дете. Вече нямаме дъх от носенето и на тези маски по 12 часа.
Като излезеш и ти се събират и допълнителни притеснения, нямам думи да го опиша…

Премиерът също призна, че е обиден и огорчен за това, че вложи толкова усилия, за да се спасят човешки животи, а му се отвръща така…
Всеки човек може да запита сам себе си как би се почувствал, ако някой го снима, докато спи. Очаквала съм какви ли не простотии, но това минава границите. За четвърти път употребявам тази дума и дори се учудвам на себе си, но не знам как по друг начин да опиша това. Сигурно има и по-точни квалификации, но аз съм толкова шокирана и затова дори не намирам думи.
Стресът е огромен. Ако си представите, че един човек спи и всеки може да шета напред-назад в стаята му… Това може да се интерпретира по всякакъв начин. Човек, докато спи, около него могат да наредят сто неща и да си правят снимки.
А той е и много уморен човек, спи малко, трудно хваща сън, но вероятно заради умората спи дълбоко и могат да си правят и да си редят каквото искат – и пистолети, и какво ли не. А и това не изисква много време.

Приемате ли го като заплаха, щом се оказва, че НСО не го пази?
По филмите съм гледала, че навремето точно така е предупреждавала мафията – с разни нишани. Само една гардения не му бяха сложили, една китка – щеше да е точно Сицилия!
Всичко е нагласено едно до друго и си личи, че снимките са правени по различно време. Това ми разказват и колеги, които ми се обадиха – че си личи, че е нагласено, защото аз не съм ги виждала.
И с този запис беше същото – той е активен спортист, дори на празници не се сещам да е пил алкохол. Спортистите нямат афинитет към това. И гласът му се чува, че няма общо. Не мога да си представя какво ще е следващото, но патологичните мозъци измислят какво ли не…
Писаха и за любовници, за деца, за жени. Даже се шегувам, че нямаше да е лошо да е вярно.

Да, все пак е свободен мъж, има право на всякакви отношения…
Да имах още една племенничка, щеше да е хубаво, но щях да знам. Сега вече не знам какво ще измислят – освен за някакви деца да си съчиняват покрай него…

Той сам каза, че остава само да монтират и едно момченце на снимката…
Да, ето, и той се чуди какви гадории ще съчинят… Това е шок за психиката на един човек, особено когато работиш под такова напрежение. Има семейство и такива атаки са недопустими!

Най-нови

Топ 3 на най-студените зодии

Повечето хора смятат за безчувствени онези, които са фокусирани изключително върху себе си и не са особено съпричастни към проблемите на околните,...

Лична драма: Певицата, която отказа на Тодор Живков, умира в мизерия

В наши дни малко хора си спомнят за поп певицата Маргарита Димитрова. Но в края на 60-те и началото на 70-те години...

Фолк звездата Камелия: Животът ми се преобърна с хастара навън

Любимката на няколко поколения фенове има пет албума зад гърба си. Тя е сред най-желаните изпълнители във водещите български клубове. Специално за...

Ваня Щерева откровена до болка: Разделих се с младото си гадже, беше поп-фолк любов

Ваня Щерева разкри в интервю пред Нова телевизия, че връзката й с младото гадже е приключила точно на Нова година и я...

Миролюба Бенатова в най-личната си изповед: Имала съм любови, каквито на хората не се случват и по веднъж

Решаваме да я снимаме на фона на нощния град, защото неведнъж сме виждали лъвската й грива да се подава с камера и...

Още интересни публикации