сряда, декември 7, 2022

Експерт поля с леден душ Слави Трифонов и Цветанов: Просто чалга и мускули

Всичко се свежда до пресмятането на грубия интерес

Последно

Късметче на деня за 7 декември 2022 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 7 декември 2022 година Ако се появи възможност за пътуване...

Вижте хонорарите на звездите за Нова година: Кеца с 50 бона, Рачков взема 16 хиляди от хотел

„Ден година храни“ е любимата поговорка на родните звезди по празниците. Повечето от тях още от средата...

Най-известната руска астроложка Тамара Глоба: 2023-а ще е една от най-трудните за човечеството години

Тамара Глоба е най-известната жена астролог в Русия, съпруга на Павел Глоба, личен астролог на Владимир Путин.

Относно Цветан Цветанов, смея да твърдя, че лично познавам двама, които може би ще влязат в неговата партия. Изразявам силно съмнение в това негово начинание, което е акт повече на воля и на мускули, отколкото на разчитане на някакъв успех. Все пак нека не забравяме какви бяха реалните действия на Цветанов в последните години, когато беше заместник-председател на ГЕРБ.
Това каза пред „Марица“ политическият анализатор доц. д-р Драгомир Генов, дългогодишен университетски преподавател в катедра „Политически науки и национална сигурност“ към Факултета по социални и икономически науки в Пловдивския университет.

„Лично аз нямам много големи очаквания от гледна точка на това, че усилията им ще бъдат в посока промяна на статуквото. От гледна точка на продължаване в същото русло ​- да, те просто ще затвърдят статуквото. Мисля, че много отдавна в българската политика липсват идеите и стремежът към промяна. Всичко е ситуативно и на момента, всичко се свежда до пресмятането на грубия интерес. Самите снимки от това лично пространство на Борисов – те какво са и какво показват? Именно груб материален интерес и нищо друго. Това не е случайно“, прогнозира доц. Генов.

„В миналото, в началото на 90-те години, имаше една кампания на „Ку-Ку“, в която много млади хора повярваха. Само че се оказа, че във вечерта на изборите Любен Дилов-син изведнъж обяви, че всичко е прекрасно, но те започват да подкрепят СДС. Тогава младите хора се отвратиха от това, още го помнят и го свързват със Слави Трифонов. Защото младите не искаха СДС, а нещо различно, което Любен Дилов-син и неговите хора предлагаха“, коментира той и мераците на чалгаря Слави Трифонов да влезе в парламента и да прави политика.

„Както аз, така и мнозинството от хора не смятат, че Божков е един-единствен в целия този икономически и политически пейзаж на България. Има и много други. В крайна сметка тези неща, които прави Божков, не ги прави от месец, от два или три. Това е правено с години. Смятам, че съдбата на Васил Божков ще бъде идентична с тази на Цветан Василев. Единият ще живее в Сърбия, другият – в Дубай“, коментира той и друга важна тема, а именно бягството на хазартния бос Васил Божков в Дубай.

Красимир Велчев попиля Радев и разкри двуличието на Цветанов

Ако за мен Костинбродската афера беше най-тежкият удар преди време за ГЕРБ, сега виждам, че нещата стават все по-безнаказани в политиката. Не може да има силна държава, когато има слаби институции. Когато те воюват помежду си и едната неглижира дейността на другата, нищо добро не може да се очаква.
По-възпитаният подава първи ръка, по-силният отстъпва. На няколко пъти има опити от страна на господин Борисов да се потушат нещата, да улегнат, за да се подобрят. Но когато няма диалог, се губи доверието. Това заяви пред БНТ зам.-председателят на ГЕРБ Красимир Велчев, коментирайки атаките от страна на президента към премиера и управляващите.

Депутатът коментира и публикуваните кадри от спалнята на Борисов: „Не мога да повярвам, че този, който е снимал, е коректен човек. Но ако тези неща се коментират от позицията на президентството, то нека се прави, когато има ясни и конкретни доказателства, а не просто така“.
Запитан дали има „вътрешно предателство“ спрямо Борисов, той заяви: Борисов много пъти е казвал – ние да си тренираме нашия отбор. Доколко вътрешно е предаден, аз не бих могъл да говоря, защото не виждам нещата по този начин. Колкото по-голяма става една организация, толкова по-трудно става организацията и управлението на хората. Има такива, които се чувстват недооценени.

Да речем – Ямбол, бившият кмет Жоро Славов – почувства се засегнат, напусна. Същото е и с кмета на Видин, кмета на Банско. Що се отнася до Цветан Цветанов – той е човек, който даде много на ГЕРБ. Но когато много работиш, много и грешиш. Аз съм му го казвал в очите – има два типа хора – едни, които могат да работят само на място, други, само ако водят екипа. Всеки политик или лидер, който повярва в народната любов, ще го разпнат. И това съм му го казвал. Когато обикаляш из страната, всички ти казват – колко си страхотен, незаменим, велик. Мен винаги, когато ме хвалят, казвам – знам, че съм добър, но ми кажете с какво да стана още по-добър“.

Велчев заяви, че Цветанов е напуснал само преди няколко месеца ГЕРБ и с атаките си сега, би трябвало да отчита и своята вина, своята отговорност. „С упреците си към ГЕРБ може би той иска да оправдае своето напускане. Но не можеш да ги кажеш тези неща, след като 14 години си имал цялата власт. Той кадруваше навсякъде, назначаваше и махаше хора. Борисов му беше дал такава власт, каквато самият Борисов не е имал. И в един момент да се обърнеш и да кажеш такива неща…“, коментира депутатът.

„Даже съм благодарен на това, което прави Цветан Цветанов – по-добре тези хора да са вън от ГЕРБ, отколкото вътре в ГЕРБ. Най-много тежи атаката „отвътре“. Затова по-хубаво е да се знае кой кой е“, заяви Велчев и допълни. „В политиката е като в тероризма – всички са с теб, всички те обичат и през нощта ти слагат взрива и утре те няма. Така че – който иска да напуска ГЕРБ, нека да върви!“.
Според него „есемес скандалът“ със съветника на държавния глава Пламен Узунов и бизнесмена Пламен Бобоков е удар по престижа на президентската институция.

Най-нови

Вижте хонорарите на звездите за Нова година: Кеца с 50 бона, Рачков взема 16 хиляди от хотел

„Ден година храни“ е любимата поговорка на родните звезди по празниците. Повечето от тях още от средата на лятото са „капарирани“ за...

Най-известната руска астроложка Тамара Глоба: 2023-а ще е една от най-трудните за човечеството години

Тамара Глоба е най-известната жена астролог в Русия, съпруга на Павел Глоба, личен астролог на Владимир Путин. Пред европейски...

Почина едноръкият от „Туин Пийкс“

Измисленият от Дейвид Линч град Туин Пийкс потъна в траур. Ал Щробел – най-известен с ролята на енигматичния Филип...

Зетят на известен бизнесмен се обеси, остави 4 сирачета

Баща на четири деца сложи край на живота си във Враца. Трагедията се е разиграла в понеделник сутринта във врачанския ж.к. „Медковец“.

Софийският апелативен съд потвърди присъдата за убиеца на Милен Цветков

Софийският апелативен съд е потвърдил изцяло присъдата на Софийския градски съд за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков.

Още интересни публикации