четвъртък, юни 8, 2023

Една зодия може да се нарече царицата в зодиака

Техният ентусиазъм за живот е заразителен

Последно

Мария Габриел родила при каката на Бойко

Единственият син на Мария Габриел и съпруга й Франсоа се е появил на бял свят в болницата,...

Миската от „Барселонагейт“ се появи, носи годежен пръстен

Митичната манекенка Борислава Йовчева, замесена в аферата „Барселонагейт“, излезе на светло след повече от 10 години в...

Лена Бориславова ражда около 15 септември

Лена Бориславова в момента е бременна в 6-ия месец. Това разкри самата тя с...

Ако някога сте виждали корона с нейните ослепителни скъпоценни камъни, тогава знаете красотата и силата, които могат да се съдържат в едно-единствено бижу. По същия начин всеки зодиакален знак е като скъпоценен камък, излъчващ своите уникални дарове. Има обаче един знак, който се отличава от останалите… не друг, а Лъвът! Нека разгледаме защо този царствен знак си е спечелил титлата на перлата в короната на зодиакалните знаци, предават от actualno.com.

Силата, която се крие зад Лъва
Когато мислим за Лъв, се пренасяме в свят на сила и смелост. Родените под този мощен знак притежават вродено чувство за власт и лидерски качества, които не могат да бъдат отречени. Лъвовете са известни с творческия си ум и амбицията да се издигнат над всяко предизвикателство. Те са страстни по отношение на живота и се стремят да го изживеят пълноценно, като правят смели стъпки и поемат рискове, от които другите може да се притесняват. Нищо чудно, че често ги наричат „крале и кралици“ на своите области!

Чар и харизма на Лъва
Всички знаем, че Лъвовете обичат да са в светлината на прожекторите – там те блестят най-добре! Техният ентусиазъм за живот е заразителен и вдъхновява околните да достигнат нови висоти в своите занимания. Те имат естествената способност да привличат хората в своята орбита с магнетичния си чар и харизма. Освен това никой не може да устои на добрия смях, когато са наоколо; Лъвовете имат страхотно чувство за хумор и винаги са готови за една-две остроумни шеги! Не е изненадващо, че Лъвът е наречен „перлата в короната“ сред зодиакалните знаци – никой друг знак не може да се мери с неговата сила и завладяваща харизма.

Родените под знака на Лъва са благословени с креативност, амбиция, смелост, сила, чар и остроумие – все качества, които ги правят неудържима сила, където и да отидат! Така че, ако искате нещо да бъде свършено както трябва (и бързо!), обърнете се към любимия си приятел или член на семейството в Лъв – те ще се погрижат да го направят със стил!

Зодиак е видимият път на Слънцето, който то изминава по небесната сфера за една година. Думата има гръцки произход, като се използва и в по-широк контекст, включващ и други традиции. Земята обикаля около Слънцето, като прави една обиколка за година. На наблюдател от Земята изглежда, че Слънцето се движи сред звездите, като след една година се връща на първоначалното си място. Годишният път на Слънцето сред звездите се нарича еклиптика или зодиакален кръг и представлява проекцията на земната орбита върху небесната сфера.

Интересът към тази част от небето е довел до разделянето й на 12 равни части, назовани с имената на намиращите се там съзвездия. Те се наричат зодиакални съзвездия и могат да се използват като своеобразен календар, тъй като Слънцето преминава през всяко зодиакално съзвездие за един месец. Поради прецесията на земната ос точките на пролетното и есенното равноденствие бавно се придвижват на фона на звездите, поради което датата на преминаване на Слънцето от едно съзвездие в друго постепенно се променя.

Най-нови

Миската от „Барселонагейт“ се появи, носи годежен пръстен

Митичната манекенка Борислава Йовчева, замесена в аферата „Барселонагейт“, излезе на светло след повече от 10 години в анонимност. „Ретро“...

Лена Бориславова ражда около 15 септември

Лена Бориславова в момента е бременна в 6-ия месец. Това разкри самата тя с публикация в социалните мрежи.

Любимата на Ламбо Ирен Кривошиева раздели имотите със сестра си

Ирен Кривошиева продава 600 декара гори и ниви. Звездата от "В името на народа" ще раздели парите от бъдещата...

Щерката на Кичка Бодурова идва на Черноморието за юбилея си

Кристи-Жаклин Зарпас, дъщерята на Кичка Бодурова, ще отпразнува 30-годишния си юбилей в България това лято. Това разкри именитата й...

Победителят от „Хелс Китчън“ Станислав с горещи разкрития за годеницата си

"Бях много притеснен преди да предложа брак на любимата си Божидара. Едва събрах смелост да направя тази крачка, но...

Още интересни публикации