петък, май 14, 2021

Еуфория в новия парламент: Биха шута на „Борисов 3“ с бурни аплодисменти

В отсъствието на Бойко и министрите, всички групи без ГЕРБ-СДС приеха оставката на кабинета

Последно

Късметче на деня за 14 май 2021 година: Какво ти е подготвила съдбата за днес

Късметче на деня за 14 май 2021 година "Истинска изненада от специален човек. Пригответе...

Обърнат десерт с компот: Вкусен, лесен, бърз и най-вече евтин

Съчетанието на вкусен, лесен, бърз и икономичен сладкиш е мечта на всяка домакиня. Обърнатият сладкиш с компот...

Трагедията е огромна: Внезапно почина Миро от „Биг Брадър“

Победителят от втория сезон на предаването "Биг Брадър" е починал тази сутрин от инсулт. Това е вторият...

В отсъствието на премиера Бойко Борисов и министрите, всички групи без ГЕРБ-СДС в парламента приеха оставката на третия му кабинет. „За“ бяха 156 народни представители, но не се видя дали партията на Борисов е участвала в гласуването. Решението се прие с бурни аплодисменти, включително от парламентарната група на ГЕРБ.

Снощи се разбра, че премиерът в оставка излиза в отпуск, за да не дойде на изслушване в парламента. Последният път, когато е бил в Народното събрание, е през април м.г. заради кризата с коронавируса, припомня dnevnik.bg. Дебатът, който бе кратък, се превърна в призиви парламентът да се върне към конституционализма, а страната – към парламентаризма.

Бойко Борисов проговори за чекмеджетата и хейта на Слави Трифонов

Според Христо Иванов от „Демократична България“ оставката е вододел. Той призова властта да се върне в институциите. Депутатът от „Изправи се! Мутри вън“ Арман Бабикян благодари на всички по площадите, които са дочакали тази оставка.

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев каза, че за премиера трябва да е чест, когато е извикан в Народното събрание на парламентарната република, а днес той не го уважава за пореден път. Според лидера на БСП Корнелия Нинова това е логичен завършек на едно правителство, което е разградило държавността и е убило отношенията между институциите.

Представител на ГЕРБ-СДС не взе думата по време на дебата. По-рано от групата направиха скандал дали въобще оставката трябва да бъде гласувана. Депутатите от партията на Борисов, които са в изолация, постоянно подвикват от банките.

Днес клетва положиха няколко нови народни представители от ГЕРБ-СДС, които ще пазят местата в парламента на министрите в оставка. До излъчването на нов кабинет или назначаването на служебно правителство кабинетът „Борисов 3“ управлява.

По-рано днес доста от депутатите на ГЕРБ подкрепят идеята за дистанционно гласуване, което да улесни вота на българите в чужбина. Това се разбра от интервю на народния представител от ГЕРБ Любен Дилов-син за „Нова телевизия“. Той добави, че е против идеята на „Има такъв народ“ партийната субсидия да бъде намалена от 8 лева на един лев за всеки глас.

Иван Гарелов разбуни духовете: Бойко Борисов се страхува от убийство

Според него така „малките партии ще станат плячка на бизнеса“. Дилов-син изрази и задоволството си от избирането на Ива Митева за председател на парламента. Той отправи похвали към нея заради професионалното й изкачване и подчерта, че е приятно изненадан от нея.

Зам.-председателят на парламентарната група на БСП Христо Проданов пък каза, че от втората партия, която се очаква да получи мандат – „Има такъв народ“, с БСП не са водени преговори засега. „Ние продължаваме да отстояваме това, което сме заявили в предизборните си обещания. Съюз с ГЕРБ няма да правим“, заяви той в ефира на БНТ.

Най-нови

Обърнат десерт с компот: Вкусен, лесен, бърз и най-вече евтин

Съчетанието на вкусен, лесен, бърз и икономичен сладкиш е мечта на всяка домакиня. Обърнатият сладкиш с компот отговаря на всички тези изисквания....

Трагедията е огромна: Внезапно почина Миро от „Биг Брадър“

Победителят от втория сезон на предаването "Биг Брадър" е починал тази сутрин от инсулт. Това е вторият инсулт, който е получил Мирослав...

Секретни досиета: Людмила Живкова изпада в транс в Мексико

Интересът към Людмила Живкова и нейната незавидна съдба продължава да интересува и до днес българите. Много е написано за нея, много са...

Златен дъжд за Зуека: Разграбват картините за изложбата му като топъл хляб

О, този портрет на Ван Гог е мой. Моля, сложете точка!Бившият царски депутат Владимир Дончев бе един от първите, който откупи платно...

Служебният кабинет зарадва пенсионерите: Боусът от 50 лева остава поне до изборите

Служебното правителство ще продължи помощта от 50 лв. за всеки пенсионер поне до края на мандата си. Това обяви след заседанието на...

Още интересни публикации